Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
10 december 2015

Friheten närmar sig – En månad kvar sen börjar äventyret

När vi beskrev vår nya plan efter sommaren så hade jag för avsikt att jobba till och med nästa sommar och sedan påbörja friheten. Något som vi dock lärt oss under denna resa är att för den som skapat ekonomiska marginaler så blir det oftast bättre än man någonsin kunde ha tänkt sig. 

För ett par månader sedan lades det på min arbetsplats ett varsel, jag vet att risken för mig att bli av med jobbet är relativt låg men eftersom jag ändå hade tänkt sluta till nästa sommar så anmälde jag mig frivilligt med tanken att jag skulle kunna få lön fram till nästa sommar men uppsägningstiden arbetsfri gott så, samma lön som vi hade planerat för och frihet 5 månader tidigare. Men som så många gånger förr visar det sig att för den som kommer ur en styrkeposition så är det alltid bättre. Utkomsten blev att jag både blev erbjuden två olika jobb inom företaget eller uppsägning med 5 månaders arbetsfri uppsägningstid och 6 extra månadslöner som avgångsvederlag. Kan ni gissa vad jag valde?

Så klart, så nu har jag skrivit kontrakt på att sluta den sista januari 2016! Rent ekonomiskt innebär detta att jag kommer få 10 månadslöner 2016 (en jobbmånad, 5 uppsägningsmånader, 4 månader innestående semester och inarbetad bonus) och sen ytterligare 6 månadslöner som betalas ut i början av 2017. Med andra ord jobba en månad till få betalt för 16!!

Måste jag påpeka att jag dansade en liten dans på kontoret efter att ha signerat och att jag sedan gick hem och korkade upp en Cava tillsammans med frun! 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar