Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
10 oktober 2017

Min portfölj i Investerar SM

Årets största investerartävling som anordnas av NGM-börsen (Nordic Growth Market) är ju i full gång i vi är nu inne på den sista tävlingsveckan. På fredag när börsen stänger koras vinnarna och det har varit väldigt roligt att följa alla duktiga privata investerare och handlare.

Det går betydligt bättre för de flesta andra än vad det har gjort för mig än så länge men jag tänkte ändå visa er min nuvarande portfölj. Just nu ligger jag lång i både OMXS30 och olja samt kort i kaffe. Gällande både OMXS30 och oljan så tror jag att de kan fortsätta uppåt under de kommande dagarna och därför tog jag dessa positioner igår med en hävstång på x18 för OMXS30 och x13 för olja. Kaffe gick jag kort i idag med en hävstång på x8 då jag tror att priset där har stigit lite för mycket på kort sikt den senaste tiden och därför hoppas jag på en nedåtsida där.

Avkastningen ligger totalt just nu på cirka – 5 % så det finns som sagt andra det går betydligt bättre för. Hur går det för er och vad sitter ni på för innehav nu när slutspurten snart drar igång?

 

Ett fortsatt lycka till i tävlingen,
David  

8 oktober 2016

Nordens största tradingtävling- en mäktig invigning

I måndags drog Investerar-SM 2016 igång och antalet medverkande personer vid starten slog rekord då 15 000 personer hade anmält sig. Tävlingen arrangeras av NGM börsen (Nordic Growth Market) och sker samtidigt även i Finland, Norge och Danmark.

I och med starten anordnade även NGM en mäktig och intressant invigning tillsammans med sina samarbetspartners och den kan ni kolla in i videoklippet här nedanför.

 

Jag själv är med och tävlar i årets Investerar SM och om ni på lika villkor vill försöka uppnå en högre avkastning än mig och många andra finansprofiler så går det fortfarande att anmäla sig till tävlingen här.

 

Är ni med och tävlar?

 

David    

Taggar (blogg): 
7 september 2016

Är du Sveriges bästa investerare?

Snart drar Investerar SM som är Nordens största investerartävling igång och över 15 000 deltagare beräknas komma att delta. Tävlingen arrangeras av NGM (Nordic Growth Market) och det samtidigt och parallellt i Sverige, Finland, Norge och Danmark.

Det kommer vara helt gratis att delta i tävlingen och ni anmäler er samt hittar mer information här.  

 

Gratis utbildning ingår:

Det är heller inte nog med att NGM anordnar tävlingen och låter alla som vill medverka helt gratis. Under tävlingsperioden kommer NGM-börsen även att erbjuda alla deltagare gratis utbildningar så att tävlingen även blir en plats att utvecklas på och framförallt så att alla deltagare kan bli bättre investerare.

Det kommer bland annat fokuseras på handel med olika typer av finansiella instrument så även om priserna i tävlingen är väldigt intressanta så är möjligheten att lära sig mera och utvecklas som investerare minst sagt lika intressant.    

 

Spännande priser och möjligheter:

När det kommer till just priserna så är t.ex. förstapriset hela 100 gram rent guld och andrapriset en silvertacka på 500 gram. Sedan finns det även en hel del delpriser genom tävlingens gång och dessa hittar ni mer information om här.

En annan sak som är väldigt spännande och intressant är att NGM anordnar Investerar SM tillsammans med flera samarbetspartners. Dessa partners är, Nordnet, BNP Paribas, Commerzbank, Societe Generale och Vontobel och eftersom att deras olika typer av finansiella instrument kommer vara en del av tävlingen så kommer man även kunna lära sig väldigt mycket av bara det. Jag själv har inte full koll på vad dessa aktörer erbjuder för produkter och möjligheter men jag ser fram emot att få ta reda på det och lära mig mer om dem.   

 

 

Jag kommer helt klart delta även i år och jag hoppas att många av er läsare också kommer att göra det! Det vore i så fall kul om ni nämnde det i kommentars fältet här nedanför så kan vi utan att gå in för mycket på detaljer prata lite strategier och tillvägagångssätt, det skulle i alla fall jag tycka vara väldigt roligt så jag ser fram emot era kommentarer.

 

 

Lycka till och ladda ordentligt inför Investerar SM nu!
David  

Taggar (blogg): 
11 maj 2016

Mina och Per Håkan Börjessons vinnare

Nu har jag och Per Håkan Börjesson från Spiltan valt ut våra vinnare i tävlingen där ni hade chansen att lära er av Warren Buffett då ni kunde vinna ett exemplar av Pers bok, ”Så här blev Warren Buffett världens rikaste person”. Jag delade ut fyra exemplar av boken och Per var generös nog att komplettera med fem stycken till. Totalt har vi nu alltså valt ut nio stycken vinnare och här nedanför ser ni de vinnande citaten som jag valde ut samt de som Per valde ut.

Alla vinnare kommer bli kontaktade av antingen mig eller Per så kommer vi skicka ert exemplar till er så fort som möjligt.

 

Mina utvalda vinnare:

1.”Han inspirerar mig genom att aldrig försöka dölja ett misstag som han har gjort! Alla som vill veta vilka affärer han har gjort som har varit dåliga behöver inte leta länge eftersom han är öppen med det och reflekterar över varför det blev så. Hade jag själv varit lika duktiga på att reflektera över dåliga/bra affärer så hade jag inte behövt återupprepa samma fel flera gånger. Det bästa är att vi andra också vinner på hans ödmjukhet och reflektioner. Win-win!

Uttryckt av Warren Buffett själv
Honesty is a very expensive gift. Don't expect it from cheap people."
 

2.”Det enkla i teorin är oftast det svåra i praktiken, men Warren Buffetts tålamodstänk och allmänt sunda förnuft när det kommer till investeringar har fungerat som såväl inspiration som målbild, inte bara till rent finansiella investeringar utan till inställningen i livet allmänt. Blir betydligt roligare att investera i bolag man är intresserad av och förstår än chansningar i bolag man varken förstår eller kanske kan deras produkter.

Buy and hold är svårt och att våga köpa när det kommit stora sättningar kräver is i magen och en rejäl dos mod, men uttrycket "Be fearful when others are greedy, and be greedy when others are fearful" är något jag bär med mig.”
 

3.”Är en student med stora ambitioner och vill också uppnå helt otroliga resultat som Buffet gjort! Därför kommer jag också läsa boken och ta till mig kunskapen som boken har att ge. En bra grej med Buffet är att tänka långsiktigt och det är speciellt de jag vill lära mig mer om.”
 

4.”Han har lärt mig att jag inte ska deppa ihop när man gör investeringar som går galet utan se det som en möjlighet att analysera vad som gått snett för att undvika det nästa gång det ska investeras.

Sen har jag tagit rygg på honom och insett att årsredovisningar är mycket mer givande att läsa än muskeltidningar.”
 

Per Håkan Börjessons utvalda vinnare:

1.”Det är mycket man kan säga om denna man men en sak som fascinerar mig är att han ser ut ett bolag som han senare investerar X antal miljarders miljarder i utan beröring eller min

Jag säger bara:
Regel 1: Förlora aldrig pengar
Regel 2: Glöm aldrig regel 1”
 

2.”Warren har faktiskt inte inspirerat mig så mycket i mina investeringar hittills. Men Per H Börjessons skildring av Buffett kanske kan låta mig inspireras desto mer, om jag får en av böckerna så ska den gamle Per H i samarbete med den ännu äldre Warren Buffet åtminstone få en chans!”
 

3.”Warren har visat mig att man kommer långt på att tänka bolag och inte aktier. Att behålla de bolag man tror på länge.

Att våga gå emot strömmen!”
 

4.”Warren Buffetts regler i all ära, men det som inspirerar mig mest med denna människa, och ett stort antal andra miljardärer är deras beslut att bidra till en bättre värld. Besluten de tar att donera majoriteten av deras förmögenhet till välgörenhet ger så många människor bättre förutsättningar för deras liv.

Det är min dröm och mål med mitt sparande. Spara tillräckligt till mig själv, tills jag själv inte behöver de längre, sen skänka resten till en bättre framtid”
 

5.”Jag fick mina första aktier när jag var 18 år, helt ovetandes om hur jag skulle förvalta dem. "Kolla på hur Buffet gör" sa pappa, vem fan är Buffet tänkte jag.

Ett par år senare kan jag vara skatta mig lycklig över pappas tips. Buffetts strategi om att vara långsiktigt och att aldrig sälja har varit grundstenar i min portföljfilosofi, vilket har genererat 10-20% varje år. Han har inspirerat mig så oerhört och det känns verkligen som om det är möjligt att bli multimiljonär om man lyckas behålla omdömet och följa sin filosofi. Förutom att vara långsiktigt i mina investeringar så har det även gjort mig mer tålmodig i mitt vardagliga liv, jag är inte lika hetsig utan kan vänta på att saker tar sin tid vilket (precis som med investeringarna) brukar löna sig.

Han är fantastisk den där Warren Buffet.”

 

Jag och Per vill nu slutligen även passa på att tacka alla som deltog och gratulera de nio vinnarna. Vi båda tycker att engagemanget från er sida var helt fantastiskt och vi hoppas att kunna ge er som inte vann den här gången många nya chanser framöver.

 

David 

27 april 2016

Jag och Per Håkan Börjesson väljer ut vinnarna tillsammans

I måndags avslutades tävlingen där ni kort skulle berätta hur Warren Buffett har inspirerat er när det kommer till era investeringar vilket skulle ge er möjligheten till att få ett exemplar av Per Håkan Börjessons bok, ” Så här blev Warren Buffett världens rikaste person”. Nu har jag två riktigt roliga nyheter gällande den tävlingen och den första är att jag och Per Håkan Börjesson kommer att välja ut vinnarna tillsammans nu under de närmsta dagarna. Den andra är att Per Håkan Börjesson även har erbjudit sig att dela ut fyra böcker till så nu kommer jag dela ut fyra stycken och han lika många så vi kommer ta fram åtta stycken vinnare istället för fyra och det tycker jag är fantastiskt roligt.

De åtta vinnarna kommer som sagt att presenteras lite senare i veckan här på bloggen så håll ögonen öppna. Jag vill även passa på att rikta ett stort tack till Per Håkan Börjesson för att han engagerar sig och dessutom bidrar med ännu fler böcker som ska delas ut till er.

 

David 

18 april 2016

Tävling- Lär er av Warren Buffett

Jag har några exemplar av boken, ”Så här blev Warren Buffett världens rikaste person” över och dessa tänkte jag helt enkelt dela ut till er läsare. Boken är skriven av Per Håkan Börjesson som är vd på investmentbolaget Spiltan och som själv många gångar kallas för just ”Sveriges Warren Buffett”. Om ni vill veta mer om boken så hittar ni alla information på t.ex. Adlibris här.  

Men jag har då fyra stycken böcker som jag tänkte dela ut till er och jag tänkte göra det väldigt enkelt. Det enda ni behöver göra för att få chansen att få en bok är att ni i kommentarsfältet här nedanför skriver en rad eller två om hur Warren Buffett har inspirerat eller hjälpt er när det kommer till era investeringar. Så gör det samt skriv med er mejladress så kommer jag välja ut fyra personer som kommer få varsin bok och jag tänkte att det här får löpa i en vecka så på tisdag den 26:e april, nästa vecka kommer jag meddela vilka personer som vann.

 

Lycka till och jag ser fram emot att läsa era historier!
David 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar