Spartacus
Likes
156
Antal inlägg
560
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed
28 mars 2013

Årets bloggarutmärkelser (enligt Lars)

Kunde inte låta bli att låta en kommentar från "Lars" få bli ett eget inlägg och egen Jul-hälsning.

Tyckte det kunde passa så här när året börjar gå mot sitt slut. Det är trots allt inte inläggen som gör bloggen. Det är ni besökare och tillhörande kommentarer. Lars är också en flitig kommentator. Ofta lite syrlig men samtidigt uppfriskande, får jag väl ändå lov att säga.

 

Från Lars till Eder Alla.

 

"Lite tankar om de bloggar jag läst 2015.

 

Ingen kritik mot någon. Personligt. Önskar alla en God Jul.

 

Årets badflicka: Grazing Lady

 

Årets största Ego: Cornucopia som alltid. Peak-oil och bostadsbubblan. Ryssen verkar inte komma i år heller. Vanligt uttryck på bloggen "nyttiga idioter". Betyder fritt översatt folk som inte tycker som blogginnehavaren. Man hugger ved, och fyller källaren med soldatens ärtsoppa. Poserar gärna med pannband, och ryggsäck.

Bästa Analyser: Bloggaren Sunda Investeringar. Bloggaren har dock svårt att dra riktiga slutsatser av sina analyser.

Årets obegripligaste Blogg: Molekylär ekonomi. Förstår ingenting av vad jag läser.

Årets bästa Blogginlägg: Irvings Investeringars självrannsakan när det gäller Emeco. Lärorikt.

Årets feel-good blogg: Spartacus Invest. Lugnt och strävsamnt. Trägen vinner.

I klassen roligast att läsa: Gustavs blogg. Här dyker upp bolag som jag inte hade den blekaste aning om att de fanns. Jag trodde Matahari var en detektivbyrå, men det visade sig vara ett asiatiskt HM.

Årets envisaste bloggare: Aktiefokus. Det skall bli något av Vardia, om jag så skall sätta mig själv som VD. Blir det inte nu så om fem år.

 

Att ge konkreta användbara aktieuppslag. Petrusko. Bra blogg om man är intresserad av utdelningsinvestering.

Årets fanatiker. Finns bara en kandidat. Miljonär innan 30. Ser julhelgen hos föräldrarna som en tre dagars gratisätande seans. Totalt orädd. Kan gå rakt ut i ett minfält utan att blinka. Kan köpa Rysslandsfonder när de är i fritt fall. Jag tror bloggaren helt oblygt kan nalla på sambons tandkrämstub.

 

Ha det bäst!
Lars"

Taggar (blogg): 
3 mars 2013

Bloggen lever än samt en osponsrad uppmaning

Bloggen är inte nedlagd även om det nästan är en månad sedan senaste inlägget här. Dock har det inte hänt så mycket på aktie-och börsfronten för min egen del. Det blev inga fler Berkshire-aktier under Mars månad. Annars så har det ju köpts in månatligen den senaste tiden. Anledningen var att kursen gick över mitt bevakningspris och lagda köpordrar.

Istället så blev det några fler H&M. Köpordrar ligger ute på andra aktier också och vi får se om det går igenom när utdelningssäsongen går mot sitt slut. De ligger i alla fall där vilket gör att jag inte behöver kolla kurser dagligen.

Det ser ut som om vårens utdelningar kommer överstiga förra årets, som översteg året innan dess och föga förvånande översteg året där innan o.s.v. Det är väl så det ser ut för de flesta som har det mesta av sitt aktiesparande i utdelande bolag.

Nyheter fortsätter levereras från alla hörn av vår omvärld. Allt ifrån senaste nytt från nyaste dokusåpan till förutsägelser om nivån på nästa räntehöjning. Makro, mikro, disko.

Det händer bra saker. Det händer dåliga saker. Man jublar. Man förfasas.

Just nu har vi en ganska osäker omvärld. Det finns mycket att oroas över. Vill man dra ett strå till stacken och bidra till ett säkrare samhälle så föreslår jag, och bjuder osponsrat på en länk till, ett medlemskap i Civilförsvarsförbundet.

För mindre än vad du betalar för ett sportkanalpaket i månaden kan du få ett helt års medlemskap PLUS bidra till en viktig verksamhet. Antingen enbart ekonomiskt eller på ett mer personligt plan.

 

Det var allt för stunden.

Taggar (blogg): 
1 januari 2013

Tack för bloggandet Finanskvinnans Fundringar och lycka till i framtiden!

Hemkommen från semester med familjen så var bland det första jag läste i bloggosfären att Finanskvinnan ska lägga ned bloggandet.

Eftersom kommentatorsfunktionen är nedstängd där så får jag istället tacka för alla år av bloggande via detta inlägg istället. Det har varit jätteintressant att följa dig genom åren!

Jag är imponerad över att du varit så konsekvent i ditt sparande. Sparat 50% aktier, 50% räntor i stort sett oavsett vad makro, TA eller media tyckt eller tänkt.

Jag är imponerad över att du lyckats hålla dig till din egen plan. Under så lång tid. Utan större avvikelser eller manövrar. Fokuserat på ett mindre antal bolag och sakta men säkert byggt upp ditt sparande i dem.

Jag är imponerad över att du har hållit det enkelt genom alla åren. Ej krånglat till det med magiska formler, omständiga excel-uträkningar, teknisk analys eller vad det nu må vara.

Ska jag dra paralleller mellan dig och till någon stor finanspersonlighet så tycker jag mig sett att du  liknar Lundberg i ditt förhållningssätt. Lugn i ditt förfarande, metodisk och långsiktig.

 

Jag kommer sakna dina inlägg.

 

Må gott och lycka till i framtiden!

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar