ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Pengar rullar in som dom ska

I dagarna har det rullat in lite cash på kontot i form av utdelningar:

 

Hennes & Mauritz

Detta året är första gången H&M valt att dela upp udelningen i två delar under året. Igår kom det in 4,90 kr per aktie på kontot. Totalt kommer jag då alltså få in 9,80 kr per aktie under detta året. Jämfört med föregående år så ökar utdelningen med blygsamma +0,5% Många inkl jag själv är lojala aktieägare i H&M och har varit det under många år, men nu vill vi se att trenden vänder, gärna under detta året....

 

Procter&Gamble

Jämfört med samma period föregående år så ökade summan (samma antal aktier) med +10% vilket är riktigt bra! Även själva aktiekursen har hängt med bra under mina år som aktieägare så detta bolag är jag verkligen nöjd med.  Det enda som man kan anmärka på är att utdelningsandelen som ligger på ca 74% är något hög, även för ett sådant här stort stabilt bolag.

 

Realty Income

Jämfört med samma period föregående år och omräknat till samma antal aktier så ökade utdelningssumman med +12% Realty Income är och kommer förhoppningsvis vara ett stabilt bolag i portföljen som levererar en stabilt kassaflöde varje månad.

 

Än så länge känns det riktigt bra angående utdelningstillväxten i min portfölj under 2017. Även om en del bolag har valt att dela upp sina utdelningar under året så ligger jag redan nu en bra bit föregående års summa vid samma tidpunkt. I slutet av Juni är det delårsavstämning och förhoppningsvis blir det enklare att de huruvida mina utdelningsmål för 2017 kommer att uppnås. 

 

Kvar att dela ut denna månad är Northwest Healthcare Properties.

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Joel (ej registrerad)

Du kommer inte att få 9,80 i utd från H&M. Nästa utdelning är 4,85 k. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)