Aktieinkomster
Likes
786
Antal inlägg
1318
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
28 december 2015

Julledigt, men inte från investeringar

Under de senaste dagarna har börsen varit stängd på grund av att vi har firat jul och allt där runtomkring. Men även om jag inte har handlat på börsen så har jag faktiskt investerat mina pengar på andra håll och den här gången var det dags för några nya investeringar i vin.

I dagarna fick jag nämligen hem min senaste investering i vin och den bestod av 4 stycken rödvinsflaskor från Toscana i Italien och av årgång 1997. Överlag så har just det årtalet varit ett av de bästa åren för vin från den regionen på väldigt länge och jag har letat efter viner från då under en ganska så lång tid nu. Dessutom är utbudet från just den årgången och från regionen väldigt begränsat och det är bevisligen inte jättelätt att få tag i några flaskor så det här köpet är jag väldigt nöjd med.

Min vinsamling består av både vin som jag kommer att förtära själv eller ge bort i present med mera samt viner som jag eventuellt planerar att sälja någon gång. Just i det här fallet är jag lite kluven gällande hur jag ska agera då jag både tror att jag kommer kunna få ut en väldigt bra avkastning på det här köpet med tiden men samtidigt som jag har hört att det är ett fantastiskt vin så är jag väldigt sugen på att avnjuta det själv. Men som sagt så handlar det om 4 flaskor så vem vet, det kanske blir en perfekt kombination av båda tillvägagångsätten och det vore såklart optimalt.

År 2015 var året då jag på allvar började bygga upp min egen vinsamling och år 2016 kommer med stor sannolikhet bli det året som den börjar ta form på allvar. Mitt mål är att mer aktivt börja jaga och försöka få tag på intressanta viner och helst göra ett köp i månaden men här kanske varannan månad är lite mer realistisk.

Om ni är intresserade av vin så rekommenderar jag att ni fortsätter att följa mig under nästa år för då kommer det komma en hel del fler inlägg om vin än tidigare. Ni kanske också ska börja bygga upp er vinsamling? Om ni har vin som intresse så lovar jag att det kommer vara intressant, lärorikt och framförallt väldigt roligt.        

 

 

David   

Taggar (blogg): 
12 november 2015

När börsen är stängd får man handla annat

När börsen är stängd så här på kvällen (i alla fall i Sverige) så brukar jag ägna min tid åt andra projekt och investeringar utanför börsen. Just ikväll har jag suttit och gjort research och letat efter olika viner att köpa på mig och tillslut efter en hel del mejlande så blev det faktiskt ett köp av ytterligare 6 flaskor.

Jag körde vidare på röda viner från Bordeaux även den här gången och om några veckor får jag hem 3 flaskor av årgång 1990 samt 3 flaskor från år 2000. Båda dessa årgångar var toppår för röda viner från Bordeaux så de här flaskorna kommer jag vara lite extra nöjd över och de kommer än så länge vara de största investeringarna i vin för mig än så länge.   

När jag ändå höll på så passade jag även på att beställa hem 4 flaskor Zisola från Sicilien i Italien men dessa flaskor är till för egen förtäring. Om ni är på jakt efter ett prisvärt italienskt vin av hög kvalité så kan jag stark rekommendera just Zisola. Det är ett av mina absoluta favoritviner när det kommer till vin som jag ska dricka själv och relativt snart.
 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (141)
Sep (9)

Taggar