Veckobrev
5 May, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.18

Veckobrev och aktienyheter v.18

Uppdaterad:
5 May, 2024

Veckan har lidit mot sitt slut och det är dags att sammanfatta vad som har hänt på TradeVenue. I dagens veckobrev kan du läsa flertalet rapportkommentarer samt läsa mer om ett bolag som återigen har offentliggjort en positiv nyhet. Vi har dessutom skrivit ett inlägg om vårt nya bevakade bolag samt om Zoomability där mycket har hänt den senaste tiden. 

Trevlig läsning!

Veckans bolag

Attana fortsätter att offentliggöra positiva nyheter då de under veckan gick ut med nyheten att de har tecknat ett tre månaders utvärderingsavtal med BioInvent. 

Nedan hittar du dessutom deras senaste kvartalsrapport.

Nytt bevakat bolag på TradeVenue

Tradvenue har inlett bevakningen av IT-bolaget Nodebis Applications som har specialiserat sig på olika digitala lösningar för beslutstöd och applikation för att bland annat optimera resursutnyttjandet. 

För räkenskapsåret 2023 uppgick omsättningen till 54 (32) MSEK, varav den organiska tillväxten låg på 32%.

Mycket händer i Zoomability

Det har hänt en hel del i Zoomability den senaste tiden som har påverkat kursen i båda riktningarna. Nedan kan du läsa mer om de senaste händelserna.

Vi delar också med oss av en nyligen genomförd intervju som analyshuset Analyst Group har gjort med bolaget. 

Veckans rapportkommentar

TradeVenues analytiker Claes Vikbladh ser potential i fastighetsbolaget Nyfosa efter den senaste rapporten. Klicka på knappen nedan för att läsa rapportkommentaren.

Veckans blogginlägg

Nedan kan du ta del av diverse blogginlägg från den gångna veckan. Det har bland annat skrivits om sparande, K2A samt om Skechers senaste rapport. 

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.