Veckobrev
18 Feb, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.7

Veckobrev och aktienyheter v.7

Uppdaterad:
19 Feb, 2024

Fastpartners rapportkommentar har publicerats och en stor organisation stödjer det amerikanska lagförslaget som skulle innebära att kostnaden för Redsense Medicals produkter täcks av det amerikanska sjukvårdssystemet Medicare. Detta är endast exempel på sådant som ni kan läsa mer om i dagens veckobrev.

Veckans bolag

Veckans bolag är Redsense Medical som offentliggjorde att den största oberoende patientledda organisationen för njurpatienter i USA stödjer Home Dialysis Risk Prevention Act. 

Home Dialysis Risk Prevention Act är ett amerikanskt lagförslag som med största sannolikhet skulle få stor positiv påverkan på Redsense Medical om det går igenom. Detta eftersom det skulle innebära att Redsenses produkter täcks av det amerikanska sjukvårdssystemet Medicare.

Veckans vinnare

Ett av de bolag som har presterat bra under veckan är Attana. Deras aktiekurs har stigit med över 5%. 

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans artikel

Nedan kan du läsa rapportkommentaren för Fastpartner som publicerades under veckan.

Veckans blogginlägg

Våra fantastiska bloggare har skrivit flera intressanta inlägg under veckan. Bland annat har Miljonär innan 30 gjort en intervju med teknikkonsultbolaget Sibek och Sofokles skriver om vikten av ödmjukhet. Dessutom analyserar Spartacus Beijer Alma och Aktiepappa belyser nedgången i Storskogen.

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.