ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
8 februari

Dags att öka på många bäckar små

Hej igen!

Nu var det ett tag sedan jag skrev här, börsen har varit ganska odramatisk men det har varit desto mer att göra på jobbet. En tid tillbaka skrev jag att det är väldigt gött att ha fler inkomster än bara den "vanliga" lönen som kommer varje månad. Nu har jag bestämt mig för att öka på dessa strömmar av inkomster något dvs skaffa lite extrainkomster.

Det allra bästa och mest bekväma är passiva inkomster. Dessa brukar kännetecknas av ett relativt hårt första arbete som sedan jobbar av sig själv och kräver minimalt underhåll. Informationssidor med reklam på är ett bra exempel på en passiv inkomst.

Sen finns det även extrainkomster/sidoinkomster som brukar kännetecknas av ett mer aktivt arbete för att tjäna pengar men som ändå inte stjäl alltför mycket tid från ens fritid. Det kan t ex handla om att klippa gräset åt grannarna eller sälja varor på internet.

 

Först tänkte jag satsa på att skapa passiva inkomster via informationssidor men ju mer jag tänker efter desto mer lutar det åt en extrainkomst som även kräver lite mer aktivt arbete och underhåll. Den största anledningen till detta är helt enkelt att jag tycker det är kul och intressant med försäljning (japp, det är inom detta området som jag siktar in mig)

Nu är ingenting skrivet i sten och vi får se vart åt det barkar när jag väl bestämt mig. En sak är säker och det är att man måste sätta upp mål och det är lika bra att börja direkt. Små små steg och delmål är bäst därför är mitt första mål att i Mars månad så skall mina extrainkomster dra in minst 30 kronor.

 

Jag vet, det låter nästan löjligt lågt men det viktigaste är att pengar kommer in överhuvudtaget och detta är ett bra första delmål enligt mig. Hur denna lilla vattendroppe av pengar skall komma in är inte klarlagt än men som sagt, det skall vara en extrainkomst utöver förvärvsarbetet. 

Vi hörs snart igen och förhoppningsvis kan jag då berätta mer om mina tankar och idèer kring extrainkomster.

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)