Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
23 maj 2016

Lunchanalys, från veckobrevet: Byggmax Group- nya satsningar har underskattats

I  det senaste veckobrevet som skickades ut igår blev Byggmax veckans företag och nu tänkte jag att det skulle passa bra att även dela med sig av den bolagsgenomgången här. Om ni vill ha sådana här bolagstips med mycket mera löpande varje vecka (veckobrevet skickas ut varje söndag) så kan ni anmäla er till utskicken helt gratis här.

 

Byggmax som är en byggvaruhandelskedja med inriktning mot gör-det-själv-marknaden. Företaget är en lågprisleverantör med ett begränsat sortiment på från ett fåtal leverantörer. Byggmax har över 100 varhus i Norden.

 

Nya intressanta satsningar:

Under det senaste året har Byggmax mer på allvar visat att de både vill och kan utvecklas. Det har de gjort via många och ganska så omfattande satsningar på internet och e-handeln. Det har t.ex. tagit sin grundverksamhet till internet mer på allvar, förvärvat andra e-handelsbolag inom branschen och växt på så vis samt även lanserat en rad olika digitala lösningar som ger kunderna i princip allt det man behöver nu även på internet.

Dessa satsningar har än så länge kostat väldigt mycket pengar, inte riktigt kommit igång och har därför underskattats och ibland till och med sågats av marknaden. Men om man gör en mer långsiktig bedömning så är det här satsningar som ligger helt rätt i tiden och som även kan ta Byggmax till en helt annan nivå och därför måste man återigen börja se på dem som ett utvecklingsbolag som man måste ge tid.  

 

Marknadsrisken finns:

Renoverings- och bygg-själv-hysterin har exploderat under de senaste åren och det är just därför som Byggmax har kunnat skörda sina framgångar. Om tiderna blir sämre så finns det alltid en ganska så stor risk att försäljningen dalar men det är en risk som finns i alla sådana här typer av bolag som är riktade mot konsumtion.

Via Byggmax kan man dock löpande få en bra direktavkastning på mellan 3-4 % och det är ganska så unikt i ett sådant här bolag som ändå har potential att växa markant under de kommande åren. Därför känns den risk/rewarden väldigt attraktiv, speciellt med tanke på att Byggmax är på väg att bygga någonting unikt inom sin bransch på internet.

 

Ett bra läge:

På grund av bland annat de senaste satsningarna som Byggmax har gjort och att de på kort sikt har och kommer belasta resultaten en aning så har marknaden tryckt ner aktien med över 25 % i år. Det medför att dagens läge känns som ett uppenbart tillfälle att ta en position i bolaget men bara om man tror på bolagets nya satsningar och är beredd att ge dem tid att på allvar förverkliga dem.

 

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar