Aktieinkomster
Likes
786
Antal inlägg
1318
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Överraskande på oljemarknaden

Efterbörsen, tisdag den 16:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Uppgången vände nedåt
  • Oljan har varit ovanligt volatil
  • Marknaden litar inte på uppgången
  • USA-börserna öppnar upp igen efter långhelgen
     

 

Inledningsvis handlades börsen i Sverige återigen uppåt men efter ett par timmars handel började handlarna bli lite oroliga efter de senaste dagarnas kraftiga uppgångar och då började säljarna återigen ta över. Det slutade med att indexet OMXS30 stängde på – 0,60 %.

Den största och mest omtalade händelsen idag har varit att oljeländerna Qatar, Ryssland, Saudiarabien och Venezuelaa har kommit överens om att frysa oljeproduktionen på nivåerna från januari det här året, förutsatt att andra produktionsländer gör likadant. Spekulationerna kring den här händelsen fick först oljepriset att stiga rejält men sedan föll det tillbaka igen så oljan har varit väldigt volatil idag vilket också har oroat marknaden.

På bolagsfronten kom PEAB idag in med en bra rapport och likaså gjorde Precise Biometrics, Tobii, Evolution Gaming, Troax, Nilörngruppen och Indutrade medan Swedol inte lyckades övertyga på samma sätt. Men överlag var det alltså en bra dag på rapportfronten idag vilket vi också fick se på börsutvecklingen till en början.

Idag har USA-börserna återigen öppnat upp efter långhelgen och där blev inledningen uppåt. De vill såklart ta igen de kraftiga uppgångarna runt om i världen som de missade igår men samtidigt så oroar oljepriset en del men än så länge är det uppåt som gäller i USA.   
 

 

Trevlig kväll
David      

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
martinkolmo (ej registrerad)

Nja, inte gick OMXS30 ner 60% idag, heller hur? :-)

Aktieinkomster's picture
786
1318
66
0
Aktieinkomster

martinkolmo: 

Som tur är har du helt rätt! :)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (141)
Sep (9)

Taggar