Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
19 oktober 2016

​Veckans boktips: SÄLJ! Konsten att sälja vad som helst till vem som helst

Den här veckan tänkte jag tipsa er om en bok som jag själv läste ut väldigt nyligen, nämligen nu i dagarna. Boken jag pratar om är som rubriken säger, SÄLJ! Konsten att sälja vad som helst till vem som helst och som är skriven av fastighetsmäklaren, Fredrik Eklund.

Jag själv är långt ifrån någon stjärnsäljare men försäljning är ett område som jag är väldigt intresserad av. Även när man handlar på börsen så säljer man saker och därför tänkte jag att den här boken skulle passa in bra som boktips den här veckan.

Boken ger oss enligt mig väldigt speciella råd när det kommer till försäljning men också när det handlar om kundrelationer och konsten att hantera människor. Det här är ingen bok som berättar för dig exakt hur du ska göra när du t.ex. ringer ett säljsamtal eller har ett säljmöte men det genomgående budskapet med boken lär dig hur du ska utveckla dina egna säljmetoder och metoder för att hantera människor och just det extra steget som då låter oss läsare verkligen tänka till och bygga upp någonting eget är det som jag tycker gör hela boken. Att det sedan är Fredrik Eklund som skrivit boken och att han genom hela läsning är otroligt peppande (jag har aldrig upplevt det i en bok förut) gör ju inte det hela sämre.

Jag själv använde varje ledig minut för att läsa boken och jag gjorde det på bara två dagar. Nu rekommenderar jag varmt att även ni gör det för även om ni inte arbetar med eller är intresserade av försäljning så finns här viktiga lärdomar om kontakt med människor m.m. att hämta. Ni kan köpa boken för endast 99 kronor här och jag lovar er att det är väl investerade pengar.

 

Trevlig läsning!
David     

Taggar (blogg): 
6 maj 2016

Veckans boktips: Tändstickskungen Ivar Kreuger, århundradets finansskandal

Eftersom att jag för några veckor sedan tipsade er om en dokumentär eller rättare sagt filmatisering om den svenske finansmannen, Ivar Kreugers liv så tänkte jag nu även passa på att tipsa er om boken om honom.

Ivar Kreuger var verkligen en riktig tändstickskung då hans företag på 1930-talet tillverkade tre fjärdedelar av alla tändstickor i världen. Tändstickorna öppnade upp en hel del dörrar och han umgicks flitigt med presidenter och filmstjärnor men ingen är kung för evigt. När hela hans imperium som bestod av lån som tillslut inte bara blev Ivar Kreugers och hans företags undergång utan även världens, i alla fall ur ett finansmässigt perspektiv så blev han kallad den största finansskurken genom tiderna och det ryktet lever kvar än idag på vissa håll och kanter.

Den här boken är alltså berättelsen om hans liv, hans företagande, hans enorma framgångar och hans minst sagt ordentliga undergång som tillslut även sprang i kapp honom själv. För enbart 50 kronor hos Adlibris eller för 51 kronor hos Bokus får ni ta del av den fantastiska och inspirerade men samtidigt även väldigt skrämmande historien och jag garanterar er att ni kommer ligga som fastklistrade när ni väl börjat läsa.

 

 

Trevlig läsning!
David     

Taggar (blogg): 
30 april 2016

Veckans boktips: Härskarteknik, den fula vägen till makt


 

Härskartekniker och makt kan vara A och O vid många situationer i livet, även om vi kanske inte tänker på det eller ser det på det sättet. Oavsett om det handlar om att göra affärer, sälja något eller handla med aktier m.m. så gäller det att på rätt sätt leda hela processen och det är exakt det som den här boken handlar om.

Den här boken och dess innehåll handlar alltså inte om att missbruka sin makt eller sin position, även om man kan tro det när man läser rubriken. Boken lär oss istället hur man vrider och vänder på saker och ting bara litegrann så att det hela vänds till just sin fördel samt att den även lär läsarna hur man lär sig att tolka och agerat mot personer som försöker med liknande metoder tillbaka eller som kanske har övertaget från första början.

Som ni kanske märkt vid det här laget så gillar jag när böcker förankras med verkligheten och det gör även den här boken. Vi får nämligen ta del av verklige exempel och erfarenheter från författare, Elaine Eksvärd och det tycker jag är den bästa detaljen med boken.    

Om ni vill ha några riktigt bra och användbara tips på hur man som sagt kan lära sig att leda olika situationer istället för att bli ledd, oavsett om det handlar om en försäljning eller någon annan affär så är den här boken nästan ett måste att lära sig. Den är en väldigt bra och enkel inledning till den här typen av härskarteknik och man kan köpa boken för endast 50 kronor hos Adlibris eller för 51 kronor hos Bokus.

 

 

Trevlig läsning!
David 

Taggar (blogg): 
23 april 2016

Veckans boktips: HandelsMännen- Så skapade Erling och Stefan Persson sitt modeimperium

Den här veckan tänkte jag tipsa er läsare om en av de få böcker som faktiskt berättar historien om vårt svenska underverk, H&M. Det finns gott om böcker om olika finansfamiljer och svenska företag men när det kommer till just H&M så anser i alla fal jag att det där är väldigt glest på den fronten och det är just av den anledningen som jag även tycker att den här boken är riktigt bra.

Boken i sig fokuserar på hur hela grunden för H&M blev till och hur den via att Erling Persson såg det knappt ingen annan såg, nämligen att kläder också är en färskvara kunde leda till att H&M byggdes upp och blev ett bolag som finns i en rad olika länder, har tusentals anställda och omsätter miljardbelopp. Erling Persson grundade H&M i en gammal fiskaffär och det hela var faktiskt mer eller mindre en slump och det är just sådana detaljer som också gör boken så intressant.

Jag gillar även när det finns en tydlig närhet till det en bok handlar om och i det här fallet bygger hela boken på intervjuer med Erling och Stefan Persson och på historier från H&M:s medarbetare. Om ni också vill läsa den så kostar den 219 kronor hos Adlibris och 216 kronor hos Bokus och för dessa pengar får ni ta del av historien kring ett av Sveriges mest populära börsbolag.

 

 

Trevlig läsning!
David 

Taggar (blogg): 
17 april 2016

Veckans boktips: Tjäna pengar på teknisk analys

Den här veckans boktips är Per Stolts bok, ”Tjäna pengar på teknisk analys” och förutom att vara författare driver han hemsidan, TA-Sajten som jag också rekommenderar att ni kollar in.

Boken sig handlar sedan som ni säkerhet förstår om teknisk analys men jag tycker att den är så mycket mer än bara så. Den går även in på hur man ska hantera sin risk samt hur man bedömer alla de psykologiska effekter som vi människor tar med oss in på marknaden. Kort och gott tycker jag att man helt klart kan säga att boken är väldigt heltäckande när det kommer till att använda sig av teknisk analys i sin handel och dessutom får man chansen att testa det man lär sig i boken via olika tester och moduler och det tycker jag är ett väldigt intressant och bra tillägg.

Boken, Tjäna pengar på teknisk analys hittar ni för 336 kronor hos Adlibris och för 337 kronor hos Bokus och det är helt klart väl spenderade pengar om man är intresserad av just teknisk analys. Om man står i valet och kvalet mellan den här boken och någon annan om teknisk analys så tycker jag att man ska tänka på att den här även kopplar samman det teoretiska med det praktiska och det är långt ifrån alla böcker som gör.

 

 

Trevlig läsning!
David 

Taggar (blogg): 
10 april 2016

Veckans boktips: Swing Trading for Dummies

Att utnyttja de lite mer kortsiktiga rörelserna på börsen blir hela tiden mer och mer populärt och det inte bara på grund av möjligheterna för att tjäna pengar. Vår nya digitala värld är också en stor bidragande faktor då vi nu i princip kan se över våra finansiella positioner var som helst och när som helst och just den tillgängligheten och enkelheten bidrar som sagt också till det växande intresset.

Även om jag inte tillämpar sådana här kortsiktiga strategier själv så har jag valt att tipsa om den här boken då jag överlag tycker att den ger en väldigt bra introduktion till hur man kombinerar teknisk analys med fundamental analys och framförallt hur man kontrollerar risken även när risknivån börjar skruvas upp lite.  

Det boken lär ut kan man även använda sig av vid tillämpningen av andra strategier, oavsett om de är ännu mer kortsiktiga eller mer långsiktiga. Så även om jag tycker att namnet på själva boken är lite missvisande då man inte bara behöver vara fokuserad på just swing trading för att den här boken ska vara bra och intressant så är alla andra delarna av den riktigt bra och den är även väldigt lättläst.

Om ni vill få mer vetskap om framförallt hur man kombinerar olika analysverktyg och metoder samt hur man då kontrollerar sin risknivå så är det här helt rätt bok och ni kan klicka hem den hos Adlibris för 145 kronor eller hos Bokus för 183 kronor.

 

Trevlig läsning!
David 

2 april 2016

Veckans boktips: Tillämpad makroekonomi

Även om vi har levt i ett globalt samhälle under en ganska så lång tid nu så har fokus mot makroläget runt om i världen ökat markant under de senaste åren. De stora händelserna som omfattar hela länder och ibland hela världen hamnar oftast före de lite mindre mikroekonomiska sakerna och även om det är viktigt att hålla koll på helheten så är det här något som vi måste anpassa oss efter och då är kunskaper inom makroekonomi A och O. Därför är den här veckans boktips boken, ”Tillämpad makroekonomi” och det här tycker jag är en perfekt förstabok om man vill få bättre koll på just makroekonomi.

Boken tar upp grundläggande detaljer om inom de viktigaste områden som t.ex. varför arbetslösheten ser ut som den gör och hur det påverkar ett land, varför ränteläget ser ut som det göra och varför en centralbank agerar på ett visst sätt. Som ni märker så är alla de här frågorna väldigt aktuella och de kommer även alltid att vara det och det är just därför som jag tycker den här boken är ett så bra steg in i det makroekonomiska läget.

Att ha koll på och kunskaper inom sådana här saker och även helheten som man även kan säga om makroekonomi kommer garanterat hjälpa en att göra bättre investeringar. Därför anser jag att den här boken minst sagt är värd 161 kronor hos Adlibris eller 154 kronor hos Bokus för man kommer även få flera ”aha-upplevelser” som man direkt kan koppla ihop med verkligheten och använda sig av nu när man förstår hur det hela fungerar.

 

 

Ha nu en trevlig lördag!
David  

Taggar (blogg): 
27 mars 2016

Veckans boktips: Minecraft, block, pixlar och att göra sig en hacka…

Den här veckans boktips är boken, Minecraft , block, pixlar och att göra sig en hacka, historien om Markus "Notch" Persson och spelet som vände allt upp och ned. Den är skriven av Daniel Goldberg och Linus Larsson som ni säkert känner igen från bland annat nyhetssajterna DI Digital och Dagen Nyheter då de är två väletablerade och kända tech-reportrar.

Boken i sig är sedan enligt mig ett helt fantastiskt stycke rakt igenom och inte bara föra att den berättar historien om den svenska framgångssagan, Minecraft utan även för att den introducerar oss läsare till hela tech- och startupvärlden och visar oss hur man verkligen kan bygga upp någonting som blir värt miljardtals dollar från i princip ingenting.

Om ni är intresserade av att ta del av hela och då verkligen hela historien om hur framgångssagan Minecraft blev till och sedan såldes till Microsoft samt även få se varför just Markus "Notch" Persson- en väldigt färgstark person lyckades inom den globala techvärlden så är den den här boken ni ska läsa.

Ni kan köpa boken för 54 kronor hos Adlibris här eller för samma pris hos Bokus här och jag garanterar er att om ni är det minsta intresserade av tech så är den här boken ett måste.

 

 

Trevlig söndag!
David 

Taggar (blogg): 
20 mars 2016

Veckans boktips, tema utdelningar: The Great American Dividend Machine

För att verkligen visa er den stora potentialen med utdelningar så tänkte jag som veckans boktips tipsa er om boken, The Great American Dividend Machine: How an Outsider Became the Undisputed Champ of Wall Street som minst sagt är väldigt inspirerande.

I det stora hela handlar den här boken om hur en ”vanligt” arbetande person i USA blev mångmiljonär mätt i dollar via just olika långsiktiga utdelningsinvesteringar. Den här historien är som sagt väldigt inspirerande och det bästa med boken tycker jag är enkelheten och att den håller sig till det fundamentala och inte krånglar till det hela för det är egentligen varken svårt eller krångligt.

Jag gillar även att konkreta exempel tas upp och jämförs med andra då t.ex. den här utdelningsstrategi jämförs med lite mer kortsiktiga aktieaffärer där olika investerare hoppar mellan olika innehav väldigt frekvent och att det i längden och i de allra flesta fall leder till en lägre avkastning.

Om ni är sugna på att läsa den här boken och ta del av den här fantastiska och inspirerande historien så kan ni enkelt beställa hem den från någon av de svenska bokhandlarna som ni hittar här nedanför.

 

192 kronor hos Adlibris.com

235 kronor hos Bokus.com

 

 

Trevlig läsning!
David 

Taggar (blogg): 
27 februari 2016

Veckans boktips: De svenska riskkapitalisterna, en berättelse om makt, pengar och hemligheter


Den här veckans boktips är en bok som jag har tipsat om tidigare men som jag väljer att tipsa om igen då jag tycker den är riktigt bra. Boken är som rubriken säger, De svenska riskkapitalisterna som är skriven av Jan Almgren och Carolina Neurath som jag för övrigt tycker är en fantastik ekonomijournalist.

Boken i sig fokuserar då på de svenska riskkapitalisterna och ger oss en helt unik inblick i hur den världen ser ut och fungerar. Fokus riktas mot alltifrån hur flera riskkapitalister under en relativt kort tid har lyckats bygga upp miljardförmögenheter, hur de fixar och trixar för att helt undvika skatt, hur de kört flera företag i botten och till en konkurs men också hur det lyckats rädda flera företag och arbetstillfällen med mycket mera. Kort och gott kan man säga att den här boken ger oss en väldigt bra helhetsbild över hur den svenska riskkapitalmarknaden verkligen fungerar och jag lovar er att ni kommer få ta del av detaljer som ni inte kände till och som kommer chocka er samt även fascinera er.

För endast 75 kronor hos Adlibris här och eller för 69 kronor hos Bokus här kan ni köpa boken, De svenska riskkapitalisterna och i alla fall jag tyckte att den både var väldigt intressant samt att jag även fick användning för det jag läste och lärde mig när det kommer till mina egna investeringar, precis så som det ska vara när man läser en bok.

Ha nu en trevlig lördagskväll och hör gärna av er när ni har läst boken och berätta vad ni tyckte eller gör det redan nu om ni redan har läst den. Släng t.ex. iväg en kommentar i kommentarsfältet här nedanför.

 

Trevlig lördagskväll!
David 

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar