Redaktionen
2 Sep, 2024
bäst aktier

Vilka är de bästa aktierna på NGM?

Uppdaterad:
3 Sep, 2024

På marknadsplatserna NGM och Nordic SME har flera bolag visat imponerande resultat under året. I toppen av listan över de bäst presterande aktierna hittar vi Eyeon Group, som har stigit med hela 1748 % i år. Quickbit och eBlitz Group har också haft starka år, med ökningar på 215 % respektive 121 %. Även andra bolag som Fastout Int och Raytelligence har visat god tillväxt, med ökningar på 83 % och 82 % i år. 

Bäst aktier på NGM & Nordic SME just nu

Bolagi år %
Eyeon Group1747,56 %
Quickbit215,2 %
eBlitz Group120,69 %
Fastout Int82,93 %
Raytelligence82 %
Game Chest Group63,19 %
SARSYS48,89 %
Transfer Group31,25 %
Kiliaro Group 31,03 %
Arbona A28,15 %
Coegin Pharma22,47 %
Preservia Hyresfastigheter 18,33 %
Medclair17,4 %
Nexar Group17,24 %
Obducat PREF B13,33 %
Scandinavian Astor12,2 %
Sustainable Energy Solutions11,76 %
Bluelake Mineral11,09 %
Polymer Factory10, 23%
Sotkamo Silver9,58%

Källa Avanza: 20240902

NGM-bolag på TradeVenue

TradeVenue bevakar samtliga fyra NGM-bolag som listas ovan. Tittar vi närmare på dessa bolag kan vi konstatera att ingen platsar på topp 20-listan över bäst aktier på NGM i år, däremot finns det en del ljusglimtar värda att nämna. 

bästa aktier att köpa nu

Attana

Attana är ett teknikbolag som har utvecklat en produkt som effektiviserar läkemedelsutveckling. För att nå sitt mål om lönsamhet har bolaget genomfört ett kostnadsbesparingsprogram, vilket har gett resultat. I Q2 lyckades bolaget både uppvisa ett positivt operativt kassaflöde samt förbättra rörelseresultatet (exklusive engångsposter).

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Dividend Sweden

Dividend Sweden är ett svenskt investmentbolag som fortsatt handlas till en hög substansrabatt. Nyligen offentliggjorde bolaget att de justerade upp det bokförda värdet av sitt i särklass största innehav med 75%.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Nodebis Applications

Nodebis är ett IT-bolag som har specialiserat sig på att utveckla digitala lösningar för beslutsstöd, tillgänglighet och resursoptimering. I enlighet med bolagets utdelningspolicy beslutade bolagsstämman om en utdelning på 1 SEK per aktie. Baserat på dagens aktiekurs motsvarar detta en direktavkastning om hela 9%.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Railway Metrics and Dynamics

Railway Metrics and Dynamics (“RMD”) utvecklar och levererar ett heltäckande system för analys och övervakning av tåg och järnvägsinfrastruktur. Genom sina produkter kan RMD förutse underhållsbehov samt skapa förutsättningar för att öka säkerheten och effektiviteten inom industrin. Nyligen offentliggjorde bolaget att de öppnar nytt kontor då de är inne i en stark utvecklingsfas. 

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.