ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Sen portföljrapport Maj

Något sen portföljrapport kommer in här. Under Maj månad ökade portföljens totala värde med +3,7% Faktorer som påverkar portföljens storlek är utdelningar, tillsatta likvida medel, valutaförändringar, avgifter och aktiernas värdeförändring. 

Under Maj månad minskade porföljens utdelningar med ca -10% jämfört med föregående år. Största anledningen till detta är att H&M har bestämt sig för att dela upp "utbetalningen" vid två gånger under året istället för en. Detta innebär att resterande summa av H&M`s utdelning kommer in under hösten. 

 

Jag har faktiskt ännu inte lyckats köpa tillbaka McDonalds i Kapitalförsäkringen eftersom kursen har fortsatt uppåt. P.g.a. detta kommer det troligtvis bli lite mindre utdelningar under årets lopp om jag inte köper tillbaka snart. Å andra sidan känns det faktiskt ganska gött att ligga med en hel del likvida medel på kontot eftersom jag vanligtvis är 100% fullinvesterad. 

Om Tesla`s aktie fortsätta att stiga några procent i eftermiddag/kväll kommer jag att sälja av. Mitt lilla inköp på 295 dollar var en hög kurs trodde jag. Tanken var att snitta ner sig allt eftersom aktien dalade. I dagsläget står den i 352 dollar och jag kommer därför som sagt eventuellt sälja av och håva in en ca 20% vinstaffär.

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)