
Min blogglista
Mina Länkar
- Investacus
- Spara Klokt
- Kronan till miljonen
- Frihetsmaskinen
- Sparo
- z2036 (Stefan Thelenius)
- Krösus sork
- Att välja lycka
- Chansar mest
- Utdelningsseglaren
- Gustavs Aktieblogg
- Pengabloggen
- Framtida rikedom
- Utdelningskungen Valient
- Sofokles - Fermentum Vitae
- Tankar om aktier
- 10-årsplanen
- Spartipset
- Aktieingenjören
Blog Archive
- Vem är aktiepappa?
- Vem äger vad i svenskt näringsliv?
- Kontakt
- Swedish Wealth Institute – vilken bluff!
- Frihet - Vad är det och vem bestämmer?
- Allt snack om att kliva av börsen är bara trams!
- Balco till börsen med några av de tyngsta ankarinvesterare jag sett.
- Spara eller leva - måste man välja?
- Aktieägarförmåner
- Hur hög var boräntan 2011?
- LVMH varumärken
- Avanza eller Nordnet
Taggar
Other

Sedan en tid tillbaka har de första amerikanska aktierna fått ta plats i Aktieflickvännens portfölj, nämligen några Alphabet. Anledningen att det blev just det bolaget har varumärken som man faktiskt har lite koll på jämfört med andra techaktier.
Företaget Google startades 1988 på Stanford av Sergei Brin och Larry page som en ren sökmotor. Om vi börjar med Sergei Brin så är han en historia för sig själv med flykt från Sovietunionen som 6-åring och därefter en resa till att bli en av världens mäktigaste affärsmän. Kompanjonen Larry Page behöver kanske ingen direkt presentation men jag lägger med en länk till Forbes i alla fall.
Google eller Alphabet inc som moderbolaget heter har gjort flertal bolagsförvärv. Bolag de köpt är som tidigare nämnts Youtube men även Android och Motorola. Kolla gärna in deras hela lista på köp. Och det är inga dåliga pengar de lagt ut heller. Alphabet grundades 2015 och har sitt huvudkontor i Mountain View, Kalifornien.
Alphabet är noterade Nasdaq, New York. Sedan vi skrev om de senast 2016 har de gått ifrån 762 dollar per aktie till 1558 dollar, vilket är mer än 100% upp de sista fyra åren. I dagsläget får man som aktieägare ingen utdelning, vilket kanske är en orsak att det inte är en populär aktie för svenska småsparare. För Aktieflickvännens del är tanken att bolaget skall få en lite större plats och i jämvikt med övriga bolag i portföljen. Känns extra bra att köpa nu när dollarn blivit lite billigare.
Svolders substansvärde ökar
Svolders substansvärde är 139 kr per aktie, vilket är en ökning med 3 kr sen föregående vecka. Svolders B-aktie handlades till en kurs om 132 kr vid börsstängning i fredags. Aktien handlas med 4 % rabatt i förhållande till substansvärdet vilket är en minskning av rabatten med en procentenhet sedan förra veckan.
Läs mer:
Svolder
I höst väntas fler söka till universitet och högskola vilket är bra både för samhället att vi får fler invånare med högskoleutbildning. Men det är även bra på ett personligt plan för alla som pga Covid 19 fått en spark i röven så att de skaffar sig en utbildning och kan jobba med något som de är intresserade av och brinner för. Sverige är också fantastiskt som erbjuder kostnadsfri utbildning till alla med förmånliga lån.
Läs mer:
Veckans Bästa Blogginlägg
Alla våra flöden handlar med all rätt om Covid -19 för tillfället. Något som väcker både känslor och debatt. Inläggen som fångat vårt intresse den här veckan handlar faktiskt primärt inte om just det. Trevlig läsning!
Aktiespararna har sammanfattat ett inlägg över historiska börskrascher och ur de perspektiven när det kan vara dags att köpa aktier.
Sinnrik ger sina 14 bästa tips på att arbeta hemifrån, något som kan bli högaktuellt för många.
Gustavs Aktieblogg har skrivit om bolaget Northwest Healthcare som han inte haft i sin portfölj sedan 2018 och tankar om att återigen ta in det.
Frida Bratt har skrivit ett inlägg Nordnetbloggen om att alla borde ha ett "Dra åt helvete kapital" sparat, något vi verkligen håller med om!
MoneyCowboy har publicerat ett intressant inlägg om att bakom varje transaktion finns det både en köpare och säljare inblandad.
Hos Aktiepappa är förra veckans inlägg om hur man gör egen handsprit det mest lästa.
Vi önskar en fin kväll!
Veckans Bästa Blogginlägg
Här kommer veckans bästa blogginlägg:
Aktiesvorsken har publicerat en läsvärd och trevlig intervju med bloggaren och twitterprofilen Stefan Thelenius.
Stefan Thelenius själv skrev i veckan om oron som just nu råder på börsmarknaden och lite tankar om hur man kan agera framöver, vilket även Utdelningscyklisten gjort.
Murgata går 20år tillbaka i tiden till då när allt toppade och vad man kan se i dag med facit i hand.
Framtidsinvesteringen har också kollat lite på historik kring epidemier och vilka lärdomar vi kan ta av dessa.
Själva besökte vi i veckan Lifesciencedagen här i Göteborg vilket vi också skrev ett inlägg om!
Vi önskar en fin söndagkväll!