Aktieinkomster
Likes
797
Antal inlägg
1347
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
26 maj 2017

Investera i fastigheter i Spanien - en marknad i förändringens tecken

Det är ingen hemlighet att den spanska fastighetsmarknaden har haft det väldigt tufft under de senaste åren. Det har fått både inhemska och utländska investerare och köpare att hålla sig bort och många fastigheter har därmed stått tomma och marknaden har varit helt stillastående.

Men nu under den senaste tiden har saker och ting börjat vända uppåt på allvar på den spanska fastighetsmarknaden och det är just det som jag nu tänkte visa er.

 

Utländska investerare och köpare vänder tillbaka till Spanien:  

Som sagt så har den spanska fastighetsmarknaden på allvar börjat vända uppåt igen och ett tydligt tecken på det är att utländska investerare och köpare återigen har börjat rikta sina blickar mot fastigheter i Spanien.

Men det hela har även här gått väldigt fort och det är inte enbart så att Spanien börjar se intressant ut igen utan sedan för cirka 1 år sedan har investerarna och köparna på allvar börjat agera igen och det har redan nu lite smått börjat spegla prisutvecklingen.

En av de stora anledningarna till att de har återvänt är att marknaden och aktörerna där började inse att botten var nådd och att det faktiskt fortfarande finns ett stort värde i spanska fastigheter, trots att den marknaden fick ta ordentligt med styrk under finanskrisen på grund av höga värderingar och höga belåningsgrader.

Det ska även tillägas att vi just nu håller på att se den här förändringen på nästan hela den spanska fastighetsmarknaden men en del so helt klart sticker ut i mängden är spanska solfastigheter och speciellt då ur ett perspektiv för utländska investerare och köpare.      

 

Bra marginaler och möjligheter:

Under just finanskrisen för cirka 8 år sedan tvingades de spanska bankerna att överta väldigt mycket fastigheter runt om i landet på grund av just överbelåning och en onaturligt optimistisk marknad som jag pratade om tidigare.

Det här har medfört att bankerna under alla dessa år har suttit på ett stort fastighetsbestånd som de egentligen inte vill sitta på men har tvingats till på grund av att de tidigare ägarna inte kunde betala för sig. Men det här är som sagt inte det bankerna vill eller deras huvudsakliga uppgift på marknaden och därför har de nu återigen börjat försöka sälja av sina stora bestånd.

Även det här är en av de stora anledningarna till att både investerarna och köparna har återvänt till den spanska marknaden för nu erbjuds igen fastigheter till attraktiva priser och går man via en bank så kan man dessutom bli erbjuden riktigt attraktiva finansieringsvillkor då bankerna som sagt börjar bli en aning desperata med att bli av med eller i alla fall förminska sina fastighetsbestånd.      

 

Ett intressant tillvägagångsätt för att investera i spanska fastigheter:

Även om jag tror att de flesta av oss investerare här på Aktieinkomster och TradeVenue tycker att det här låter intressant så är det antagligen långt ifrån alla av oss som har möjligheten att på egen hand investera i en fastighet på den spanska marknaden, jag själva har t.ex. inte det. Men därför tänkte jag nu efter att jag visat er att den spanska fastighetsmarknaden återigen är på uppgång visa er ett väldigt intressant alternativ när det kommer till investeringar i spanska fastigheter och som är på väg in till den svenska börsen.

Det är nämligen så att mellan den 12–30 maj, det vill säga till och med tisdag nästa vecka löper teckningsperioden i det svenska fastighetsbolaget, Quartiers Properties. Det här är ett svenskt fastighetsbolag som bedriver just fastighetsutveckling på den spanska solkusten och som precis som marknaden just nu befinner sig i en expansiv tillväxtfas.

Via att ta del av den återigen uppåtgående fastighetsmarknaden i Spanien och utnyttja faktorer som jag har nämnt som t.ex. att banker vill bli av med en hel del fastigheter och därför erbjuder bra finansieringsvillkor är Quartiers Properties nu på god väg att bygga upp en spansk fastighetsportfölj som innehåller solfastigheter med de mest attraktiva lägena. Här är tanken att förvalta, hyra ut och till viss del även sälja vissa fastigheter så småningom så den 21 juni nu under år 2017 när Quartiers Properties noteras har den svenska börsen för första gången ett heltäckande fastighetsbolag med en fullskalig inriktning på Spanien.    

Här har vi investerare alltså en unik möjlighet att från ett väldigt tidigt stadie ta del av både utvecklingen på den spanska fastighetsmarknaden och av ett nybygge av ett börsbolag i en expansiv tillväxtfas. Jag har här mest pratat om den spanska fastighetsmarknaden som om ni finner det här intressant och vill veta mer om just Quartiers Properties så kan ni även läsa TradeVenues bolagspresentation av, Quartiers Properties här och Quartiers Properties egna investeringsgenomgång i och med nyemissionen och börsnoteringen här.

 

Lycka till med era soliga investeringar,
David

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar