Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
12 juli 2016

Veckans Videoklipp: Allt om ETF:er

ETF:er eller Börshandlade Fonder (Exchange Traded Fund) har den senaste tiden varit ett omtalat och hett ämne på börsen i Sverige och den här typen av finansiella instrument blir hela tiden mer och mer populära.

Men även om ETF:er många gånger kan vara väldigt användbara och vara till stor hjälp då de tillåter oss investerare att exponera oss mot t.ex. marknader och tillgångar som annars är väldigt svåra att komma åt så finns det även en hel del baksidor och villkor som man måste känna till. I videoklippet här nedanför får ni nu därför full koll på ETF:er och med den kunskapen kan man både ha stor nytta av dem och göra bra affärer samt undvika att göra väldigt stora misstag.

 

David 

28 juni 2016

Veckans videoklipp: En banbrytande historia inom den svenska finansbranschen

Idag och under rubriken, veckans videoklipp tänkte jag tipsa er om en historia som verkligen inledde en förändring inom den svenska finansindustrin och en genomgång av den historien finns nu i ett videoklipp som är ungefär 12 minuter långt.

Historien som jag pratar om är historien om det sociala investeringsnätverket, Shareville som nu för tiden till stor del ägs av nätmäklaren Nordnet och som verkligen fick in fenomenet social trading på den svenska finans marknaden.

Utvecklingen inom social trading har bara börjat och de fantastiska möjligheter som finns där kommer i alla fall jag ta del av och jag hoppas även att jag kommer kunna vara en del av den kommande utvecklingen. Jag antar att många av er läsare också vill det och därför rekommenderar jag starkt att ni kollar in videoklippet, The story of Shareville här neanför och verkligen kikar på möjligheterna som finns och som Shareville öppnade upp för ungefär 6 år sedan.

 

 

 

David  

Taggar (blogg): 
22 juni 2016

Veckans videoklipp: Så här påverkas vi och bolagen av en Brexit

Nu på torsdag, alltså imorgon ska britterna rösta om de vill vara kvar i EU eller inte. Jag tror inte att det egentligen har undgått någon då man har märkt av spänningen kring omröstningen ganska så rejält, inte minst sagt på börsen.

Det som dock inte är lika självklart är hur en eventuell Brexit egentligen kommer påverka oss människor, vår ekonomi och bolagen på och utanför börsen. Av den anledningen ger jag er nu här nedanför två videoklipp som veckans videoklipp och det första handlar om hur en Brexit kan komma att påverka vår privatekonomi och det andra om hur bolagen kan komma att påverkas.

Klicka bara på play här nedanför så hoppas jag att även ni få full koll på vad en Brexit egentligen kan medföra rent praktiskt.  

 

 

David 

Taggar (blogg): 
1 juni 2016

Veckans videoklipp: IT-entreprenören- Så funkar startup-scenen i Kina

Startups och Kina är två väldigt omtalade ord i ekonomikretsar just nu och har även varit det under en ganska så lång tid. Däremot skiljer de sig väldigt mycket åt ur det ekonomiska perspektivet just nu då startups nästan alltid förknippas med hög tillväxt och goda framtidsutsikter medan Kina just nu förknippas med problem och en minskad tillväxt m.m.

Men kanske kan de här två gå hand i hand och skapa en perfekt kombination och kanske är det just startups som kan få igång  tillväxten i Kina igen. Det får ni nu i veckans videoklipp här nedanför skapa er en egen uppfattning om för klippet som nästan är 6 minuter långt fokuserar på just startup-scenen i Kina.

 

 

Ha en fortsatt bra kväll!
David 

27 maj 2016

Veckans videoklipp: Allt om Barnsparande

I den här veckans videoklipp kommer jag tips er om en klipp som är inom ett nytt område för mig och även om det inte är aktuellt än så kommer det förhoppningsvis bli det en vacker dag. Veckans videoklipp här på Aktieinkomster handlar nämligen om barnsparande som är ett otroligt viktigt ämne då föräldrars beslut kommer att spela en otroligt stor roll när det kommer till barnens framtid och start i livet.

Det är nätmäklaren Nordnet som har producerat den här fantastiska genomgången av sparande till barn och därför vill jag även passa på att rikta ett stort tack till dem. Om ni bara klickar på play här nedanför så startar klippet och ni kan få full koll på allt kring sparande till barn.

 

David  

20 maj 2016

Veckans videoklipp: Pehr G Gyllenhammar är förbannad, inte bitter

Som veckans videoklipp den här veckan har jag en riktigt intressant intervju till er som kanske till och med kommer att förgylla er fredagskväll där hemma.

Här nedanför hittar ni nu nämligen en intervju med en av svenskt näringslivs absoluta toppar genom tiderna, nämligen Pehr G Gyllenhammar. Han har bland annat varit chef för och styrt Volvo och han har dessutom åsikter om det mesta vilket göra hans svar och uttalanden i den här intervju väldigt intressanta.

Klicka bara på play här nedanför så spelas intervjun upp och det vore även sedan väldigt roligt att höra era åsikter om Pehr G Gyllenhammar i kommentarsfältet här nedanför.

 

 

 

Trevlig fredagskväll!
David

11 maj 2016

Veckans videoklipp: Stina Dabrowskis intervju med Peter Wallenberg

Peter Wallenberg som tyvärr gick bort under förra året är helt klart en av de personer som verkligen gjorde ett avtryck och en betydande skillnad inom familjen Wallenbergs hela företagsimperium. Man kan mycket väl säga att det faktiskt var han som tog hela familjen Wallenberg in i modern tid och anpassade sig efter de då ganska så nya förutsättningarna på marknaden och även gjorde det helt fantastiskt och han lät ingenting stoppa honom.

Veckans videoklipp är journalisten, Stina Dabrowskis (som ni säkert känner till) intervju med just Peter Wallenberg och även om den har en del år på nacken så är det fortfarande väldigt intressant. Intervjun fokuserar på hans liv, karriär och familj m.m. och efter att ni har kollat på den här garanterar jag att ni får en helt ny syn på familjen Wallenberg och deras bolag och det framförallt för att man verkligen får se vilken kraft, vilja och entreprenörsanda som finns inom familjen. 

Klicka bara på play här nedanför så drar intervjun igång och den kanske passar perfekt att kolla på nu under onsdagskvällen?

 

 

David 

Taggar (blogg): 
3 maj 2016

Veckans videoklipp: Hela Berkshire Hathaways årsstämma

Tidigare idag tipsade jag er om en väldigt bra genomgång/guide i podcastformat av Berkshire Hathaway årsstämma som ägde rum nu i helgen. Den ger er på ungefär 23 minuter en väldigt bra överblick av stämman men jag tänkte att det antagligen även finns ett intresse från er läsare för ett kolla in hela stämman nu efterhand.

Av den anledningen blir den här veckans videoklipp just hela sändningen från Berkshire Hathaway årsstämma. Den är strax över sju timmar lång så nu har ni helt klart någonting att göra den närmsta tiden. Klicka bara på play här nedanför så drar den igång och när ni tagit er igenom den så vore det väldigt roligt att höra era tankar och reflektioner i kommentarsfältet här nedanför.

 

Ha en fortsatt bra kväll!
David 

27 april 2016

Veckans videoklipp: Trustorhärvan- En av de största finansskandalerna i Sverige

Den här veckan tänkte jag tipsa er om en riktigt intressant dokumentär, nämligen den som handlar om hela Trustorhärvan. För er som inte känner till vad Trustorhärvan är för något så handlade den i stora drag om det svenska investmentbolaget, Trustor som man trodde blev uppköpt men som det sedan visade sig hade blivit plundrat på pengar.

Det här är en unik historia som innehåller alltifrån engelska adelsmän från familjen Guinness till företagsplundringar på över en halv miljard kronor och allt skedde i Sverige och delvis på den svenska börsen. Hela historien beskrivs väldigt bra och genomgående i de sex delar som dokumentären består av och som ni hittar här nedanför.   

När ni tagit del av den här dokumentären som då beskriver en av Sveriges största finansskandaler får ni gärna slänga iväg en kommentar här nedanför för det vore väldigt roligt att höra era tankar.

 

 

Ha en fortsatt bra kväll!
David 

20 april 2016

Veckans videoklipp: Heltäckande om el-bilar

Den här veckans videoklipp blir faktiskt hela fyra stycken och det är fyra klipp som tar oss med i el-bilens historia och hela vägen fram till hur hur utvecklingen ser ut idag och framöver. De tre första videoklippen som ni hittar här nedanför är tre kortklipp som då fokuserar vad el-bilen tidigare har varit och vad den är idag m.m. Om ni sedan vill ha en mer heltäckande bild där det pratas om alltifrån driftkostnader till andrahandsvärde med mycket mera så rekommenderar jag att ni även kollar det fjärde klippet där det bland annat görs lite djupare genomgångar och förs diskussioner och så vidare.

Anledningen till att jag valde just dessa klipp är för att de som sagt ger oss än väldigt bra överblick av el-bilens utveckling så här långt, vad det finns för möjligheter och vilka utmaningarna är m.m. Så oavsett om man är på gång att investera i el-bilsbranschen eller om man vill köpa en el-bil så kommer man väldigt långt via att kolla på dessa klipp.

 

 

 

 

 

David 

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar