Aktieinkomster
Likes
797
Antal inlägg
1347
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
16 februari 2016

Olja och förnybar energi kan gå hand i hand

Jag har under en längre tid verkligen trott och spekulerat i att det är de stora oljebolagen som med tiden även kommer bli jättarna på marknaden för förnybar energi. Att oljejättarna börjar använda sina kassor till att mer på allvar investera i andra och då förnybara energialternativ har för mig alltid känts självklart och det är också en faktor som gjort att jag fortfarande tror på oljebolag ur ett långsiktigt perspektiv.

Nu kan vi eventuellt fått ett ordentligt startskott på den fronten du det norska oljebolaget Statoil idag meddelade att de har startat en riskkapitalfond som ska fokusera på investeringar inom just förnybar energi. Fonden ska till en början investera nästan 2 miljarder norska kronor vilket också medför att den blir en av de största fonderna i världen av den här typen och med fokus riktat mot just förnybar energi.

Många andra oljebolag har visserligen en del investeringar i förnybar energi men de är än så länge förhållandevis väldigt små och vi har inte fått det här tydliga startskottet som jag pratar om och som jag tror vi kommer få. När det väl sker tror jag att vi tydligt kommer få se att oljepengarna börjar flöda in i förnybar energi och att det på allvar blir en trend.

Jag har som sagt alltid trott att det är oljebolagen som kommer bli de stora spelarna även på den alternativa energimarknaden och av den anledningen har jag ändå varit ganska så avvaktande med att investera i förnybar energi. Jag tror att t.ex. mitt innehav i Exxon kommer göra det själv åt mig och kanske ser vi här och nu att Statoil börjar sätta den här trenden, eller vad tror ni om det?

 

David      

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar