Veckobrev
20 Jun, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.25

Veckobrev och aktienyheter v.25

Uppdaterad:
5 Jul, 2024

Semestertiderna närmar sig och härnäst har vi en härlig midsommarhelg att se fram emot, men först ser vi till att gå igenom vad som hänt på TradeVenue under den senaste veckan. Vi går i vanlig ordning igenom veckans bolag, blogginlägg och mest blankade aktier. Dessutom har vi släppt Bodyflights rapportkommentar och uppmärksammat Observits marknadsuppdatering. 

Glad midsommar!

Veckans bolag

Veckans bolag är Observit som har gett en marknadsuppdatering kring bolagets utveckling. I den säger de bland annat att försäljningen utanför Norden har börjat ta fart samt att redan har startat upp pilotprojekt i Frankrike och Storbritannien.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans emissioner

Teckningsperioden för By Mates, Eevia Health och We Don't have Time pågår för närvarande där du kan läsa mer om bolagen nedan. Teckningsperioden som avslutas först är By Mates (26 juni), därefter Eevia (28 juni) och därefter We Don't Have Time (12 juli). 

För er som är intresserade av att investera i något av bolagen är det viktigt att vara medvetna om att sista teckningsdag är tidigare hos många banker. Kolla därför upp vad som gäller för just er bank.

Veckans rapportkommentar

TradeVenue har under dagen (läs torsdag 20:e juni) släppt sin rapportkommentar för Bodyflights Q1-rapport. Vi ser fortsatt hög uppsida, trots lägre prognoser.

Veckans nyhet

Under veckan har Attana offentliggjort utfallet för utnyttjandet av sina teckningsoptioner av serie TO 1. Nedan kan du dessutom läsa vår korta kommentar kring Attanas Q1 rapport. 

Läs även

Veckans blogginlägg

Vi har under veckan kunnat ta del av flertalet bra blogginlägg och nedan listar vi fyra st inlägg som visat sig vara populärast sett till besökare. 

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.