Veckobrev
21 Apr, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.16

Veckobrev och aktienyheter v.16

Uppdaterad:
3 May, 2024

Det är hög tid att summera veckan som gått och uppmärksamma alla läsare om vad som hänt på TradeVenue. Bland annat kan ni ta del av två bolag som genomför emission, läsa vår exklusiva intervju med Redsense Medicals VD samt läsa om det bevakade bolaget Gaming Corps som tidigare i veckan gick ut med stornyheten att man lanserar ett nytt spel med Snoop Dogg och Roobet. 

Trevlig läsning!

Veckans emissioner

Som tidigare nämnt gör teknikbolaget Finepart företrädesemission om motsvarande 15 MSEK. Teckningsperioden stänger på onsdag 24:e april och för att få en ökad förståelse för bolaget så har vi fått möjligheten att genomföra en intervju med bolagets VD, Lars Darvall. 

Tidigare i veckan påbörjade Nordic Flanges en företrädesemission om cirka 27,0 MSEK där teckningsperioden löper fram till den 2 maj 2024. Läs om bolaget och motiv till emission nedan. 

Veckans bolag

Veckans bolag är Gaming Corps som har lanserat ett nytt spel tillsammans med världsartisten Snoop Dogg och Roobet.

Nytt bevakat bolag på TradeVenue

Tidigare i veckan blev det klart att TradeVenue påbörjar bevakningen av mjukvaruföretaget Observit. Bolaget släppte under fredagen sin rapport för Q1 2024 och det ska minst sagt bli spännande att följa bolaget från närmare håll. 

Veckans VD-intervju

Under 2023 lyckades Redsense Medical uppnå en omsättning om 25 MSEK, vilket också är den högsta omsättningen i företagets historia. För att få en uppdatering kring hur det går för bolaget har vi på TradeVenue fått möjligheten att genomföra en intervju med företagets VD, Pontus Nobréus.

Veckans blogginlägg

Denna vecka har det publicerats flertalet intressanta inlägg från våra bloggare. Ta del av flertalet rapportkommentarer och missa inte heller Miljonär innan 30:s intervju med Finanskvinnan. 

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.