Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
23 augusti 2017

En dold utmaning för företagen i vår digitala värld

I dagens tekniska samhälle är det många företag som är helt beroende av att vi hittar just dem på internet när vi söker efter t.ex. en vara eller en tjänst. Ett företag kan vara överlägset bättre och billigare jämfört med sina konkurrenter men om de inte klarar av den tekniska utmaningen att fronta sig på internet så att kunderna hittar till dem så kommer kunderna i vilket fall gå till en av konkurrenterna och det är många företag som inte klarar av just den tekniska utmaningen. 

 

Vad är sökoptimering:

Sökoptimering eller SEO som man oftast säger handlar om just den tekniska utmaningen som jag pratade om här ovanför. SEO går ut på att just optimera hur bra och högt upp en webbsida visas och frontas i olika sökmotorer, som t.ex. Google. 

Tillvägagångsätten vid SEO kan vara alltifrån t.ex. köpta sökord, utplacerade länkar och artiklar med mycket mera men det hela handlar i stora drag om att ge websidan ett så högt värde som möjligt och på så sätt placera den högre upp bland sökresultaten. 

 

Bolag på börsen som påverkas:

Även om det här med SEO ses som ett nytt fenomen av många företag så är det väldigt många som påverkas av det, både medvetet och omedvetet. Ett väldigt tydligt exempel på ett bolag på den svenska börsen som måste jobba med just SEO för att överhuvudtaget överleva är Catena Media vars verksamhet går ut på att via egna webbsidor marknadsföra spelbolag med mera på internet.

Eftersom att det handlar om just spel på internet som t.ex. casino, poker och beting med mera så har Catena Media stått inför en större utmaning en många andra företag när det kommer till SEO. Det beror på att världens största sökmotor, Google är väldigt hårda med bland annat spelsajter men trots det har Catena Media lyckats väldigt bra via att använda sig t.ex. länkar och artiklar istället för köpt sökord. 

 

Case från verkligheten:

Om ni finner det här med sökoptimering intressant och vill veta mer om vilken sorts utmaning det här är för de flesta företag så kan jag varmt rekommendera att ni kollar in videon från analysfirman, Redeyes årliga gambling-seminarium här.

I videon medverkar bland annat en av grundarna till Catena Media samt en representant från företaget, Top Dog som är experter på just SEO. Tillsammans pratar de om både utmaningarna och möjligheterna på internet och vi får här en väldigt klar bild av vilken stor roll SEO faktiskt spelar, både för företag som Catena Media och andra bolag inom helt olika branscher.  

 

I sammarbete med Top Dog,
David

  

Taggar (blogg): 
31 maj 2016

Dagens snackis: Paradox Interactive succénotering på börsen

Dagens snackis på den svenska börsen blev helt klart spelbolaget Paradox Interactives börsnotering. Aktien steg nästan direkt med strax under 40 % och den hör noteringen innebär att bolaget nu har fått över 20 000 nya aktieägare.

Teckningskursen låg på 33 kronor per aktie och nu när den här börsdagen var slut stängde aktien på 44,40 kronor, det vill säga en uppgång på ungefär 35 %.

Om ni vill veta mer om Paradox Interactives börsnotering så får ni en heltäckande genomgång i videoklippet här nedanför.

 

Ha en fortsatt trevlig kväll!
David 

12 maj 2016

Varför spelande på smartphones dominerar marknaden

Spelindustrin har vuxit markant på senaste tid, med ökade möjligheter för användare att spela olika spel, och med allt fler plattform för potentiella kunder, genererar spelbolag idag allt större vinster. Samtidigt är mer traditionella konsoler som Playstation och Xbox fortfarande extremt populära, men med allt fler appar vilket tillåter användare att spela spel från sina surfplattor och smartphones, är det där man idag ser den högsta tillväxten. Det har blivit av allt större vikt för företag i spelindustrin att fokusera på att utveckla nya appar för att bibehålla relevans i allt mer föränderlig bransch.

Något som vittnar om hur spelindustrin förändras är försäljningen av King Digital Entertainment till Activision Blizzard för 3,8 miljarder pund. De är skaparna av Candy Crush, ett väldigt populärt spel för smartphones och surfplattor. Men har fortsatt utveckla en rad olika spel och blev nyligen börsnoterade, något som visar att vinstmarginalen inom marknaden är stor. Förutom utvecklandet av spel finns det ytterligare tjänster, som betting, som har blivit allt mer populärt. Från Betways spelsida, kan du få tillgång till flera hundra spel genom deras app. Allt från slottar till traditionella bordsspel finns tillgängligt ett par knapptryck iväg.

Online-betting är en miljard bransch i Storbritannien. Så samtidigt som det finns en stor marknad måste den ökade tillväxten förklaras på flera olika sätt. Som tidigare nämnt, har en utökad användning av appar och smartphones skapat fler möjligheter att ta del av olika spelsidor. Men spelsidor använder idag sina appar för att nå ut till sina kunder, och erbjuder även kundtjänst genom dessa. Vissa företag fokuserar exklusivt på onlinemarknader, något som visar hur ny teknologi förändrar våra sätt att spela. Men allt spelande är inte reserverat för smartphones och surfplattor. Actionspelet Call of Duty, som framförallt spelas på Xbox och Playstation, har sedan lanseringen av det första spelet visat försäljningssiffror om 10 miljarder dollar. Marknaden är alltså inte reserverad för enbart spel mot smartphones och surfplattor, utan det finns flera sätt att nå ut till potentiella kunder. 

Under det senaste årtiondet har spelindustrin utvecklats kraftigt. Inte enbart hur de producerar spel, och vilka möjligheter användare har att spela dessa. Ny teknologi gör det också möjligt för företag att enklare nå ut till sina kunder genom nya appar. Den utökande tillväxten av appar och online-betting, demonstrerar allt tydligare hur en stor del av oss idag använder våra smartphones som en plattform för spelande. Det är svårt att föreställa sig en snar framtid där traditionella konsoler konkurreras ut, men inom den närmaste framtiden kommer vi förmodligen se att de företag som genererar högst vinst är de som har fokuserat på att erbjuda innovativa mobiltjänster. 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar