Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
2 maj 2016

Veckans Twitterprofil: J.A.J- @Jojo0065

Ny vecka betyder att en ny Twitterprofil ska koras och rekommenderas till alla er läsare och den här vecka kommer jag tipsa er om en för mig relativt ny profil på Twitter.

Twitterprofilen @Jojo0065 som han heter på det sociala nätverket eller J.A.J som han även kallar sig har varit aktiv på Twitter under 3-4 år men det var egentligen först när han även startade sin blogg som jag upptäckte honom. Idag levererar han löpande väldigt intressanta tekniska analyser av framförallt index men även en hel del intressanta tankar och kommentarer om bolagen på börsen i allmänhet med mera.

Så om ni vill följa en person som delar med sig av riktigt vassa tankar och analyser om börsen, aktier och investeringar m.m. och som dessutom enligt mig tänker i egna banor och har en unik touch så ska ni helt klart kolla in @Jojo0065.

 

 

Ha en fortsatt bra kväll!
David 

17 april 2016

Veckans boktips: Tjäna pengar på teknisk analys

Den här veckans boktips är Per Stolts bok, ”Tjäna pengar på teknisk analys” och förutom att vara författare driver han hemsidan, TA-Sajten som jag också rekommenderar att ni kollar in.

Boken sig handlar sedan som ni säkerhet förstår om teknisk analys men jag tycker att den är så mycket mer än bara så. Den går även in på hur man ska hantera sin risk samt hur man bedömer alla de psykologiska effekter som vi människor tar med oss in på marknaden. Kort och gott tycker jag att man helt klart kan säga att boken är väldigt heltäckande när det kommer till att använda sig av teknisk analys i sin handel och dessutom får man chansen att testa det man lär sig i boken via olika tester och moduler och det tycker jag är ett väldigt intressant och bra tillägg.

Boken, Tjäna pengar på teknisk analys hittar ni för 336 kronor hos Adlibris och för 337 kronor hos Bokus och det är helt klart väl spenderade pengar om man är intresserad av just teknisk analys. Om man står i valet och kvalet mellan den här boken och någon annan om teknisk analys så tycker jag att man ska tänka på att den här även kopplar samman det teoretiska med det praktiska och det är långt ifrån alla böcker som gör.

 

 

Trevlig läsning!
David 

Taggar (blogg): 
10 april 2016

Veckans boktips: Swing Trading for Dummies

Att utnyttja de lite mer kortsiktiga rörelserna på börsen blir hela tiden mer och mer populärt och det inte bara på grund av möjligheterna för att tjäna pengar. Vår nya digitala värld är också en stor bidragande faktor då vi nu i princip kan se över våra finansiella positioner var som helst och när som helst och just den tillgängligheten och enkelheten bidrar som sagt också till det växande intresset.

Även om jag inte tillämpar sådana här kortsiktiga strategier själv så har jag valt att tipsa om den här boken då jag överlag tycker att den ger en väldigt bra introduktion till hur man kombinerar teknisk analys med fundamental analys och framförallt hur man kontrollerar risken även när risknivån börjar skruvas upp lite.  

Det boken lär ut kan man även använda sig av vid tillämpningen av andra strategier, oavsett om de är ännu mer kortsiktiga eller mer långsiktiga. Så även om jag tycker att namnet på själva boken är lite missvisande då man inte bara behöver vara fokuserad på just swing trading för att den här boken ska vara bra och intressant så är alla andra delarna av den riktigt bra och den är även väldigt lättläst.

Om ni vill få mer vetskap om framförallt hur man kombinerar olika analysverktyg och metoder samt hur man då kontrollerar sin risknivå så är det här helt rätt bok och ni kan klicka hem den hos Adlibris för 145 kronor eller hos Bokus för 183 kronor.

 

Trevlig läsning!
David 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar