ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
12 februari

Nu är jag 100% självförsörjande...

på batterier!

Clickbait jag vet men det är ändå ett bra ämne att ta upp för oss investerare. Detta är något som har en ganska stor initial kostnad men som sedan lönar sig i längden. Så här måste man tänka som investerare, speciellt de som investerar i företag eller kanske startar eget.

 

Nu handlar det dock om uppladdningsbara batterier, närmare bestämt vanliga AA och AAA. Vi använder en hel del sådana här i hushållet, pannlampor, radiostyrda prylar, tågbana, ficklampor etc... Under en tid så har jag som sagt köpt på mig uppladdningsbara GP-batterier i omgångar och nu täcker vi förhoppningsvis hela hushållets behov. En till laddare hade inte varit fel men det är ingen panik på den fronten.

Tänkte här nedan försöka räkna ut hur mycket vi sparar på att använda uppladdningsbara istället för engångs. Den totala inköpskostnaden för de uppladdningsbara batterierna + laddare vet jag inte exakt men skulle tippa på runt 300 kr. Vi kan säga 400 kr så blir det lite marginal.

Ett engångsbatteri kan givetvis kosta lite olika beroende på var man köper det och vilken modell det handlar om, men ett ganska troligt snitt borde vara 6 kr per batteri.

I vår familj skulle jag tippa på att vi bytar i snitt 1,5 batterier i veckan. Detta är nog ganska lågt räknat med tanke på att grabbens radiostyrda bil suger ur 5 st batterier på en körning. Dock körs inte bilen varje vecka heller. Hursomhelst så skulle jag tippa på att 1,5 batteribyten i veckan ligger ganska nära verkligheten. 

Med denna fakta i tankarna så hade det kostat oss 468 kr om året att använda engångsbatterier. Vi har alltså tjänat in vår initiala investering redan efter första året! 

En sak att tänka på är elen som går åt att ladda upp batterierna. Denna summa borde inte vara mer än 50 kr om året. Vill man slippa denna kostnad går det alltid att "fulladda" hos arbetsgivaren/grannen (Nej, jag laddar hemma =) )

Kom gärna med fler tips på investeringar som har en relativt hög inköpskostnad med som även har en väldigt snabb intjäningsförmåga. Finns det saker som betalar sig snabbare än uppladdningsbara batterier?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)