Veckobrev
13 Aug, 2023
Veckobrev och aktienyheter v.32

Veckobrev och aktienyheter v.32

Uppdaterad:
22 Aug, 2023

På aktiemarknaden har negativa faktorer varit framträdande vid veckans avslut, där OMX30-indexet har fallit med lite över 0,3 procent jämfört med veckans inledande värden. Det betydligt bredare OMXSPI-indexet visade sig vara något svagare med en nedgång på ungefär 0,5 procent under samma tidsperiod. Ta del av de senaste och mest aktuella nyheterna från aktiemarknaden samt veckans mest välbesökta blogginlägg via TradeVenue. Få insikter och håll dig uppdaterad med aktiemarknadens utveckling genom hjälp av TradeVenues framstående aktiebloggare.

Veckans intervju

Nytillkommen aktiebloggare!

Veckans aktiebloggare? KalFinans är en ny och lovande aktiebloggare med en djup passion för sparande och investeringar. Målet är att nå en miljon fram till år 2030. På bloggen kan du följa hans resa och vägen mot detta mål. Lär känna KalFinans nedan.

Veckans blogginlägg

Sofokles presenterar sin senaste bok om mentala modeller, KalFinans delar med sig av sina investeringsstrategier, Mi30 listar finansfilmer för regniga dagar och utforskar även det populära konceptet FIRE (Financial Independence, Retire Early). Läs veckans blogginlägg om privatekonomi, underhållning och investeringar. 

Under det nästkommande kapitlet finner du sammanfattningen av veckans analyser.

Veckans analyser

Utforska hur de senaste förvärv som Berkshire Hathaway har genomfört har påverkat deras ekonomiska läge i den senaste rapporten. Få en inblick i framstegen gällande företrädesemissionen i Flat Capital och hur den kan påverka bolagets framtida kurs. Förstå de komplexa mekanismerna bakom rabatter och premier i investmentbolag, och ta på dig rollen som bedömare för att analysera deras påverkan. Därtill kommer en intressant intervju med White Pearl (i rörligt format.)

Veckans vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Vi avslutar veckobrevet med en närmare titt på OMX30 och OMX Stockholm PI (OMXSPI). För veckan stängde OMX30 på 2 203,4 SEK, vilket motsvarar en nedgång med 0,28 procent. OMXSPI stängde på 825,5 SEK, vilket motsvarar en nedgång med 0,49 procent över perioden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Världen

Här nedan följer en kalender med motsvarande indikatorer för omvärlden. Observera att denna kalender är filtrerad för att visa världshändelser av hög betydelse.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.