Veckobrev
11 Feb, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.6

Veckobrev och aktienyheter v.6

Uppdaterad:
24 May, 2024

Ett av världens mest populära VR-spel har lanserats i Meta Quest Store och IT-koncernen White Pearl Technology Group förväntas slå både omsättnings- och vinstrekord för 2023. Detta är exempel på sådant som ni kan läsa mer om i dagens veckobrev.  

Med stormsteg börjar vi dessutom närma oss rapportsäsongen för många av våra bevakade bolag. De flesta av våra bolag rapporterar i slutet av februari men Fastpartner har faktiskt redan offentliggjort sin.

TradeVenues bevakade bolag

Veckans bolag

Veckans bolag på TradeVenue är White Pearl Technology Group som i veckan offentliggjorde att de förväntas generera en hög omsättnings- och vinsttillväxt för helåret 2023.

Veckans Vinnare

Ett av företagen, vars aktier har stigit mycket under veckan är Railway Metrics and Dynamics. Aktien har nämligen stigit med över 15%. 

Förra söndagen (4 februari) offentliggjorde företaget att styrelsen har beslutat att genomföra en riktad emission om 11,3 MSEK för att skala upp företagets produktion. 

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans artiklar

Under veckan har vi skrivit om att ett av världens mest populära VR-spel nu finns tillgängligt på Meta Quest Store. Utöver detta har vi även skrivit om Redsense Medical.

Dessutom har Irisitys plattform valts av ett företag och Bodyflight har utsett sin valberedning.

Veckans bloggare

Veckans bloggare på TradeVenue är ingen mindre än Aktiepappa, som av Maktbarometern har blivit utsedd till en av de mäktigaste personerna inom ekonomi på X.

Aktiepappa mäktigast

Veckans blogginlägg

Under veckan har exempelvis Miljonär innan 30 skrivit om ISK-skatten och Utdelningscontrollern har gett ett tips om hur man kan tänka när man investerar i aktier.

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.