Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
6 maj 2016

Veckans boktips: Tändstickskungen Ivar Kreuger, århundradets finansskandal

Eftersom att jag för några veckor sedan tipsade er om en dokumentär eller rättare sagt filmatisering om den svenske finansmannen, Ivar Kreugers liv så tänkte jag nu även passa på att tipsa er om boken om honom.

Ivar Kreuger var verkligen en riktig tändstickskung då hans företag på 1930-talet tillverkade tre fjärdedelar av alla tändstickor i världen. Tändstickorna öppnade upp en hel del dörrar och han umgicks flitigt med presidenter och filmstjärnor men ingen är kung för evigt. När hela hans imperium som bestod av lån som tillslut inte bara blev Ivar Kreugers och hans företags undergång utan även världens, i alla fall ur ett finansmässigt perspektiv så blev han kallad den största finansskurken genom tiderna och det ryktet lever kvar än idag på vissa håll och kanter.

Den här boken är alltså berättelsen om hans liv, hans företagande, hans enorma framgångar och hans minst sagt ordentliga undergång som tillslut även sprang i kapp honom själv. För enbart 50 kronor hos Adlibris eller för 51 kronor hos Bokus får ni ta del av den fantastiska och inspirerade men samtidigt även väldigt skrämmande historien och jag garanterar er att ni kommer ligga som fastklistrade när ni väl börjat läsa.

 

 

Trevlig läsning!
David     

Taggar (blogg): 
6 april 2016

Veckans videoklipp: Wallenbergs- En dokumentär om världens mest inflytelserika finansfamilj

Eftersom att förra veckans videoklipp var en dokumentär om finansmannen, Ivar Kreuger så får det den här veckan bli en dokumentär om finansfamiljen, Wallenberg.

Även den här dokumentären som går under namnet, Wallenbergs är i tre delar och den går igenom en väldigt stor del av familjen Wallenbergs historia, uppgång och framgångsrecept med mera. Ni som kollat på dokumentären om Ivar Kreuger vet att familjen Wallenberg även är en stor del där och det spinns det även vidare på i den här dokumentären vilket jag tycker är väldigt intressant. Därför rekommenderar jag att ni kollar på den om Ivar Kreuger först och även om dessa två dokumentärer tillsammans motsvarar ganska så många timmars tittande så är de väldigt lärorika så det är enligt mig väl spenderade timmar.

Ni hittar alla tre delar av Wallenbergs här nedanför och de tre delarna av Ivar Kreuger-dokumentären vi länken här ovanför.

 

Trevlig kväll!
David 

28 mars 2016

Veckans videoklipp: Ivar Kreuger

Nu när hela den här påskledigheten som faktiskt blev ganska så lång snart är över så tänkte jag att det skulle passa bra att avsluta med den riktigt intressant och inspirerande finansdokumentär. Veckans videoklipp är nämligen en dokumentär om den svenske finansmannen och tändstickskungen, Ivar Kreuger som hade byggt upp ett luftslott värre än något annat.

Dokumentäreren är nästan mer av en film då vi får se skådespelare som t.ex. Johan Rabaeus, Krister Henriksson och Sven Wollter som spelar alltifrån Ivar Kreuger själv till personer från familjen Wallenberg m.m. Alltihop är inspelat under år 1998 så några år på nacken har dokumentären allt men den är helt klart sevärd och minst sagt underhållande, perfekt så här dagen innan jobbet drar igång på allvar igen imorgon och börsen öppnar upp igen.

 

Ni hittar alla de tre delarna på SVT Play här!

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar