Veckobrev
14 Jan, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.2

Veckobrev och aktienyheter v.2

Uppdaterad:
15 Jan, 2024

I dagens veckobrev kan ni bland annat läsa mer om Eurobattery Minerals, Nyfosa och Redsense Medical. Vi går även igenom Stockholmsbörsens billigaste aktier samt hur du kan investera i bitcoin. Som vanligt ser vi dessutom till att lyfta fram intressanta blogginlägg från veckan som gått. 

Veckans nyemission

Just nu genomför det svenska bolaget Eurobattery Minerals en kapitalanskaffning om ungefär 29,3 MSEK. Företaget ägnar sig åt riktad mineralprospektering i Europa och ska förse framtidens samhälle med etiskt utvunna och fullt spårbara batterimineraler. Under det gångna året har företaget lagt mycket tid på projektet i Hautalampi där flera viktiga milstolpar också har uppnåtts. 

Veckans bolag

Denna veckans bästa bolag är fastighetsbolaget Nyfosa som nyligen offentliggjorde att valberedningen enhälligt föreslår David Mindus som ny styrelseordförande i bolaget. David Mindus är för närvarande VD för AB Sagax som innehar 23,3 % av kapital och röster i Nyfosa.

Veckans artiklar

Veckans artiklar på TradeVenue är flera, däribland ett inlägg om hur du kommer ingång att investera i bitcoin som också var den bäst presterande tillgången förra året.

Vi har också publicerat artiklar om Stockholmsbörsen billigaste aktier, att Redsense Medical har en styrelseordförande samt om Railway Metrics and Dynamics Swedens teckningsoptioner. 

Veckans blogginlägg

Under veckan har Sofokles exempelvis skrivit om Eurobattery Minerals där han även har genomfört en intervju med företagets VD. Miljonär innan 30 diskuterar om han ska sätta upp mål för 2024 eller inte och Aktiepappa går igenom förra veckans bästa blogginlägg

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.