Veckobrev
31 Mar, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.13

Veckobrev och aktienyheter v.13

Uppdaterad:
2 Apr, 2024

I dagens veckobrev kan ni bland annat läsa mer om ett företag som har haft en lönsam tillväxt sedan start samt är verksamma på en växande marknad. Dessutom ser vi till att lyfta fram ett företag som under veckan offentliggjorde att de har hyrt ut över 1000 kvm i Liljeholmen. 

För er som är intresserade av att investera i LC-Tecs emission vill vi också bara påminna om att sista teckningsdag är på fredag (5 april).

Veckans bolag

Veckans bolag är Fastpartner som under veckan offentliggjorde att de hyrt ut flertalet kontor i Liljeholmen. 

Veckans emission

I fredag (5 april) är det sista dagen att teckna aktier i teknikbolaget LC-Tec, som tack vare sin patenterade teknik är en av de ledande aktörerna inom en tekniskt avancerad nisch. Företaget har specialiserat sig på optiska komponenter som är baserade på den så kallade flytande kristallteknologin. Denna teknologi används i en mängd olika applikationer, däribland i drönare, professionella filmkameror samt vid visningen av 3D-filmer på biografer. 

För de som är intresserade av att teckna i emissionen är det viktigt att vara medvetna om att den sista teckningsdagen kan vara tidigare hos vissa banker. Därför rekommenderar vi att ni kontaktar er bank för att klargöra vad som gäller.

Veckans presentation

I tisdags (26 mars) publicerade Finwire en VD-intervju med Redsense Medical där han bland annat pratar om marknaden, företagets senaste delårsrapport samt deras nya produkt Redsense Clamp. 

Veckans analys

Initieringsanalysen för Sibek är nu publicerad där vi går igenom investeringscaset, marknaden samt företagets finanser. Vi gör dessutom prognoser för kommande år och värderar bolaget. 

Övriga nyheter

Nedan kan du läsa mer om White Pearl Technology Group (WPTG), Nyfosa, Fastpartner samt om Irisitys effektiviseringsåtgärder inför slutförandet av förvärv av Ultinous-Zrt.

Veckans blogginlägg

Den gångna veckan har våra bloggare skrivit om en rad spännande ämnen, däribland lyxsektorn, Riksbankens senaste räntebesked samt om fenomenet “Singles tax”. 

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.