Aktieinkomster
Likes
797
Antal inlägg
1347
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
28 juni 2016

Veckans videoklipp: En banbrytande historia inom den svenska finansbranschen

Idag och under rubriken, veckans videoklipp tänkte jag tipsa er om en historia som verkligen inledde en förändring inom den svenska finansindustrin och en genomgång av den historien finns nu i ett videoklipp som är ungefär 12 minuter långt.

Historien som jag pratar om är historien om det sociala investeringsnätverket, Shareville som nu för tiden till stor del ägs av nätmäklaren Nordnet och som verkligen fick in fenomenet social trading på den svenska finans marknaden.

Utvecklingen inom social trading har bara börjat och de fantastiska möjligheter som finns där kommer i alla fall jag ta del av och jag hoppas även att jag kommer kunna vara en del av den kommande utvecklingen. Jag antar att många av er läsare också vill det och därför rekommenderar jag starkt att ni kollar in videoklippet, The story of Shareville här neanför och verkligen kikar på möjligheterna som finns och som Shareville öppnade upp för ungefär 6 år sedan.

 

 

 

David  

Taggar (blogg): 
11 mars 2016

Framtidens trading- och investeringsmetoder

 

Jag har i två tidigare inlägg pratat om fenomenet social trading och det helt klart är framtiden inom trading och hur vi människor investerar våra pengar. Jag rekommenderar varmt att ni läser inlägg ett här och inlägg två här först för nu tänkte jag gräva ännu djupare i det här fenomenet och de nya metoderna. 

Nätmäklaren Ayondo som jag tidigare pratat om i de här sammanhangen,  som är den ledande aktören i Europa inom just social trading kan även erbjuda mycket mer som i det stora hela ger oss investerare allt vi behöver, plus lite till. Ayondo är nämligen en CFD-mäklare och hos dem kan man handla CFD:er som har aktier, valutor, index och råvaror med mycket mera som underliggande tillgångar. För er som inte känner till vad CFD-handel är så fungerar handeln som vilken vanlig aktiehandel som helst bara att man i praktiken handlar med derivat som innehåller en hävstång. CFD-instrumenten är väldigt likvida vilket är till en stor fördel när det ska göras många transaktioner. 

Just hela fenomenet social trading går ut på att investerare följer andra duktiga investerare och automatiskt via Ayondos system tar efter vad den andra personen gör. Det medför att om han eller hon som just du följer köper eller säljer ett innehav så kommer den transaktionen ske per automatik även i din portfölj. Som jag sagt tidigare så finns det många fördelar med social trading och framförallt är det ju att vi investerare, oavsett om man är en småsparare som är duktig på investeringar eller om man är en stor institutionell aktör hjälper varandra på ett sätt som vi inte gjort tidigare. Fördelarna slutar heller inte där, för om man är en duktig investerare så finns det möjligheter att göra en karriär hos Ayondo. Alla traders (vilket kan var du och jag) rankas via en femskalig modell, beroende på hur duktig man är och vilken avkastning man har uppnått i relation till den tagna risken. Här finns det alltså möjlighet att tjäna pengar och få betalt av Ayondo löpande och det utan att det blir på bekostnad av någon annan kund eller de investerare som följer dig och din portfölj. Om man är en duktig investerare har man alltså möjlighet att både hjälpa andra till att göra bättre investeringar och att tjäna pengar, en perfekt kombination, eller hur? Ni kan läsa mer om dessa möjligheter här

Avslutningsvis för den här gången tänkte jag även ge er läsare som är intresserade av att börja följa andra duktiga investerare, istället för att betala dyra fondavgifter varje år ett tips. Det tipset är att ni kollar in vad det finns för duktiga investerare hos Ayondo, det får ni ett exempel på här nedanför men om ni klickar på bilden så kommer ni till deras sajt där ni själva kan ställa in era parametrar och hitta de bästa investerarna att följa efter just era önskemål. Glöm heller inte bort att kolla in Ayondos erbjudande för alla svenska kunder, som ger möjlighet till 2 000 € i insättningsbonus och kan ge er en flygande start på er nya investeringsbana.   

 

 

I samarbete med Ayondo  

Taggar (blogg): 
18 februari 2016

Nästa steg inom social trading

För ett par veckor sedan introducerade jag er till social trading som nätmäklaren Ayondo är stora inom och då pratade jag även om att de är på väg att etablera sig i Sverige. Det tidigare inlägget hittar ni här och nu tänkte jag visa er hur nästa steg inom social trading ser ut.

Till att börja med handlar social trading om att följa andra duktiga privata investerare och ta del av hur de agerar på marknaden. Så istället för att investera i en fond där man faktiskt följer den aktuella förvaltaren, bara att det sker automatiskt så går social trading ut på att man som sagt följer duktiga och kunniga privata investerare och det utan en massa höga förvaltningsavgifter m.m. Många människor ser idag redan fördelarna med social trading då de bland annat får fler valmöjlighet, lägre kostnader och mer flexibla byten än hur verkligheten ser ut om man skulle stoppa in sina pengar i en fond. Men det är just att fonden sköter sig själv utan att man själv måste byta ut innehaven utan att den aktuella fondförvaltaren gör det som många saknar när de väljer bort fonder. Via den vanligaste typen av social trading måste man på egen hand byta ut innehaven när en person som man följer gör det och även om vi som är aktiva dagligen på börsen inte ser det som ett problem så tycker de flesta personer att det är alldeles för krångligt och tar för mycket tid. Det problemet har just Ayondo snappat upp och de har nu lanserat nästa steg inom social trading.

