Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
29 juni 2016

Veckans podcast: Feminvest Podden

Den här veckan blir veckans podcast-tips lite annorlunda då jag tänkte tips er om en podcast som ännu inte har lanserats än men som gör det imorgon. Podden som jag pratar om heter som rubriken säger, Feminvest Podden som ska ledas av Eva Trouin som är Sverigechef på nätmäklaren Nordnet och Annou Bergfelt som är från just Feminvest.

Feminvest är ett nytt investerarnätverk för kvinnor som fokuserar på att främja kvinnors ägande och inflytande på aktiemarknaden. Jag tycker att det här initiativet är jätteintressant och därför tänkte jag nu passa på att tips er att ni lyssnar på premiäravsnittet av Feminvest Podden imorgon när det släpps.

Avsnitten kommer framöver släppas varje torsdag och ska vara ungefär 30 minuter långa och på vilket sätt den kommer fokusera på kvinnor på aktiemarknaden och kvinnligt ägande med mera får vi väl helt enkelt se eller höra imorgon.

 

Vi kommer kunna lyssna på nya Feminvest Podden här!

 

David

Taggar (blogg): 
2 juni 2016

Veckans podcast: Ett rikare liv

Den här veckan tänkte jag tipsa er om podcasten, Ett rikare liv som ges ut av tidningen, Privata Affärer. Där pratar Privata Affärers reportrar om aktier, fonder, investeringar och allmänna tips och tankar om ekonomi och hur man hela tiden kan få ut lite extra från t.ex. sina investeringar eller sitt sparande.

Det bästa med den här podcasten tycker jag är att varje avsnitt är relativt kort och konkret då avsnitten är ungefär 15-20 minuter långa. Här har Privata Affärer enligt mig verkligen lyckats att på så kort tid både fånga lyssnarnas intresse och förmedla intressant och användbar information och det är det långtifrån alla poddar som lyckas med.

Så om ni är på jakt efter en ekonomi-podd där ni snabbt och enkelt får konkreta och användbara tips samt information om marknaden så rekommenderar jag helt klart att ni provlyssnar på Ett rikare liv, ni hittar avsnitten via länken här nedanför.

 

 

Ett rikare liv 

 

 

David 

Taggar (blogg): 
25 maj 2016

Veckans podcast: Björnfällan

Den här veckans podcast-tips från mig till er är en relativt ny podd som ges ut av CMC Markets. Podden heter som rubriken säger, Björnfällan och i den är det Kristofer Berggren och Nils Brobacke som pratar.

Det finns en rad olika poddar om börsen och ekonomi m.m. men det jag gillar med Björnfällan är att den i princip helt och hållet fokuserar på aktiv handel på börsen. Det pratas om alltifrån trading överlag och olika handelsstrategier till specifika bolag och det aktuella marknadsläget med mycket mera men allt då med en inriktning på just aktiv handel.

En detalj som jag tycker att Kristofer och Nils gör extra bra är att de pratar på ett väldigt allmänt och lättförståeligt sätt så även om man inte är en inbiten daytrader så kommer man kunna få ut en hel del av den här podden. Att även hålla koll på handeln på börsen ur ett mer kortsiktigt perspektiv och ur en aktiv synvinkel kan hjälpa en väldigt mycket att göra bättre affärer på lång sikt och det är främst av den anledningen som Björnfällan fick bli veckans podcast den här veckan.

Avsnitten släpps varannan vecka och är visserligen oftast över en timme långa vilket enligt mig är ganska så långt men informationen som förmedlas är så pass intressant att jag tycker det är mer än värt att lyssna varannan vecka. Ni kan själva nu prova att lyssna på podden här nedanför.

 

David   

Taggar (blogg): 
17 maj 2016

Veckans podcast: #Företagarpodden

Den här veckans podcast-tips blir #Företagarpodden som drivs av Günther Mårder och Jenny Rosenbaum från Företagarna som är Sveriges största företagarorganisation.

Podden i sig är mer eller mindre en rådgivningspodd där Günther och Jenny tar upp olika saker som rör just företagande och ger sina expertutlåtande och idéer kring lösningar för olika problem m.m. Den absolut bästa detaljen med podden tycker jag är att de tar in verkliga fall och frågor från t.ex. lyssnare och medlemmar och att lyssna på när Günther och Jenny verkligen djupdyker ner i olika problem och dilemman som vi företagare kan stöta på är väldigt fängslande.  

Jag är som ni säkert känner till vid det här laget själv egenföretagare och om jag ska vara hel ärligt så började jag lyssna på den här podden nästan enbart på grund av Günther och att jag tyckte att det var tråkigt att han hade lämnat #Sparpodden från nätmäklaren Nordnet.  Men i princip direkt när jag hade börjat lyssna så fastnade jag för hela # Företagarpoddens koncept och upplägg och även för Günthers kollega, Jenny. Hennes juridiska kunskaper och erfarenheter som hon på ett väldigt konkret sätt delar med sig av och använder i podden tycker jag är oslagbara och inte bara för att jag är väldigt intresserad av juridik utan framförallt för att hon kopplar ihop juridiken med livet för oss företagare.

Jag tycker att det absolut är ett måste att lyssna på #Företagarpodden om man är egenföretagare eller om man vill bli det men även om man inte är det då samtalsämnena är väldigt breda och ibland slinker det in t.ex. lite prat om investeringar och det är ju alltid trevlig, eller hur?

Ni kan provlyssna på #Företagarpodden direkt här nedanför och när ni gjort det får ni gärna dela med er av era tankar kring den.

 

David 

Taggar (blogg): 
6 maj 2016

Veckans podcast: Digitalpodden

Som jag då och då nämner och som ni kanske har förstått så är jag väldigt intresserad av tech, startups och företagande m.m. och därför tänkte jag den här veckan tipsa er om en podcast inom just det området.

Den här veckans podcast blir nämligen Digitalpodden som ges ut av Dagens Industris tech- och startup-sajt, Di Digital. Jag har tidigare tipsat er om Breakits podcast och dessa två liknar varandra en hel del då båda poddarna fokuserar på tech- och startupbranschen i framförallt Sverige men även i övriga världen. En riktigt bra och intressant detalj med just Digitalpodden tycker jag är att de varannan vecka kopplar in sin reporter som bor och arbetar i Silicon Valley i USA som då i princip är hela världens högkvarter för tech och startups. Via Digitalpodden kan man alltså inte bara få en väldigt bra genomgång av den svenska tech- och startupbranschen utan även direktrapportering från Silicon Valley och där brukar de varje gång ha flera riktigt intressanta spaningar att dela med sig av.

Ytterligare en rolig detalj som dessutom är väldigt ny är att de även ska börja släppa ett avsnitt varje vecka nu framöver, istället för varannan som det har gjort tidigare. Så nu kan vi alltså se fram emot att lyssna på Digitalpodden varje vecka och det kommer jag uppskatta och om ni inte har testat att lyssna på Digitalpodden än så länge så rekommenderar jag starkt att ni gör det, speciellt om ni är intresserade av just tech och startups men även om ni bara har ett allmänt intresse för investeringar för det pratas väldigt mycket även om sådant i podden.

 

Lyssna här!

 

Trevlig fredagseftermiddag!
David 

Taggar (blogg): 
3 maj 2016

Berkshire Hathaway årsstämma-guide

I lördags höll Warren Buffetts investmentbolag, Berkshire Hathaway sin alltid lika populära årsstämma och just den här gången skrev de faktiskt även historia via att även streama stämman live på internet så att även de personer som inte var på plats i Omaha, USA också kunde ta del av allt som hände.

Hela sändningen från stämman slutade på strax över sju timmar rent längmässigt och det kanske inte är alla som har tid eller ro att sitta och kolla på sändningen så här i efterhand om man missade livesändningen i lördags. Men då kan jag starkt rekommendera att ni istället lyssnar på The Motley Fools genomgång av stämman i podcastformat och som de kallar ”Your 23-Minute Guide to Berkshire Hathaway's Annual Meeting”.

I det poddavsnittet får man en väldigt bra genomgång av årsstämman av en av The Motley Fools analytiker som var på plats och han delar även med sig av en hel del riktigt intressanta reflektioner och tankar från sina egen synvinkel. Ni hittar avsnittet här och jag vågar nästan lova er att det är den snabbaste och smidigaste guiden och genomgången av årsstämma.

 

Har ni några reflektioner om stämman i allmänhet och vad som kom fram med mera?

 

Just podden Industry Focus från The Motley Fool som har producerat det här ovanstående avsnittet blev även veckans podcast från mig förra veckan så ni kan läsa mer om den här.

 

David    

29 april 2016

Veckans podcast: Kreditvärden

Den här veckan tänkte jag tipsa er om en svensk ”doldis-podcast” som jag tycker är riktigt bra. Vid det här laget är den väl visserligen relativt stor då ligger på plats trettiofem inom kategorin, Näringsliv på iTunes men innan jag hittade den så var det en doldis för mig och vad jag hört så är den även det för många andra.

Podden som jag pratar om och som blir veckans podcast-tips är som rubriken säger, podden kreditvärden. Anledningen till att jag tycker att den här podden är så pass bra är för att Louis Landeman som är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige och Gabriel Bergin som arbetar som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets tar upp och pratar om ämnet, företagsobligationer. Det är ett väldigt intressant ämne, ett intressant investeringsalternativ och överlag en sak som det inte pratas om speciellt mycket. Dessutom går de alltid igenom det aktuella läget på kreditmarknaden m.m. vilket bara det är väldigt intressant och också ett ämne som det pratas alldeles för lite om.  

Varje avsnitt är ungefär 30-40 minuter långt och om ni vill ha löpande uppdateringar, information och nya kunskaper om då bland annat kreditmarknaden och företagsobligationer så är den här podden ett perfekt val och mer eller mindre ett måste. Ni kan själva testa att lyssna på den och avgöra själva här nedanför.
 

 

Lyssna på podden här!

 

 

Trevlig fredagskväll!
David

23 april 2016

Veckans podcast-tips: Industry Focus

Olika podcasts fortsätter att växa markant i våra samhället och det både i och utanför Sverige och det inte minst när det kommer till finans, ekonomi och börsen m.m. Det var av just den anledningen som jag valde att dra igång de här podcast-tipsen som kommer en gång i veckan och den här veckans tips är en amerikansk podcast som heter, Industry Focus och som ges ut av The Motley Fool som är ett amerikanskt mediaföretag med inriktning på just finansmarknaden.

Podden, Industry Focus släpper ett avsnitt varje dag och där går de igenom och pratar om en specifik bransch, varje dag. Bara för att ge er några konkreta exempel så kollade de här om dagen på detaljhandeln och med fokus på sportinriktningen och dagen innan det riktades fokus mot banksektorn och så vidare och så vidare. Varje vardag får man alltså ta del av väldigt intressanta branschgenomgångar och en av de absolut bästa detaljerna är att varje dagligt avsnitt enbart är ungefär 20 minuter långt. Så via att följa och lyssna på Industry Focus varje vecka, oavsett om man lyssnar på avsnitten varje dag eller klumpar ihop det under några eller ett tillfälle så är det här ett extremt bra hjälpmedel för att löpande håll koll på vad som händer inom världens alla branscher.

I dagens samhälle vill vi nog alla lära oss saker och få kännedom om som i det här fallet specifika branscher och då tycker jag helt klart att just podden, Industry Focus är ett av de absolut bästa hjälpmedlen i det här sammanhanget. Jag tror att ni alla kommer bli positivt överraskade om ni bara testar att lyssna på den och den kommer definitivt hjälpa er när det kommer till era investeringar, alltså exakt som en podd ska vara eller vad säger ni?    

 

Ni kan testa att lyssna på den nu direkt via iTunes här!

 

David

Taggar (blogg): 
14 april 2016

Veckans podcast-tips: Börspodden

Den här veckan tyckte jag att det var hög tid för Börspodden med Johan och John bakom spakarna att bli veckans podcast-tips från mig till er.

Jag tror inte att Börspodden egentligen behöver någon djupare presentation men för er som inte känner till podden i dagens läge så tycker jag helt klart att man kan säga att det är Sveriges ledande och en av de bästa poddarna om aktier och investeringar. Det är som sagt Johan & John som driver podden och de är två heltids-traders som har många års erfarenhet av börsen och marknaden och de delar varje vecka med sig av sina tankar, idéer och kommentarer om aktuella händelser m.m.

Jag personligen tycker att det bästa med Börspodden självklart är Johans och Johns kunskaper men också att de göra varje avsnitt personligt, oftast väldigt roligt och att de även riktar sig mot i princip alla, oavsett om man är en kunnig trader som handlar på heltid eller om man är helt ny inom det här med aktier och investeringar.

Karl-Mikael Syding sa en gång att när det kommer till renodlade aktie- och investeringspoddar så finns det ingen som kan konkurrera med Börspodden för det är en riktigt bra och vass podd. Det håller jag helt klart med om och jag rekommenderar starkt att ni börjar lyssna på den varje vecka, om ni nu inte redan gör det vilket många av er säkert redan gör.

 

Ha en fortsatt bra kväll!
David  

Taggar (blogg): 
7 april 2016

Veckans podcast-tips: #Sparpodden

Då var det dags för ytterligare ett podcast-tips och den här veckan tänkte jag att #Sparpodden som Günther Mårder och Jan Dinkelspiel startade när de jobbade på Nordnet förtjänar att bli veckan podcast-tips.

Günther och Jan har nu lämnat över till Joakim Bornold som är sparekonom på Nordnet och till Peter Benson som bland annat är börsskribent på tidningen SVD Näringsliv, även Nordnets Sverigechef, Eva Trouin dyker upp i podden lite då och då vilket är ett väldigt trevligt plus i kanten då hon oftast har mycket intressant att dela med sig av.

#Sparpodden i sig fokuserar sedan på alltifrån ekonomi överlag till börsen och enskilda investeringar med mycket mera och frågar ni mig så är det helt klart personerna bakom podden och all deras erfarenhet och kunnande som gör den så pass bra som den faktiskt är.

En extra detalj som de bör ha en eloge för är att de ser till att engagera sina lyssnare och låta dem ställa frågor med mera och sådant engagemang gillar jag skarpt. Så om ni är på jakt efter en podd där avsnitten släpps löpande varje vecka och som handlar om sparande, investeringar kopplat till dagens verklighet och med personer som verkligen kan sin grej, är ödmjuka och engagerade så är #Sparpodden ett måste.

 

Ha en bra kväll!
David  

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar