Veckobrev
21 Jan, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.3

Veckobrev och aktienyheter v.3

Uppdaterad:
22 Jan, 2024

I dagens veckobrev kan ni läsa mer om SensoDetect samt Eurobattery Minerals där det sistnämnda bolaget för tillfället genomför en nyemission. Vi har dessutom genomfört en VD-intervju med Dividend Sweden. I vanlig ordning ser vi även till att lyfta fram intressanta blogginlägg från veckan som gått. 

Veckans nyemission

På måndag (22 januari) är det sista teckningsdagen för Eurobattery Minerals företrädesemission. Företaget har uppnått flera viktiga milstoplar i Hautalampiprojektet samtidigt som de har potential att bli en av Västeuropas ledande aktörer inom koppar-, kobolt- och nickelfyndigheter.

Veckans bolag

Veckans bolag på TradeVenue är SensoDetect, som nyligen offentliggjorde att studien "Early, objective detection of autism" kan påbörjas då den fick ett godkännande från den etiska kommittén vid Princess Noura University Hospital i Riyadh, Saudiarabien.

Veckans intervju

Under veckan har vi publicerat en intervju med Bo Lindén, VD på Dividend Sweden. Företaget är ett svenskt investmentbolag som fokuserar på att generera utdelningar till sina aktieägare. 

Veckans blogginlägg

Under veckan har våra fantastiska bloggare skrivit flera intressanta inlägg. Bland annat har Miljonär innan 30 genomfört en intervju med Wera på Bitpanda. Aktiepappa har gjort ett studiebesök på Karlatornet och Sofokles har analyserat Games Workshops halvårsrapport.

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.