Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
1 november 2016

Veckans twitterprofil: Olle Qvarnström- @Snaljapen

En ny vecka betyder att en ny twitterprofil ska koras här på Aktieinkomster och den här veckan tänkte jag tipsa er om en kille som alltid delar med sig av intressanta finanstankar och som alltid har glimten i ögat.

Killen jag pratar om är Olle Qvarnström eller @Snaljapen som han kallar sig själv på Twitter. Förutom att dagligen dela med sig av intressanta och användbara tankar driver Olle även en väldigt intressant blogg samt även Finwire TV hos den svenska nyhetsbyrån, FinWire som jag också tidigare har tipsat om här.

Det jag gillar mest med Olle är hans öppna inställning samt att han delar med sig av så otroligt mycket tankar och kommentarer. Jag anser att när inlägg m.m. blir en gnutta personliga är de som allra bäst och det är även då man kan lära sig mest för vill man bara ha fakta kan man läsa nästan vilken tidning som helst. Det här tycker jag då att Olle lyckas med gång på gång och det är också just därför som jag anser att ni bör följa honom på Twitter.

 

Trevlig kväll!
David  

Taggar (blogg): 
23 oktober 2016

Veckans Twitterprofil: Erik Lundin- @ekkalundin

Den här veckan tänka jag ge er läsare ett enligt mig väldigt vasst twittertips och det tipset är ett följartips som består av ingen mindre än daytradern Erik Lundin eller @ekkalundin som han kallar sig på Twitter.

Jag tycker att Eriks egna åsikter om saker som händer på börsen m.m. oftast är helt oslagbara och förutom att dela mig sig av intressanta och användbara tankar så gillar jag skarpt hans attityd ödmjuka inställning.

Erik driver även en blogg, lundinfinans.se och jag rekommenderar skarpt att ni kollar in och börjar följa både Eriks twitterprofil och blogg, speciellt om ni är intresserade av daytrading och mer aktiv handel.

 

Trevlig söndag!
David   

Taggar (blogg): 
11 juli 2016

Veckans Twitterprofil: FinWire- @FinWire

Den här veckans Twitterprofil blir den svenska nyhetsbyrån, FinWire som på väldigt kort tid helt klart har revolutionerat nyhetsflödet på finansmarknaden. FinWire har bland annat med den fulla kraften som sociala medier erbjuder byggt upp ett system som levererar de mest konkreta och snabbaste finansnyheterna till sina användare och kunder.

Det är även exakt det som det gör på Twitter så kort och gott om man söker efter kortfattade, konkreta och snabba finansnyheter så är det helt klart ett måste att följa FinWire på Twitter. Den senaste tiden har de även börjat dela upp sina nyheter i olika kategorier som t.ex. småbolag och fonder med mera och det gör att man kan få ännu bättre kontroll och mer användning av sitt Twitterflöde.

Jag som är ett stort fan av social media och även en väldigt aktiv användare i flera olika former tycker både att det är riktigt roligt och användbart att nyhetsbranschen på allvar börjar leverera nyhetstjänster t.ex. via Twitter som faktiskt är användbara. De flesta nyhetsbyråer och tidningar finns på de flesta sociala medier i dagens läge, inklusive Twitter men enligt mig är det få som gör det bra eller på rätt sätt så att man på allvar får användning av ett sådant Twitterflöde men det har då FinWire verkligen lyckats med och därför rekommenderar jag starkt att ni kollar in deras konton nu direkt.

 

 

David 

Taggar (blogg): 
4 juli 2016

Veckans Twitterprofil: Philip Scholtzé- @PhilipScholtze

Den här veckan tänkte jag tips er om en Twitterprofil som både är en väldigt intressant och driven person men som också har en roll i vårt samhälle som är otroligt viktig för väldigt många människor.

Personen jag pratar om är Unga Aktiesparares vd, Philip Scholtzé och på Twitter delar han löpande med sig av användbar information som har med ekonomi att göra men också mycket från hans dagliga arbete med Unga Aktiesparare och det tycker i alla fall jag är väldigt intressant.

Unga Aktiesparare bör vara väldigt glada och tacksamma för att de har hittat en sådan här bra, intressant och drivande vd och därför tycker jag även att han minst sagt förtjänar att bli veckans Twitterprofil den här veckan. Så kolla in @PhilipScholtze på Twitter så kommer även ni få ta del av hans intressanta och viktiga arbete.

 

Trevlig kväll!
David 

27 juni 2016

Veckans Twitterprofil: Charlotte Stjerngren- @EFNCharlotte

Efter en riktigt tung och sur börsmåndag så tänkte jag att jag ska förgylla er måndagskväll med ett nytt följartips på Twitter som förhoppningsvis kan få er att inte hata börsen föralltid framöver.

Den här veckan tänkte jag tips er att ni kollar in och börjar följa Charlotte Stjerngren på Twitter där hon arbetar under namnet @EFNCharlotte. Charlotte är just nu redaktör och programledare på EFN där hon bland annat driver ett av mina favoritprogram om börsen och aktier, nämligen EFN:s Börslunch som sänds runt lunchtid varje börsdag.

Charlotte har tidigare arbetat som analytiker och det är just dessa kunskaper och detaljer i hennes personlighet som jag gillar mest, även om hon själv har sagt att hon aldrig kommer gå tillbaka till den delen av finansbranschen. På Twitter delar Charlotte med sig av konkret ekonomisk fakta och reportage samt även en hel del annan information som innehåller en personlig touch och det gillar jag. Jag gillar även att följa sådana här personer som Charlotte och olika journalister med mera då man på så sätt löpande får påminnelser om deras och deras kollegors artiklar m.m. och på så sätt tycker i alla fall jag att jag har skapat mitt perfekta och personliga nyhetsflöde.

Avslutningsvis så vill jag även slå ett slag för att ni kollar in Charlotte i sitt program, Börslunch då hon där verkligen är i sitt rätta element. För några veckor tipsade jag er även om att följa Charlottes kollega, Jesper Norberg som driver Börslunch tillsammans med Charlotte och dessa två är verkligen ett klockrent radarpar och det kommer ni märka bara ni kollar in börslunch och ni kan även kolla in när Jesper blev veckans Twitterprofil, här.

 

Trevlig kväll!      

Taggar (blogg): 
20 juni 2016

Veckans Twitterprofil: 40 procent 20 år- @40procent20ar

Veckans Twitterprofil den här veckan är 40 procent 20 år eller @40procent20ar som är det riktiga användarnamnet på Twitter. 40 procent 20 år var en av första finansbloggarna som jag verkligen fastnade för och som jag verkligen följt genom åren och även om bloggen idag är ganska så sparsamt uppdaterad så tycker jag helt klart att det är en av de bästa i Sverige och jag använder den flera gånger varje vecka som ett arkiv där jag går tillbaka och hittar användbar och intressant information.

På Twitter delar 40 procent 20 år intressanta nyheter och statistik med mera kopplat till börsen. Det mesta är konkret information från sajten Börsdata som vederbörande person också driver. Även om jag gillar att läsa och ta del av personliga åsikter så är grundstommen alltid konkret fakta och det är just det som jag tycker att 40 procent 20 år levererar så bra. Jag har flera gånger tyckt att bloggen borde ha vunnit pris för årets bästa ekonomiblogg och förhoppningsvis blir så fallet någon gång framöver för det tycker jag verkligen att en av Sveriges bästa bloggar verkligen förtjänar.

Under tiden rekommenderar jag starkt då att ni kollat in @40procent20ar på Twitter samt även bloggen och Börsdata då har tror att ni kommer få stor användning för alla information som levereras via dessa kanaler.

 

Trevlig kväll!
David   

Taggar (blogg): 
14 juni 2016

Veckans Twitterprofil: Petrusko- @therealpetrusko

Den här veckan blir bloggaren och utdelningsinvesteraren Petrusko eller @therealpetrusko som han heter på Twitter veckans Twitterprofil.

Jag är som ni känner till ett väldigt stort fan av långsiktighet i kombination med utdelningar. Petrusko satsar också väldigt mycket på utdelningar och ofta även ur ett långsiktigt perspektiv för den delen och det är just därför som jag tycker att hans konto på Twitter helt klart är värt att följa.

Jag gillar att inspireras av andra investerare, kolla in vad de har för innehav, hur de handlar och framförallt hur de tänker kring olika företag med mera. Det är just det som jag tycker att Petrusko gör så bra både på Twitter och på sin blogg så jag rekommenderar starkt att ni som också är på jakt efter sådana Twitterprofiler och bloggare kollar in @therealpetrusko redan nu ikväll.

 

Ha en fortsatt trevlig kväll!
David  

8 juni 2016

Veckans Twitterprofil: Patricia Hedelius- @PHedelius

Den här veckan tycker jag att Patricia Hedelius som är alltifrån börskrönikör på Svenska Dagbladet till författare (hon har skrivit boken, TELIA Alliansregeringen och Korruptionen) förtjänar att lyftas fram som veckans Twitterprofil. Ni hittar Patricia under namnet, @PHedelius på Twitter.

När det kommer till journalistik om börsen och ekonomi m.m. så är Patricia helt klart en av mina topp fem favoritjournalister. Det bästa med det Patricia delar med sig av tycker jag är att hon delar mig sig av sin långa erfarenhet och kombinerar det med aktuella händelser på börsen i det material som hon skapar och delar med sig av.

Så om ni vill följa en ekonomijournalist på Twitter som inte bara delar med sig av ”färdiga” nyheter av vad som händer inom bland annat börsbolagen så ska ni helt klart kolla in Patricias profil. Att skriva om ekonomi och börsen på ett sätt som berör och intresserar är enligt mig inte lätt och det är långt ifrån alla journalister som lyckas med det men det gör verkligen Patricia och enligt mig är det högsta betyg.

Jag kan även starkt rekommendera att ni kollar in min intervju med Patricia som jag genförde för ett tag sedan. Där fokuserade vi på hennes bok om Telia och alla skandaler däromkring. Ni hittar intervjun här.

 

David    

30 maj 2016

Veckans Twitterprofil: Arne Talving- @Kavastu

Den här veckan tänkte jag tipsa er en Twitterprofil som man enligt mig måste följa på det sociala nätverket, nämligen Arne Talving eller @Kavastu som han kallar sig på Twitter.

Arne delar dagligen med sig av intressant tankar och information kring börsen och investeringar med mycket mera. Att han dessutom har uppnått en avkastning på hela 28 % över index sedan år 2009 gör ju inte direkt att det blir tråkigare att följa honom.

Det jag gillar mest med Arne och hans agerande på Twitter är att han alltid är väldigt konkret och personlig. Alla som är det minsta intresserade av ekonomi, vilket jag antar att alla på något sätt är kan få ut en hel del av att följa Arne på Twitter så jag rekommenderar starkt att ni kollar in hans profil (@Kavastu) redan nu ikväll.

En extra rolig och intressant detalj är att jag och Arne numera är bloggkollegor här på TradeVenue. Det är en ära att skriva jämsides med honom och jag är övertygad om att jag kommer fortsätta mig lära ännu mer av honom även framöver.

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
23 maj 2016

Veckans Twitterprofil: Joakim Bornold- @JockeNordnet

Den här veckan får Nordnets sparekonom, Joakim Bornold bli veckans Twitterprofil här på Aktieinkomster och då mitt följartips till er.

Jag tycker att Joakim har tagit sig an rollen som Nordnets nya sparekonom med bravur och även att han har vuxit väldigt mycket i rollen den senaste tiden. För mig är han nu en självklart informationskälla och då framförallt via Twitter och jag tycker verkligen att han varje dag delar med sig av nyttig och användbar information och ekonomiska råd med mycket mera.  

Jag gillar personer som har en viktig roll inom ett företag men som samtidigt även kan dela med sig av tankar och nyheter som inte bara rör respektive företag. Ett sådant brett synsätt tycker jag att Joakim har och det är verkligen roligt att han redan från början insåg hur stor roll ett social medie som Twitter spelar i hans arbete, så på den punkten kan jag bara säga keep up the good work Joakim!

Så om ni vill följa en person som verkligen har ett stort inflytande på den svenska sparmarknaden och många tankar och idéer om den och som dessutom jobbar på Nordnet som är en aktör som verkligen främjar nytänkande så rekommenderar jag varmt att ni kollar in Joakims profil på Twitter.  

 

Trevlig kväll!
David 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar