Veckobrev
14 Apr, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.15

Veckobrev och aktienyheter v.15

Uppdaterad:
14 Apr, 2024

I dagens veckobrev kan ni bland annat läsa mer om ett nytt bevakat företag samt om företaget som offentliggjorde en ny stororder. Som vanligt ser vi också till att lyfta fram blogginlägg från veckan som gått. 

Veckans emission

Just nu genomför teknikbolaget Finepart en företrädesemission om motsvarande 15 MSEK. De är en ledande aktör inom mikroskärning där deras teknik har förmågan att uppnå en noggrannhet som är cirka 10 gånger bättre jämfört med traditionell vattenskärning. De har idag flera internationella företag som slutkunder, däribland Google och Apple. 

Veckans bolag

Veckans bolag är White Pearl Technology Group som har erhållit ett nytt servicekontrakt till ett värde av drygt 120 MSEK. Dessutom offentliggjorde bolaget att de har förvärvat ungefär 87,5% av Ayima Group som är en ledande aktör inom digital marknadsföring.

Nytt bevakat bolag på TradeVenue

Vi har sedan första april 2024 påbörjat bevakningen av ännu ett företag. Företaget heter Zoomability och har varit noterat på Spotlight Stock Market sedan 2019. De har utvecklat en unik elrullstol som har flera konkurrensfördelar.

Redaktionella nyheter

Vi på TradeVenue har under veckan publicerat två redaktionella nyheter. I den ena går vi igenom de mest köpta aktierna hos Avanza just nu och i den andra diskuterar vi istället varför det är dags att investera i småbolag.

Veckans blogginlägg

Våra bloggare har under veckan skrivit en rad inlägg, bland annat om Öresund, kunders sparande samt om rationalitet. 

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.