Veckobrev
12 Nov, 2023
Veckobrev och aktienyheter v.45

Veckobrev och aktienyheter v.45

Uppdaterad:
13 Nov, 2023

I dagens veckobrev kan ni läsa mer om Zoomability och Cyxone som för närvarande genomför emissioner. Dessutom kan ni ta del av veckans bolag på TradeVenue och vi lyftar även fram intressanta inlägg som våra duktiga bloggare har skrivit under veckan.

Veckans nyemissioner

Två företag som för tillfället genomför en nyemission är Zoomability och Cyxone.  Zoomability säljer den egenutvecklade terränggående elrullstolen Zoom Uphill® som framförallt riktar sig till de personer som har en funktionsnedsättning i de nedre extremiterna. Med en hög marknadstillväxt, högt insiderägande samt flera konkurrensfördelar ser framtiden ljus ut. Cyxone å andra sidan är ett bioteknikföretag i klinisk fas som utvecklar behandlingar mot autoimmuna och autoinflammatoriska sjukdomar. Företaget har idag en läkemedelskandidat i fas 2 för behandling av ledgångsreumatism (RA) och en läkemedelskandidat i tidig klinisk fas för behandling av Multipel skleros (MS). Under tredje kvartalet för 2023 ändrade företaget sin strategi som gör att man är bättre positionerad ur ett kommersiellt perspektiv.

Den sista teckningsdagen för Zoomability är redan imorgon (13 november), medan teckningsperioden för Cyxone fortsätter fram till den 21 november.

Veckans bolag på TradeVenue

Veckans bolag är Redsense Medical som offentliggjorde sin Q3 rapport i torsdags (9 november 2023). Försäljningen ökade med över 400% och det var också det fjärde kvartalet i rad som företaget lyckades uppvisa en betydande försäljningstillväxt. 

Vi på TradeVenue kommer publicera en rapportkommentar kring bolagets senaste rapport under nästa vecka. Tidigare rapportkommentar kan ni läsa nedan. 

Veckans blogginlägg

Våra bloggare har skrivit flera intressanta inlägg under veckan som gått. Spartacus analyserar Gränges Q3 rapport. Miljonär innan 30 diskuterar faktumet att äldre vuxna personer får ekonomiskt bidrag från sina föräldrar även om de flyttade hemifrån för flera år sedan. Kalfinans går igenom sina aktieköp på den amerikanska marknaden och Sofokles både analyserar Cyxone samt gör en intervju med företagets VD, Carl-Magnus Högerkorp. 

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.