Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
20 september 2016

En utflykt i sparsamheten!

Det finns några i vår närhet som vet hur lite pengar vår familj lever på och för dem kanske det också är uppenbart hur detta går till...inte minst för att de även läser denna blogg:-) Tror dock att de flesta andra skulle vara mycket förvånade om de viste hur billigt vi lever. Visst vårt nya hus är inte supermodernt och våra bilar är inte de nyaste eller dyraste i kvarteret...men ändå. 

När jag tog en liten lunchutflykt (brukar äta lunch nere vid sjön om vädret är bra) häromdagen så fick jag mig en tankeställare när jag tittade på vad jag hade med mig. Det var måndag och matlådan var tillredd under helgen vilket innebar lite mer lyx men trots en fin bit kött(kålappskärna), körsbärstomater och parmesanpotatismos så var inte portionskostnaden mer än cirka 15 kronor. Vatten att dricka hade jag i en termosflaska som vi fått gratis och kaffet är bryggt hemma och togs med i en termos som jag fått av min tidigare arbesgivare. Väskan som jag tog allt i var är en reklamgåva från en resa med malmöaviation för många år sedan och den funkar fortfarande alldeles utmärkt. Maten var förpackad i en plastlåda som vi vid något tillfälle köpt hämtmat i. Den enda utrustning som jag köpt var min röda kaffemugg (köpt på loppis för 5 kr) och besticken som är av ett lite dyrare tyskt märke men som jag köpte när jag flyttade hemifrån för 21 år sedan...så trots dyrt inköp mer än avskriva vid det här laget. 

Det är väldigt lätt att se hur denna underbara lunch vid sjön skulle ha kunnat bli mycket dyrare. Lite dyrare utrustning, kanske hämtmat, kaffe med mera...problemet är bara att om jag inte hade varit sparsam så hade jag inte haft tid att sitta vid sjön och äta lunch...för då hade jag varit tvungen att sitta på jobbet vid lunchtid denna vackra dag. Kort sagt så var detta en utflykt i sparsamhetens vackra solsken! 

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar