Veckobrev
31 Dec, 2023
Veckobrev och aktienyheter v.52

Veckobrev och aktienyheter v.52

Uppdaterad:
2 Jan, 2024

I dagens veckobrev kan ni lära er mer om White Pearl Technology Group, Dividend Sweden och Beyond Frames. Dessutom ser vi i vanlig ordning till att lyfta intressanta blogginlägg från veckan som gått.

Veckans bolag

Under veckan offentliggjorde White Pearl Technology Group (WPTG) att de skriver en avsiktsförklaring om att förvärva 50% av IT-konsultfirman Cloud i9 IT solutions. Under 2023 omsatte företaget 10,5 MSEK där omsättningen förväntas öka under nästkommande år.

Veckans artikel

Under veckan har vi skrivit en artikel om Dividend Swedens överlåtelseavtal om att förvärva en portfölj av aktier från eBlitz Group.

Veckans intervju

Vi har publicerat en intervju med Beyond Frames VD, Ace St. Germain. Under de första nio månaderna av 2023 har företaget nästan femdubblat försäljningen jämfört med samma period föregående år. Samtidigt har de nyligen offentliggjort att de förlänger partnerskapet med Combat Waffle Studios. I intervjun diskuterar vi bland annat det gångna året samt deras populära spel Ghosts of Tabor.

Veckans blogginlägg

Våra fantastiska bloggare har skrivit en rad intressanta inlägg. Sparaklokt gör en årssummering av 2023. Miljonär innan 30 pratar om sin ekonomi och Spartacus analyserar Bravida.

Dessutom har vi fått en ny bloggare vid namn Utdelningscontrollern. Han har under veckan skrivit om sina mål för 2024. 

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.