ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
30 mars

Utdelning Castellum

Igår kom utdelningen in från Castellum. Jämfört med föregående år KOMMER summan öka ganska rejält. Jag gjorde en nyteckning i Juni 2016 och andledningen till att jag skrev kommer med stora bokstäver är att bolaget detta året har bestämt sig för att dela upp utdelningen till två tillfällen. Halva summan kommer alltså in nu, och andra halvan på hösten. Förra året delades det ut 4,90 kr/aktie och i år landar det på 5,00 kr.

Personligen så känns det skönt att utdelningen delas upp, även H&M kommer att köra på samma sätt 2017. VIsst, man får inte in lika mycket pengar på en gång men det blir en bättre spridning i portföljen under året. Dessutom går det säkert att tjäna några kronor extra om man återinvesterar utdelningen direkt vilket då ger en extra ränta-på-ränta-effekt.

 

Kanske har sagt detta tidigare men April blir riktigt spännande med hela sju stycken utdelningar på startfältet. På tal om H&M, någon som köpte på dagens ras?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
27 maj 2016

Nyemission Castellum

Eftersom jag är nöjd med utvecklingen av Castellum det senaste året kändes det ganska naturligt för mig att haka på nyemissionen som kommer att genomföras inom de närmsta veckorna.

 

 

För att göra en lång historia kort: Castellum har köpt upp en stor mängd fastigheter och behöver få in lite cash för att finansiera köpet, därför erbjuds nu alla befintliga aktieägare att köpa ännu mer aktier i bolaget till ett rabatterat pris. 

För oss befintliga aktieägare kommer priset att landa på 77 kr. Och för två stycken nuvaranda aktier får man köpa en ny. Även om detta inte kommer att öka på min portföljs utdelningstillväxt i år ger det förhoppningsvis en skjuts i portföljen 2017.

 

Kommer Ni delta i denna nyemission?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

 

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
2 februari 2016

Castellum höjer utdelningen

Igår fick jag hem årsredovisningen från Castellum, det är verkligen trevligt att vissa bolag fortfarande skickar ut fysiska broschyrer till sina ägare. Man får just i det läget en känsla av att aktier inte bara är siffror på en en skärm utan man är faktiskt delägare i ett bolag.

Castellums redovisning så i det stora hela bra ut. Resultatet efter skatt ökade och föreslagen utdelningssumma blev 4,90 kr per aktie (4,20 kr förra året) Det innebär en ökning med ca 6,5% Inte extremt hög ökning men med denna siffra kan Castellum hålla samma utdelningsandel av vinsten som förra året dvs bekväma 52% 

Vad dom ska göra med de andra 48% är upp till ledningen. Antagligen blir det mer fastighetsköp under 2016, buffert till räntehöjningar, reparationsfonden etc.....

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)