Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
28 april 2016

Ett år på marknaden och vilket år det har varit!

Det har nu gått ett år sedan DEGIRO öppnade upp sin plattform för svenska investerare och hittills har det varit en mycket lärorik och spännande resa. När vi först lanserade DEGIRO i Sverige gjorde vi det utan t.ex. ISK, svenska derivat eller svenska hävstångsprodukter (t.ex. BULL/BEAR).  Sedan dess har vi lyssnat på kundernas efterfrågan och anpassat oss efter det. I juni 2015 lanserade vi ISK och kort därefter öppnade vi även upp för derivathandel på OMX Stockholm samt registrering via Trustly med BankID och direktinsättning.

DEGIRO vill fortsätta att utvecklas och strävar efter att kunna erbjuda dem bästa möjligheterna för handel, därmed lyssnar DEGIRO alltid på sina kunder och noterar trender och efterfrågan. Genom att lyssna på önskemål så hoppas vi att kunna erbjuda en plattform med ännu fler möjligheter till handel, som passar behoven hos alla sorters investerare. DEGIROs mål är alltid att kunna erbjuda bästa utbudet av produkter och tjänster till marknadens bästa priser. Ett tecken på detta är att vi snart kommer att förbättra vårt utbud ännu mer igenom en helt ny uppdatering av handelsplattformen med direktinsättningar, förbättrad sökfunktion, marknadsskärm som ger överblick över de europeiska terminerna och även introducering av fraktionshandel och amerikanska optioner.

DEGIRO vill  även hjälpa sina kunder att nå en så diversifierad portfölj som möjligt och erbjuder nu sina kunder möjligheten till gratis handel med ETF: er, som är en bra produkt om man vill nå spridning i portföljen. Detta betyder att man nu som kund kan välja på över 700 ETF: er och få ett köp eller ett sälj gratis, på alla dessa ETF: er per månad. Man kan dessutom öka sin position i en av de courtagefria ETF: er och göra så courtagefritt så länge de köper för minst 1000 EUR/USD åt gången (beroende på i vilken valuta ETF:en handlas i). De courtagefria ETF:erna finns bland annat noterade på NYSE Arca, Euronext Amsterdam, Xetra och NASDAQ och kommer från emittenter så som BlackRock, LYXOR, SPDR och Vanguard (se villkor och begränsningar för erbjudandet på www.degiro.se).

DEGIRO finns nu dessutom på sociala medier för att dela information och nyheter om produkter och tjänster, samt svara på allmänna frågor om DEGIRO. DEGIRO hittas på Facebook (facebook.com/degiroeu) samt på Twitter (@degiroeu) och där finns mer information och nyheter.

I samarbete med DEGIRO.

Taggar (blogg): 
21 april 2016

Skapa en diversifierad portfölj med moderna hjälpmedel

Skapa en diversifierad portfölj:

Att skapa en diversifierad portfölj är de flesta investerares mål. Att diversifiera portföljen ger den mer styrka att klara av även ett tuffare ekonomiskt klimat och skyddar dina investeringar från turbulens på börsen. Det är minst lika viktigt att kontinuerligt anpassa och balansera portföljen efter rådande ekonomiska klimatet. Förutsättningarna ändras ständigt på marknaden vilket betyder att den exponering som var bäst just då kanske inte är bäst idag, speciellt eftersom nya handelsmöjligheter ständigt introduceras och ger möjlighet till att kunna sprida risken ytterligare.

 

DEGIROS pågående utveckling:

DEGIRO vill hjälpa sina kunder att nå en så diversifierad portfölj som möjligt och erbjuder nu sina kunder möjligheten till gratis handel med ETF: er, som är en bra produkt om man vill nå spridning i portföljen. Detta betyder att man nu som kund kan välja på över 700 ETF: er och få ett köp eller ett sälj gratis, på alla dessa ETF: er per månad. Man kan dessutom öka sin position i en av de courtagefria ETF: er och göra så courtagefritt så länge de köper för minst 1000 EUR/USD åt gången (beroende på i vilken valuta ETF:en handlas i). De courtagefria ETF:erna finns bland annat noterade på NYSE Arca, Euronext Amsterdam, Xetra och NASDAQ och kommer från emittenter så som BlackRock, LYXOR, SPDR och Vanguard.

Genom att ständigt introducera nya verktyg för att kunna erbjuda kunden bästa priser och förutsättningar för handel så arbetar DEGIRO ständigt med att utvärdera möjligheter och därefter att kunna göra dem möjliga för kunden. Under 2016 kommer DEGIROs kunder kunna handla med amerikanska optioner och även fraktionshandel. Det innebär att du kan investera i fraktioner av aktier och derivat. Att investera i fraktioner lämpar sig särskilt bra för investerare med en mindre portfölj som vill sprida sina investeringar.

En stor del av DEGIROs arbete är att förbättra processer och möjligheter för enklare och snabbare handel. Några andra funktioner som förväntas under 2016 inkluderar en helt ny uppdatering av handelsplattformen med Trustly som insättningsfunktion och stoploss-order på fler börser. 2016 är ett spännande år för de investeringssugna som vill uppgradera sin portfolio och upptäcka fler möjligheter till handel.

 

Du som kund kan vara med och påverka utvecklingen:

DEGIRO vill fortsätta att utvecklas och strävar efter att kunna erbjuda dem bästa möjligheterna för handel, därmed lyssnar DEGIRO alltid på sina kunder och noterar trender och efterfrågan. Genom att lyssna på önskemål så hoppas vi att kunna erbjuda en plattform med ännu fler möjligheter till handel, som passar behoven hos alla sorters investerare. DEGIROs mål är alltid att kunna erbjuda bästa utbudet av produkter och tjänster till marknadens bästa priser.

DEGIRO finns nu dessutom på sociala medier för att dela information och nyheter om produkter och tjänster, samt svara på allmänna frågor om DEGIRO. DEGIRO hittas på Facebook (facebook.com/degiroeu) samt på Twitter (@degiroeu) och där finns mer information och nyheter.

 

I samarbete med DEGIRO.

Taggar (blogg): 
17 april 2016

Veckobrev, vecka 15: Världen bromsar in, men inte Sverige...

I veckans veckobrev kikar vi på alltifrån rapportperioden, återigen H&M och Fingerprint till den globala rapporten som pekar nedåt för världen men uppåt för Sverige samt självklart även på vad som komma skall under nästa vecka.

Veckans företag i veckobrevet blev även fastighetsbolaget, Castellum som är mer än aktuellt i och med köpet av Norrporten.

Vi riktar även ett stort tack till nätmäklaren, DEGIRO för att de även den här veckan ville presentera vårt veckobrev och om ni är sugna på att veta mer om hur de utmanar de andra svenska aktörerna via att t.ex. erbjuda rejält lägre courtage och handel på världens alla börser så hittar ni mer information om det här.

Vi vill även passa på att tacka alla prenumeranter, nya som gamla för att ni varje vecka tar del av veckobrevet och även visar ett stort intresse. Tillväxten här fortsätter och om det är några därute som vill anmäla sig till veckobrevet så gör man det enkelt och gratis här. Om ni anmält er nu i efterhand och vill ha veckans utskick så är det bara att ni skickar ett mejl till mig på david@aktieinkomster.se och berättar det så skickar jag över det manuellt till er första gången.

 

 

Ha nu en trevlig söndagskväll!
David  

Taggar (blogg): 
6 april 2016

DEGIRO pressar priserna och breddar utbudet

Den nya nätmäklaren DEGIRO fortsätter sitt priskrig för att öka sin närvaro på den svenska marknaden. Priserna håller fortfarande en låg nivå och nya produkter och börser tillkommer kontinuerligt. De stora vinnarna på den holländska aktörens satsning i Sverige tycks vara kunderna.

DEGIRO erbjuder i genomsnitt sina kunder 85 % billigare courtage och låter dem dra nytta av detta oavsett hur stora eller små poster som handlas. En affär på Stockholmsbörsen för 10 000 kronor kostar till exempel så lite som 7 kronor i courtage. DEGIROS framfart har satt press på de redan etablerade spelarna att antingen sänka sina priser eller börja ge upp sina marknadandelar till DEGIRO. Genom sin smarta struktur, internationella organisation och vilja att utveckla sin produkt är DEGIRO en svår nöt att knäcka för de som fortfarande tycker att courtage ska vara en betydande del av en aktieaffär.

Hos DEGIRO möts kunden av ett utbud som aldrig tidigare kunnat skådas av privata svenska investerare. På börser världen över kan kunder handla allt från aktier till derivat, allt till mycket låga avgifter. Kundens kontroll över sin exponering har aldrig varit större. Många privata investerare har tidigare bara kunnat ha en väldiversifierad portfölj på den svenska marknaden, nu öppnar sig nya möjligheter mot marknader i exempelvis Asien och Australien, utan att någon annan roffar åt sig en alldeles för stor del av kakan.

Gamla stela organisationer har en tendens att bortse ifrån kundens behov och önskemål. När det kommer till aktiehandel på nätet får bankerna får se sig frånsprungna av nya aktörer som inser värdet i att kunden får den produkt som verkligen efterfrågas. DEGIRO har exempelvis genom införandet av investeringssparkontot visat sig lyhörda för kundernas önskemål. Arbetet med att utveckla och förbättra sitt erbjudande tycks ske kontinuerligt hos DEGIRO.

Det verkar helt klart som att DEGIRO:s intåg på den svenska marknaden lämnat ett stort avtryck i vad de privata investerarna kan kräva från sin mäklare. Det är inte längre orimligt att förvänta sig låga avgifter, börser i andra delar av världen eller en uppsjö av spännande derivat.

 

Använder någon här nätmäklaren DEGIRO? Vad tycker ni i så fall om dem?

 

 

I samarbete med DEGIRO.

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar