
Blog Archive
- Analys Consilium: "Fortsatt återhämtning"
- Textintervju med Bo Söderqvist (VD CBTT) i samband med delårsrapporten
- Analys Matra Petroleum: "Brant produktionsökning bäddar för ett starkt kassaflöde"
- Analys Motion Display: "Framgångar i USA driver resultat "
Taggar
Other
Veckobrev v9
Efter tre uppgångsveckor började stigande långräntor i USA men även i Sverige till slut började få marknaden oroad. Att det var tillväxtaktier som fick mest stryk framgår av att amerikanska Nasdaq Composie sjönk 5% medan Dow Jones klarade sig med en nedgång på 1,8%. I Sverige var nedgångarna mer måttfulla med -1,1% för OMXSPI och -1,4% för OMXS30. Till följd av den positiva utvecklingen tidigare i månaden blev det ändå en uppgång i februari med hela 3%. Och om jag räknar rätt var det inte mindre än fem mindre bolag från Ecoclime till Impact Coating som i veckan sammanlagt tog in 400 MSEK utan några större rubriker. Till det kommer så Desenio (säljer väggkonst på nätet) som direktnoterades på First North med en värdering på 11 MdSEK och som kunde notera en uppgång på över 20% i förhållande till den placing som genomfördes före noteringen. Än så länge märker i alla fall jag inte av någon större räntefrossa….
När multimiljardärer ska diversifiera sig (I). Veckans stora nyhet var utan tvivel den stora industrisatsningen på fossilfri ståltillverkning i Norrbotten med produktionsstart redan under 2024 under namnet H2 Green Steel. Bakom satsningen som förväntas kosta uppemot 25 MdSEK finns multimiljardärer med namn som Harald Mix, Christina Stenbäck och Daniel Ek (en av Spotifys grundare). Utan att ha någon åsikt om det realistiska i projektet är det dock enligt min mening ett rätt udda val av bransch att gå in i med tanke på stålindustrins historia – fossilfri eller inte. Men det är ändå ett verkligt hälsotecken att personer som ovanstående är beredda att ställa upp med riskpengar för denna typ av framtidssatsningar. Det skiljer sig på ett oerhört positivt sätt från uttalanden från ”dotcom-erans” pappersmiljardärer i början på 2000-talet, där till exempel Jonas Svensson på Spray ville ”tjäna så mycket pengar att jag kan köpa SKF. För att sedan lägga ner det”.
När multimiljardärer ska diversifiera sig (II). En annan multimiljardär med pengar från Spotify som uppenbarligen vill diversifiera sig är Martin Lorentzon. Mer i skymundan har han som huvudägare i bolaget Cervantes Capital under den senaste veckan gjort två större aktieförvärv - dels Micro Systemation (MSAB) och dels Christian Berner Tech Trade (CBTT). Även om dessa investeringar inte alls har samma penningmässiga dignitet är det ändå intressant att följa vad människor med obegränsat med pengar gör för investeringar. Och kanske lättare att ha någon åsikt om!!! Vad gäller MSAB, där Cervantes tagit en position om 6%, uppgår börsvärdet blott till drygt 600 MSEK så det är i dessa sammanhang med de flesta mått mätt en liten investering. MSAB som utvecklar och säljer system som säkrar innehållet i beslagtagna mobiltelefoner med mera åt brottsbekämpande myndigheter och är ett av två världsledande företag har efter initialt stora framgångar inom detta expansiva och minst sagt spännande område under de senaste åren av olika skäl haft en ganska ojämn utveckling. Omsättningen steg marginellt under förra året – med USA som det stora sänket medan försäljningen i Europa ökade snabbt – med en rörelsemarginal som i och för sig förbättrades kraftigt till 9,1% (2,0) men kanske inte på den nivå som man väntar sig av ett globalt mjukvaruföretag. Q4 rapporten bröt emellertid den positiva trenden under året med en 15% nedgång i försäljningen (i lokala valutor) och en förlust. Och även början på 2021 verkar bli tufft när effekterna av pandemin på nyförsäljning fortsätter att påverka negativt. Av Cervantes pressmeddelande med anledning av förvärvet framgår att de inte avser vara någon passiv aktieägare utan stödja bolaget i dess utveckling och pekar på skalbarheten och den stora utvecklingspotential som finns i bolaget med bland annat återkommande intäkter i licensaffären. Här kommer det med stor sannolikhet att hända saker.
När multimiljardärer ska diversifiera sig (III). Cervantes Capitals andra förvärv bestod av aktier motsvarande ca 9% av teknikhandelskoncernen CBTT med börsvärde på 600 MSEK. I och med detta har bolaget på kort tid fått in två nya uttalat långsiktiga aktieägare. Förutom Cervantes förvärvade Concejo (namnändrat från Consilium och bevakat av TradeVenue och med en stor kassa för förvärv) i januari 10,3%. Familjen Berners makt är i och för sig ohotad genom sitt innehav av A-aktier men det är intressant att notera att två så kapitalstarka grupper har hittat detta bolag. Till skillnad från de betydligt större industrihandelskoncernerna såsom Indutrade och Addtech har CBTT inte utvecklats till någon större förvärvsmaskin. Förutom det stora förvärvet av Zander & Ingeström (som varit ett kanonförvärv) har bolaget inte riktigt hängt med i det som alla ska göra för närvarande: FÖRVÄRVA. Q4 rapporten i veckan var i alla fall ytligt sett ingen höjdare med en omsättning som sjönk nästan 10%, en oförändrad ebitmarginal på under 5% och en svag orderingång. Utan ett mycket starkt bidrag från Zander & Ingeström hade utvecklingen också sett ännu sämre ut. Det ska dock anmärkas att om man lägger tillbaka engångskostnader och osedvanligt höga koncerngemensamma kostnader var resultatet betydligt bättre än vad som framgår av ovan. Dessutom har bolaget under hösten gjort några mindre förvärv, som borde bidra under året. Hur som helst har den magra utvecklingen satt sig i värderingen. En försiktig vinstprognos (vilken borde vara under potentialen) för året ger ett P/E-tal kring15x. Med värderingar på över 40x värderas ovan nämnda förvärvsmaskiner i en annan liga. Vad Cervantes vill ha med sitt intåg framgår också klart av ”att man ser en stor marginal- och tillväxtpotential … såväl organiskt som via en intensifierad förvärvsagenda”.
Hatten av för FM Mattsson. Av veckans rapporter imponeras kanske jag mest av den från FM Mattson. Trots högt ställda förväntningar överraskade bolaget rejält i Q4 med en organisk tillväxt på över 17% (för helåret med ca 10%) och ett rörelseresultat som steg till 60,5 MSEK (14,1). Hög försäljning, bra produktivitet och internationella förvärv som gav ett ordentligt tillskott till resultatet förklarar framgången och innebär att man kan redovisa en rörelsemarginal om hela 15,3 % (4,1). Att pandemin med ökat ”hemmafixande” som följd har gynnat FM Mattsson är helt klart och avtagande isolering hemma riskerar därför hämma försäljningen. Men ökade hygienkrav lär å andra sidan om något öka och gynna deras beröringsfria kranar. Samtidigt som deras produkter ligger i framkant vad avser funktioner för mindre vatten- och energiförbrukning. Att förvärvade Hotbath varit en framgång framgår om inte annat av att den förväntade tilläggsköpeskillingen skrivs upp kraftigt. Rensat för den uppskrivna tilläggsköpeskillingen var resultatet per aktie 10,7 SEK. Ett nytt köp annonserades i fredags då brittiska Aqualla med en omsättning motsvarande knappt 100 MSEK adderades. Visserligen har aktien i det närmaste fördubblats på ett år och handlas därmed på historisk vinst på ett P/E-tal om 18x. Men för ett företag som verkligen kan anses ingå i miljösegmentet och som hittills lyckats med sin internationella företagsexpansion (enbart köpet av Aqualla väntas på utspädd basis öka vinst per aktie med 1,3 SEK per aktie) och där fler lär komma framstår det i förhållande till mycket annat enligt min mening som inte speciellt utmanande.
Stockholm på sportlov med strålande sol och med överfulla icke pandemikorrekta tåg och flyg på väg till Åre gör att det kanske blir en lite lugnare vecka. På rapport- och emissionsfronten verkar det också bli en lugn vecka och uppmärksamheten kan helt koncentreras kring hur de amerikanska långräntorna utvecklas. Välkommen till en ny och spännande aktievecka!!!
Claes Vikbladh
Veckobrev v49-19
Sista veckan i november och ännu en uppgångsvecka (+0,4-0,8% beroende på vilket index man tittar på) med mängder av nya kursrekord men sällan har väl marknaden känts så tudelad. Den placerare som inte är överviktad fastigheter och underviktad banker har haft svårt att i detta klimat slå index. SHB OMX Bank är i november ned med 6%, vilket summerar till -14% för året medan Carnegies fastighetsindex slutade månaden upp 8% och kan därmed summera till +48% i år !!! Men är småspararna (i vanlig ordning ?) smartare än de stora institutionella placerarna, då de förra under november enligt tidningsuppgifter köpt bankaktier (nu senast SEB) i stora mängder eller är det fortfarande ”the trend is your friend” som gäller?
Tillväxten verkar säkrad. Finansinspektionens försök att minska nyutlåningen till hushåll för bostadsköp genom olika typer av lånebegränsningar och amorteringsvillkor verkar, på grundval av den senaste statistiken få effekt. I oktober ökade nyutlåningen i årstakt med 4,8% - eller med 190 mdr SEK (!!!) i förhållande till oktober förra året. Även om detta med alla mått är en hög takt är det ändå en tillväxttakt som är 0,2 procentenheter lägre än i september och följer trenden från tidigare i år. Framförallt är det hushållens konsumtionslån som ökar (+7,2%) medan bolånen har en lägre ökningstakt. Det är dock mycket troligt att den snabba ökningen av de förra framförallt beror på förstagångsköpare i bostadsmarknaden, som har behov av att klara av de införda lånebegränsningarna från finansinspektionens och bankernas sida. Detta är en kundgrupp som borde fortsätta att växa i och med att allt fler får problem med de nya villkoren. Till följd av att de stora bankerna i stort sett lämnat walkover vad gäller blancolånen till nischbanker som Nordax, TF-Bank och Collector samt diverse mer eller mindre seriösa finansbolag verkar man inte behöva vara speciellt orolig för tillväxten för dessa – även om flera av dem också gett sig i marknaden för bolån. Om storbankerna kan anklagas för höga marginaler framförallt i en internationell jämförelse (se till exempel Danmark) är det inget mot motsvarande i nischbankerna, där utlåning under 10% är undantag. Visst är risknivån är högre med fler potentiella kreditförluster men det finns nog få länder där förutsättningarna för kostnadseffektiv kredithantering är lika goda med personnummer, kreditupplysningstjänster, effektiv inkasso och indrivning via kronofogden. Dessutom finns Bank ID och Swish som förenklar avtal och utbetalning. Vidare kan nischbankerna tillgodogöra sig billig finansiering med hjälp av den statliga svenska insättningsgarantin. Det skulle inte förvåna mig om dagen närmar sig då de svenska storbankerna, liksom sina danska motsvarigheter, börjar ta betalt för lite större inlåning. Möjligheterna till billig inlåning lär då förbättras ytterligare för nischbankerna. Så åtminstone på kort sikt ser tillväxten ut att vara säkrad för dessa.
Ännu ett fastighetsbolag noteras. Att K-fastigheters notering skulle bli en succé var jag inte ensam om att tro men en uppgång första dagen med 55% överstiger nog de flestas förväntningar. Det Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon tog i förra veckan med lätthet in över 200 MSEK i en riktad emission till institutionella placerare efter en kursuppgång i år på 60%. Samtidigt breddades ägandet inför det planerade listbytet till Nasdaq Stockholm. Intresset för fastighetsaktier går det inte att ta fel på. Och förra veckan inleddes teckningsperioden för 24Storage med en värdering på 600 MSEK och som vill ta in 100 MSEK för att sedan noteras på First North. Bolaget är verksamt inom en mycket speciell del av fastighetssektorn – uthyrning av förvaringsutrymmen och magasinering så kallad self storage – och drivs av delvis andra trender än ett traditionellt fastighetsbolag. Efterfrågan på denna typ av lokaler har fullkomligt exploderat i takt med sociala faktorer som skilsmässor och bostadsförhållanden men även av mindre företags behov av lagringsutrymme. Men samtidigt finns det många bolag som gett sig in i branschen varav kanske Shurgard är det mest kända men det finns många fler. 24 Storage grundades 2015 och har med sina 23 förrådsanläggningar - primärt i Storstadsregionerna – etablerat sig som den näststörsta aktören med en marknadsandel på 13% enligt företagsledningens uppgifter. Målsättningen är att öppna 3-5 nya anläggningar per år. Den snabba expansionen med bland annat ett stort antal nyöppnade anläggningar med låg beläggningsgrad gör att det inte är mycket av resultat som bolaget ännu kan visa upp – bortsett från positiva värdeförändringar. Med tanke på att aktierna kommer ut med en premie på drygt 20% i förhållande till det långsiktiga substansvärdet (EPRA NAV) skulle åtminstone jag vilja se lite mer av utfallet av dessa nya anläggningar innan jag tecknar. Speciellt i ett läge som 24Storage inte verkar vara ensamma om att ha ganska aggressiva tillväxtplaner, vilket ökar risken för överetablering.
Något som är dyrt kan bli dyrare. Medicinteknik- och cybersäkerhetsbolaget Sectra tillhör med rätta ett av Stockholmsbörsens mest omhuldade bolag med högteknologiska produkter inom expansiva områden och med långa kontrakt. Att som Sectra kunna koppla ihop kunnandet inom IT-säkerhet med medicinsk IT gör Sectra unikt. Men många inklusive undertecknad har nog upplevt att prislappen på Sectra känts väl hög, speciellt som verksamheten resultatmässigt varit ganska slagig. 2019 har emellertid visat att något som kan upplevas som dyrt kan bli ännu dyrare. Aktiekursen har i år mer än fördubblats (+110%) samtidigt som vinstutsikterna för innevarande år om något har skruvats ned. Vid årsskiftet var vår prognos att Sectra avseende räkenskapsåret 2019/20 (slutar 30/4 nästa år) skulle ha en vinst per aktie om 5,7 SEK, vilket på den då aktuella kursen gav ett P/E-tal om 32x. Första kvartalets resultat var något av en kalldusch medan veckans rapport för det andra kvartalet var betydligt bättre med framförallt en orderingång som steg 21% och företagsledningen signalerar också att andra delen av räkenskapsåret kommer att bli betydligt bättre. Det måste dock till en ordentlig vinstförbättring under de resterande två kvartalen för att nå min vinstprognos från årets början i och med att vinst per aktie hittills i år uppgår till enbart ca 1,5 SEK. Även om denna vinstprognos för 2019/20 skulle infrias innebär det att P/E-talet under året har mer än fördubblats till ca 65x. Det är möjligt att de områden som Sectra bearbetar har blivit ännu hetare och långsiktigt ännu mer expansiva men motsvarar det verkligen årets multipelexpansion?
Informationsgivningens dilemma. För två veckor sedan börsstoppades Christian Berner sedan aktiekursen börjat rusa, utan att någon speciell information kommunicerats. Många med mig trodde nog då att det var dags för huvudägaren att köpa ut bolaget från börsen. I stället visade det sig att dotterbolaget Zander & Ingeström hade pågående förhandlingar om en större order inom värmeteknik uppgående till ca 200 MSEK (vilket kan jämföras med en prognostiserad omsättning i år för koncernen på knappt 700 MSEK) med planerad leverans år 2020. Ryktena och den nya informationen fick aktien att stiga sammanlagt med ca 20%. I fredags tvangs emellertid företagsledningen gå ut med information om att motparten tillfälligt pausat dialogen med Zander & Ingeström om ovanstående order och att det är oklart när aktiviteterna återupptas. Ingen skugga på Christian Berners företagsledning, som har skött allt enligt regelboken, men det fäster verkligen blicken på svårigheten att på ett korrekt och transparent sätt kommunicera med aktiemarknaden. Med den risk för läckage som alltid finns kan det vara för sent att rapportera när en order är signerad. På den positiva sidan ska sägas att aktien efter fredagens meddelande verkar få behålla hälften av kursuppgången och det verkar som om fler fått upp ögonen för detta intressanta industrihandelsbolag.
Riksbanksbesked och rapporter från bland annat Clas Ohlson och Systemair tillhör veckans agenda. Vi går nu in i december som i år är en ovanligt arbetstagarvänlig månad till förfång för konsultbolag och andra med många anställda i Sverige. Men fastighetsbolagen behöver inte bry sig om det – hyran är lika hög varje månad. Välkommen till en ny och spännande aktievecka!!
Claes Vikbladh
Textintervju med Bo Söderqvist (VD CBTT) i samband med delårsrapporten
Berätta om det lyckade förvärvet av Zander & Ingeström?
Vi har följt Zander & Ingeström under en längre tid och visste att det är ett bra företag, som med ett starkt varumärke och lång tradition har stor potential. Hittills, under fyra månader, har Zander & Ingeström levererat bra omsättning och resultat på både pumpar och på värmepannor. Tillsammans har det gett ett starkt resultat så här långt. Pumpaffären är relativt stabil över tid medan värmepanneaffären är mer volatil.
Ovanstående stora förvärv och övriga förbättringar i koncernen har lett till att EBITA-marginalen i Q2 nådde koncernmålet om 9%. Finns det skäl att nu höja målet?
Vi ser kontinuerligt över målsättningar, men håller fast vid 9% i nuläget.
Er norska verksamhet verkar vara på rätt väg efter ett tungt 2017. Finns det förutsättningar att under 2019 nå koncernmålet vad avser marginaler?
Den norska verksamheten har arbetat, och arbetar, hårt med att vända resultatet till att vara vinstgenererande över tid. Vi har som målsättning att vara positiva under 2018. Flera av de aktiviteterna som nu pågår i norska organisationen kommer stötta en positiv utveckling på längre sikt, men det är ännu för tidigt att utfästa några löften för lönsamhetsnivåer för perioden efter 2018.
Skuldsättningen har höjts genom förvärvet av Zander & Ingeström. Hur länge bedömer ni det kommer att ta till den kommer ner på en mer normal nivå?
Nivån på skuldsättningen är enligt plan och minskar, allt annat lika, i takt med positiva resultat och amorteringar till lägre nivåer. Vi är dock tydliga med att vi fortsatt ser över möjligheten till ytterligare förvärv, som kan tänkas påverka också.
Trade Venue veckobrev v35
Turkiet och dess problem har för tillfället förskjutits från orosagendan – utan att krisen på något sätt lösts – och ersatts av risken/möjligheten att president Trump ställs inför riksrätt samt ett eskalerat handelskrig mellan USA och Kina. I likhet med andra politiska kriser under året tycks detta inte vara något som har någon större påverkan på börshumöret med nya toppkurser både i Stockholm och New York under veckan. Man kan stilla undra vad kursnivåerna världen över hade varit utan dessa eskalerande politiska kriser. Italien beskrivs av många som ”den stora valen” och det ska bli intressant om den nya regeringens uppskruvade retorik gentemot EU och euron inte kommer ge eko på världens börser. Men de som spekulerat i geopolitik under året har som bekant fått dålig utdelning.
I den svenska börsens jakt mot nya toppnivåer finns det något som saknas. Klassiska ””tjurmarknader” brukar traditionellt alltid utlösa stora budkaruseller på noterade bolag där investerare och företag bjuder över varandra. Men antalet bud på noterade bolag fortsätter att vara på en anmärkningsvärt låg nivå. Förutom Ramsay Generales bud på Capio är det ganska tomt på bud i alla fall när det gäller större bolag. Det saknas som bekant inte pengar vare sig hos företag eller investerare i form av institutioner, private equity-bolag m.m. och antalet ägarlösa bolag utan dominerande ägare stiger hela tiden. Visst, - värderingarna är höga men för företag som lägger bud brukar synergierna vara betydande och institutionernas jakt på avkastning verkar bli allt mer desperat. Men det är kanske en stor budcirkus nu under hösten som kommer att signalera slutet på nio års stigande kurser? Eller finns anledningen att söka i att företag som lägger bud på konkurrenter har skrämts av konkurrensmyndigheternas allt tuffare inställning och den långa tidsåtgången denna process skapar, vilket i sin tur bidrar till en betydande osäkerhet. Den andra och kanske ännu viktigare anledningen kan vara att även om budet tycks vara säkrat genom avtal med huvudaktieägare kan det ändå dyka upp en hedgefond eller motsvarande som köper 10% och därmed blockerar budet – för att i slutändan försöka trissa upp priset. Det är bara att titta på Canons bud på Axis för mer än tre år sedan där det fortfarande finns en trilskande minoritet, som omöjliggör ett totalt övertagande.
Börsveckan hade i det nummer som kom ut i veckan en intressant genomgång av börsens industrigrossister, dvs bolag som Indutrade och Addtech. Tyvärr missade de i genomgången att ta med Christian Berner Tech Trade (bolaget är bevakat av Trade Venue) och som blev en av veckans börsvinnare med en uppgång på 10%, efter publiceringen av Q2-rapporten. Den visade på en 7% organisk tillväxt, en EBITA-marginal som steg till 9,0% (7,5) och ett EBITA-resultat som i det närmast fördubblas till 14,5 MSEK (8,6). Efter en trevande resultatutveckling sedan börsdebuten 2014, där också avsaknaden av större förvärv varit en återkommande kritik mot företaget verkar det nu ha vänt ordentligt. Förra året förvärvades Zander & Ingström, verksamt inom pump- och värmeteknik, som i ett slag ökade omsättningen med ca 30% och bidragit till att höja den genomsnittliga rörelsemarginalen betydligt. Samtidigt har ett antal surdegar antingen lagts ner eller omstrukturerats inklusive den norska verksamheten, vilket fått effekt under 2018. Trots veckans kursuppgång handlas aktien enligt våra prognoser till ca 20% rabatt i förhållande till de andra industrigrossisterna. Använder man sig av måttet EV/EBITA (som kanske är ett mer riktigt värderingsmått för denna typ av företag) är rabatten ännu större.
Telias köp av Bonnier Broadcasting med b l a TV4 har förutom de politiska implikationerna fått kritik för att ha en alltför hög prislapp. Många ifrågasätter också behovet av vertikala fusioner på området dvs att ett bolag som äger teleinfrastruktur behöver köpa bolag som producerar innehåll - i det här fallet TV-verksamhet. Varför inte köpa innehållet utifrån i stället? Utan att ha tillräcklig kunskap i frågan skulle jag vilja fokusera på en annan kritisk fråga: hur ett mediaföretag ska passa in i och utvecklas i Teliakoncernen. Även om tanken är att de ska hållas åtskilda har jag svårt att se hur ett gammalt statligt monopolföretag (det sitter fortfarande en del av det i väggarna i Telia) ska klara av att styra över ett bångstyrigt mediaföretag. Bättre och mer erfarna ägare har misslyckats med andra företag i branschen. Jag tror att aktieägarna i Telia kan investera de 9,2 miljarder SEK bättre om de fick de i handen än att bolaget gör denna investering. Även om det sker till priset att Telia förr eller senare dör sotdöden. Det kanske det gör i alla fall.
Att vara med i bolag som delas upp i två genom att det gör avknoppningar av verksamheter har under detta och förra året visat sig vara mycket lönsamt – nästan lika lönsamt som det en gång i tiden vara att vara med i börsintroduktioner. Man kan peka på SCAs avknoppning förra året av Essity och årets av Atlas Copcos av Epiroc samt Autolivs av Veoneer. I veckan meddelades de finansiella målen för Nyfosa som ska avknoppas från fastighetsbolaget Hemfosa (sker på bolagsstämma den 13/9). Under ledning av fastighetsveteranen Jens Engvall har Hemfosa haft en fantastisk tillväxt med inriktning dels på s k samhällsfastigheter med en stabil och säker avkastning samt dels en mer opportunistisk del med inriktning på kontor- och logistikfastigheter. I Hemfosa blir samhällsfastigheterna kvar vilket bör borga för en fortsatt hög direktavkastning (f n 4%) och locka utdelningsjägare. I Nyfosa kommer den transaktionsintensiva delen att återfinnas med kontor- och logistikfastigheter under ledning av Jens Engvall. Målet för Nyfosa är att öka resultat och fastighetsbeståndet med 20% per år. Bolaget kommer inte att lämna någon utdelning förrän fastighetsbeståndet dubblats från dagens 12,5 miljarder SEK. Med den nuvarande heta fastighetsmarknad kan det te sig som en svår uppgift att växa så kraftigt med bibehållen lönsamhet men för den som följt Jens Engvalls karriär behöver det inte vara en omöjlig uppgift. Termen att ”skapa aktieägarvärde” är ett rätt uttjatat uttryck men det tror jag denna uppdelning gör.
Det återstår några eftersläntrare men i och med denna vecka är alla Q2-rapporterna ute. Men tiden går fort och det är tankeväckande att om sex-sju veckor är nästa rapportperiod i full sving när Q3-rapporterna kommer. Trevlig vecka!!
Claes Vikbladh
- Bästa redovisade kvartalet någonsin.
- Stark tillväxt samt förbättrad lönsamhet.
- Nyförvärvade Zander & Ingeström driver lönsamheten.