Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
1 juli 2016

Veckans ”citat”: ”Ett finansgeni är en person som tjänar sina pengar snabbare än…”

Då har vi återigen kommit till den delen av veckan då ni förhoppningsvis kommer att inspireras av veckans citat och den här veckan tycker jag att det här citatet passar in väldigt bra: ”Ett finansgeni är en person som tjänar sina pengar snabbare än hans familj kan göra av med dem”

Anledningen till att jag tycker att det här citatet är så pass bra är för att de på ett väldigt konkret sätt visar att allt egentligen handlar om enkel plus och minus. Om man kan se till att sin familj eller sitt hushåll varje månad, varje vecka och varje dag hela tiden ligger på plus, det behöver inte vara jättemycket men bara lite så kommer man kunna tjäna väldigt mycket pengar i längden.

Jag är övertygad om att alla skulle kunna uppnå det här om man bara är intresserad och vem är egentligen inte intresserad av att bygga upp en förmögenhet i längden?

 

Har ni några konkreta tips som gör att ni löpande kan hamna på plus?

 

David 

15 juni 2016

Viktiga detaljer för ekonomisk framgång

Det finns en rad olika viktiga saker och detaljer som man måste tänka på om man vill bli framgångsrik på det ekonomiska planet, både rent investeringsmässigt och även gällande annat. Men det finns vissa saker som är mer betydande än andra och några av dessa tänkte jag nu prata lite om. 

 

1.    

Till att börja med så måste man börja se till att pengarna jobbar för en och inte att man själv bara jobbar för pengarna hela tiden. Man måste alltså se till att sätta sina pengar i arbete via t.ex. olika investeringar med mera så att de inte bara ligger där och inte växer och inte utvecklas av sig självt. Oavsett hur mycket pengar man tjänar från sin lön så kommer man aldrig att kunna bli framgångsrik rent ekonomiskt om man inte lär sig att sätta sina pengar i arbete efter att de har kommit in på ens konto.

 

2.

En annan sak som man måste ha klart för sig är att veta vad olika kostnader är och innebär. Det spelar ingen roll hur liten eller hur stor en kostnad är för man måste fortfarande se värdet i den ur ett långsiktigt perspektiv för om man inte gör det kommer kostnaderna att hela tiden tära på den ekonomiska framgången.
Det kan t.ex. handla om små och enkla saker som matinköp med mera. Dessa kostnader blir i längden och tillsammans väldigt stora och om man på t.ex. varje tusenlapp kan spara hundra kronor så kommer man komma långt i längden.

 

3.    

Begreppet tid är också någonting som man måste respektera och i längden se till att utnyttja. Bara under den senaste tiden har vi fått se hur otroligt svårt det är att tajma marknaden och tajma sina investeringar. Därför måste man istället börja se tid som en tillgång som man i längden kan dra nytta av för att göra så bra affärer som möjligt.

 

4.    

En sista detalj sak som man måste lära sig att göra om man vill nå ekonomisk framgång är att lära sig få ut sina tankar och idéer från huvudet till verkligheten. Man måste alltså kunna få ner saker och ting på pappret och sen även ut i praktiken och det gäller allt ifrån investeringsidéer till företagstankar med mycket mera.       

 

Som ni kan se så är de här sakerna som jag tog upp egentligen ganska så enkla men det svåra här är att tillämpa dem i praktiken. Men när man väl klarar av det så kommer man på allvar börja bana sin väg mot ekonomisk framgång så det är bara att sätta igång så fort som möjligt.

 

David

Taggar (blogg): 
9 maj 2016

Veckans Twitterprofil: Göte Brunasso- @Ekonomilararen

Den här veckan tänkte jag tipsa er att följa Twitterprofilen Göte Brunasso eller @Ekonomilararen som är hans namn på Twitter. Om ni frågar mig så verkar Göte helt klart vara en av de mest engagerade och drivna ekonomilärarna i Sverige. Hans brinnande intresse för investeringar, aktier och ekonomi i allmänhet är exakt det som vi behöver få in i den svenska skolan och jag vill till och med påstå att om fler lärare vore lite mer som Göte så skulle kunnandet och inställningen för ekonomin hos Sveriges unga vuxna att förändras och förbättras markant.

Det jag gillar mest med Göte är att han faktiskt agerar för att utveckla det ekonomiska lärandet via väldigt konkreta metoder som han även verkar sätta i verket direkt och bara dessa detaljer är ju väldigt unika om man kollar på den svenska skolan.

På grund av allt det här vill jag nu verkligen rekommendera er att ni kollar upp @Ekonomilararen på Twitter och även stöttar honom i hans fantastiska arbete.

 

David 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar