Aktieinkomster
Likes
794
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
27 juni 2017

Företag ska inte behöva agera bank

Jag tror att alla som en gång på något sätt har drivit företag eller som jobbat med någon typ av fakturering hos ett företag har varit med om att det kan vara väldigt svårt att få betalt från sina kunder. Det kan i alla fall många gånger vara svårt att få betalt i tid efter rådande avtal eller överenskommelse och det gäller både stora och små företag.

Det här skapar ett stort problem då företagen i princip tvingas att agera bank gentemot sina kunder eftersom att om man inte får betalt i tid tvingas man att ge kunderna en kredit som man från början inte hade räknat med och det kan ställa till problem på väldigt många sätt.

 

Företag ska kunna fokusera på sin verksamhet:

Alla företag, oavsett storlek eller inriktning på sin verksamhet ska kunna få fokusera på just sin verksamhet och sin affärsmodell. Det är relativt få bolag som faktiskt har som verksamhet att agera bank eller kreditgivare men det är då betydligt fler som varje dag tvingas att göra det. 

Det här medför att dessa företag varje dag går miste om både affärer och intäkter och det på två sätt. Den första är att obetalda fakturor tar upp otroligt mycket tid hos företagen då man måste hålla på och jaga sina kunder, förhandla med dom och sköta bra mycket mer administrativt arbete än vad man hade räknat med. Den andra faktorn kommer ifrån att de pengar och då likvida medlen som skulle ha kommit in från de kunder som inte betalar med största sannolikhet skulle ha använts till att få verksamheten att växa och kanske till och med till den dagliga driften. Så när man ser det hela på det sättet så kan man klart och tydligt konstatera att det här problemet mycket väl kan bli ett hot mot ett helt företag och när man ser det på det sättet inser antagligen de flesta att det här verkligen är ett problem som måste lösas.    

 

Det finns en lösning:

Som tur är i dagens värld och samhälle så finns det en lösning även på det här problemet, en lösning som gör att, alla företagare får möjligheten att avstå från att agera bank helt och hållet.

Den lösningen går ut på att man som, företag idag har möjlighet att sälja sina utgående fakturor och då inte bara få betalt i tid utan oftast även redan inom ett par dagar. Att sälja fakturor går till så att du säljer dem till ett finansbolag som då ta över din fordran gentemot din kund och då när försäljningen väl är godkänd får företaget pengarna utbetalda direkt.

Den enda kostnaden här är att finansbolaget som man säljer sina fakturor till tar ungefär strax över 1 % av fakturabeloppet i avgift. Cirka 1 % kan alltså bidra till att man som företagare slipper agera bank, att man får loss pengarna nästan direkt och därmed omvandlar dem till likvida medel som man kan använda till att bygga vidare verksamheten på.

För då cirka 1 % kan man minimera sin kreditrisk så mycket som man bara kan och det låter som en ganska så bra deal, eller vad tycker ni?   

 

Det nya svarta:

Även om det i dagens läge med största sannolikhet känns onaturligt för många företag att sälja sina utgående fakturor så skulle vi ni nästan kunna påstå att det tillvägagångssättet är det nya svarta i vårt samhälle.

Det är idag väldigt enkelt och smidigt att få någon att köpa sina fakturor och det är just det som fått den här metoden att verkligen slå igenom på marknaden och speciellt när det kombineras med det låga priset.

Det här är en faktor inom det här området för företagen i samhället som de med största sannolikhet måste anpassa sig efter. Det kommer alltid att finnas kunder som inte betalar eller i alla fall inte betalar i tid och den saken kommer det inte ändras på. Därför måste alla företag anpassa sig istället oavsett om man tycker att det är rätt eller fel.

Jag själv driver eget företag och jag har sålt fakturor flera gånger och jag kommer helt klart göra det även framöver, antagligen mer och mer då det är så pass smidigt, enkelt och billigt att göra det. Finns det några företagare här som har erfarenheter av det här med att sälja fakturor eller har åsikter om det?

 

I samarbete med Eurocredit,
David  

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar