Veckobrev
12 May, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.19

Veckobrev och aktienyheter v.19

Uppdaterad:
12 May, 2024

Det har nu blivit dags att sammanfatta den gångna veckan. I dagens veckobrev kan ni ta del av två stycken nya rapportkommentarer samt läsa mer om RMD som har fått en order till Brasilien. Vi ser också till att dela med oss av veckans bolag.

Trevlig läsning!

Veckans bolag

Veckans bolag är inga mindre än Brock Milton Capital som förvaltar fonderna BMC Global Select och BMC Global Small Cap Select (hette tidigare Coeli Global Select och Coeli Global Small).

BMC Global Select en global aktiefond som fokuserar på att hitta världens finaste bolag, eller champions som man kallar dessa. Sedan fonden startade i slutet av november 2014 har den avkastat 273 % (till och med 2024-04-29) efter avgifter. Det är 60 procentenheter bättre än fondens jämförelseindex* och en genomsnittlig årsavkastning på 15 % efter avgifter. 

* MSCI AC World NTR $ i SEK

Veckans rapportkommentarer

TradeVenue har under veckan skrivit två korta kommentarer om Attanas och Nodebis Applictions Q1-rapporter. Under nästa vecka kommer vi även dela kommentarer för Dividend Sweden och Redsense Medical. 

RMDs sensorer till Brasilien

Railway Metrics & Dynamics kommer att implementera sitt avancerade system för analys och övervakning av tåg, infrastruktur och urspårningsdetektion i Brasilien. Det här är första gången sådan teknik implementeras i Sydamerika.

Veckans blogginlägg

Även våra bloggare har tagit sig tiden att skriva om diverse bolags Q1-rapporter. Vi har även bjudits på inlägg om räntesänkningen och tappat tålamod.

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.