Det här nya steget går kort och gott ut på att användarna som är du och jag får möjligheten att automatiskt få våra affärer genomförda när en investerare som vi följer köper eller säljer ett innehav. Det innebär att vi enbart behöver fokusera på att välja duktiga investerare som vi vill följa, precis så som vi väljer fonder. Sedan sköter alltså Ayondo resten åt oss och om vi inte är nöjda med hur en investerare som vi följer har presterat så byter vi bara ut hen om vi nu skulle vilja det och vi slipper att för hand och manuellt sitta och plocka ut varje innehav var för sig från vår portfölj. Det hela går alltså till precis som när vi väljer eller väljer bort fonder, låter inte det väldigt intressant?

Ni kan själva se hur det hår till via att kolla in det korta videoklippet från Ayondo här nedanför.

 

 

Så som jag ser det så finns det nu ingen anledning till att inte vilja eller orka sköta sina investeringar på egen hand och det finns definitivt ingen anledning till att välja dyra fonder som underpresterar i längden. För mig är alla fördelar självklara och det jag nappar mest på är hela grejen att man kan följa ett gäng duktiga investerare som antagligen har outperformat olika fondförvaltare och kanske till och med börsen överlag flera gånger om och att man nu kan göra det helt automatiskt är ju bara ännu bättre.

Som sagt så håller Ayondo på att etablera sig i Sverige vilket bara det är väldigt trevligt och intressant. Dessutom i och med deras intåg i Sverige så erbjuder de alla sina nya kunder i Sverige några väldigt bra erbjudanden som ni kan läsa mer om och ta del av här. Jag vill slutligen även passa på att tipsa er som är intresserade av marknaden och börsen ur ett dagligt perspektiv att kolla in deras morgonuppdateringar. Där kan man snabbt, smidigt och helt gratis varje morgon ta del av deras videogenomgångar som fokuserar på det aktuella börsläget m.m. och dessa får ni ett smakprov på här nedanför (dagens morgonuppdatering) och ni hittar de varje morgon här.

 

 

 

I samarbete med Ayondo.

Taggar (blogg): 
5 februari 2016

Är social trading framtiden?

Jag tror att de flesta investerare på något sätt låter någon annan förvalta en del av sitt kapital, t.ex. via olika investeringar i fonder m.m. Att låta andra kunniga personer förvalta ens kapital är väldigt populärt då de flesta känner att de själva inte har tiden eller orken för att sköta den processen på egen hand. För några år sedan började dock ett nytt fenomen att gro och växa sig till liv och det håller nu på allvar på att bli en riktig ”game changer” inom finansbranschen.

Det fenomen som jag pratar om är social tradning som går ut på att man vi en plattform följer andra investerare och även tar efter dem om man skulle vilja det. Så istället för att t.ex. välja en fond med en bra tidigare avkastning och med en förvaltare som man gillar så väljer man helt enkelt att investera på samma sätt som andra privatpersoner som tidigare har presterat bra och som man gillar.

Ett ställe där man kan ägna sig åt social trading är hos nätmäklaren Ayondo. Där kan man enkelt hitta olika investerar att följa via att ställa in de parametrar i deras handelsplattfrom Tradehub som passar just dig. Det kan t.ex. handla om avkastning, betyg från andra, volatilitet, hur aktiviteten ser ut och hur den aktuella risken ser ut just nu med mycket mera. Det speciella med just Ayondo är att man kan skapa en egen ”portfölj” av investerare som man följer så att man ser till att använda sig av det bästa från flera världar som i det här fallet består av det bästa från tusentals privata investerare. På bilden här nedanför kan ni se hur en sådan portfölj kan se ut. 

Ayondo är idag en av de mest snabbväxande nätmäklarna i Europa när det kommer till social tradning. Det vill som ni säkert förstår förändra hur vi låter vårt kapital bli förvaltat eller rättare sagt de vill få oss att förvalta vårt kapital själva på bästa sätt via att enbart ta hjälp av de absolut bästa och det är någonting som jag helt klart vill stå bakom. Därför tycker jag att det nu är extra roligt att Ayondo nu vill ta sig an den svenska marknaden och att de i och med den satsningen erbjuder alla nya svenska kunder ett riktigt attraktivt erbjudande som ni kan läsa mer om här.

Jag tror verkligen att social tradning är framtiden och att det som sagt verkligen kan förändra hela finansbranschen till det bättre med tiden. Vad tycker ni och hur går era tankar? Skulle ni t.ex. kunna tänka er att sköta era investeringar på egen hand och följa framgångsrika handlare istället för att placera era pengar i en fond?  

 

I samarbete med Ayondo. 

Taggar (blogg): 
24 december 2012

Shareville i samarbete med Avanza

Som några av er kanske redan sett så har nu Shareville och Avanza Bank inlett ett samarbete. Det samerbetet gör det möjligt för Sharevilles användare att använda tipsen och idéerna som de får av andra medlemmar till att göra rikitga aktieaffärer utöver de fiktiva som de gör på Shareville.se.

Jag har gillat Shareville redan från första början då jag tror att tjänsten på allvar kan konkurrera med banker och andra aktörer som ofta har baktankar med de tips och råd som de ger till sina kunder.
I och med de nya samarbetet så erbjuder Avanza Bank de sex första affärerna helt courtagefria och dessutom så erbjuder Sharevile sex månaders fritt premiummedlemskap som annars kostar 99:- per månad.

Jag själv heter David-Aktieinkomster på Shareville.se och jag tycker att det vore väldigt roligt om ni meddelade mig vad ni heter så jag får se hur ni investerar. Ni som inte är medlemmar kan bli det helt gratis om ni väljer Free-verisonen. Men som sagt berätta gärna för mig vad ni heter på Sharveille antingen via att kommentera det här inlägget eller genom att mejla mig på david@aktieinkomster.se så kan jag börja följa er.

Ha det bra!
David

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar