ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
23 september 2015

Följa John, ny masterplan för dagshandel

Jag har suttit och tittat på lite historisk statistik nu på morgonen och börjar bli mer och mer övertygad om att det måste gå att tjäna pengar på att förutse hurvida den Amerikanska börsen skall sluta upp eller ner.

 

För tillfället har jag endast tittat på statistik, inga vinster/förluster eller vilka produkter man kan använda sig utav. Binära Optioner är den enklaste produkten dock känns det som att man måste ha någon slags stop-loss där för att inte förlora hela insatsen om det skulle gå åt fel håll?

 

 Följa John

Jag tänkte nu presentera själva strategin och har passande nog döpt den till "Följa John" delvis eftersom jag själv heter John, och delvis för att grundidén är att Amerika följer Europa eller närmare bestämt i detta fallet Sverige =)

 

Reglerna för handel är:

- Om OMXS30 stänger över 1,5% plus kommer även Dow Jones att stänga på plus

- Om OMXS30 stänger under 1,5% minus kommer även Dow Jones att stänga på minus

- Vi vet inte vad Dow Jones kommer att stänga på, bara om det blir plus eller minus

Först hade jag även med en extra regel och det var att inte handla på de dagar USA släppte känslig information som kunde påverka börsen, dock insåg jag snabbt att om man applicerade denna regel blev det för få trades per år, dessutom blev hitraten inte lägre av att strunta i denna regel, snarare tvärtom.

 

Här kommer resultaten av backtradingen:

2011

Antal Trades: 75 st

Rätt utfall: 67 st

Fel utfall: 8

Hitrate: 90%

 

2012

Antal Trades: 46 st

Rätt utfall: 44 st

Fel utfall: 2 st

Hitrate: 96%

 

2013

Antal trades: 20 st

Rätt utfall: 18 st

Fel utfall: 2

Hitrate: 90%

 

2014

Antal trades: 21

Rätt utfall: 20

Fel utfall: 1

Hitrate: 96%

Med hitrate menar jag hur många procent av alla trades som blivit lönsamma. Detta är som sagt var endast själva grundstatistiken, nu hade det varit intressant om nån med lite mer kunskaper kunde räkna ut eventuell vinst med en viss handelsprodukt. Jag har datumen för respektive handelsdag nedskriven på papper så det är bara att fråga så mailar jag över datan.

 

För övrigt så sjönk ju OMXS30 ganska kraftigt igår, därför provade jag strategin med ett demokonto (binär option Wallstreet Över/under) och det fungerade galant, 10 kr tror jag att vinsten blev =) Dock har jag noll koll på dessa produkter i dagsläget och det kanske finns bättre alternativ om man skall fortsätta utveckla denna strategi?

Den ser onekligen VÄLDIGT bra ut med över 90% rätt under dessa 4 år, kanske för bra för att vara sant, har jag missat något?

 

Hurvida detta blir en världssuccé eller inte är det ingen som vet ännu, dock kanske vi på TradeVenue får hålla denna strategi lite hemlig, får hela världen nys om "Follow John" kan det påverka hela värdsekonomin och strategins fördelar kan då utraderas.

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
22 september 2015

En investeringsstrategi för daytrading

Jag har suttit i några dagar nu och tittat på hur den Amerikanska börsen rör sig vid stora svängningar på den Svenska. Alltså om man på något sätt kan förutspå om USA stänger upp eller ner genom att titta på OMXS30 stängningskurs. 

Om jag har gjort rätt så var resultatet oroväckande bra =) Jag har dock bara backtestat denna strategi mellan 1 Januari 2015 - 21 September 2015. Tanken är att backtrada hela 2014 men det kommer ta ett tag för mig eftersom mina arbetsverktyg är papper och penna (gammal utdelningsinvesterare som jag är)

 

Jag ska berätta hur denna strategi växte fram:

Först tittade jag som sagt var på samtliga dagars stängningskurs under denna perioden (omx) och ringade därefter in alla stängningskurser som var över 2 %, alltså både plus och minus. Exempelvis stängde omx på -2,30% 7 Jan och +2,20 1 Juli.

Efter det skrev jag ut stängningskurser för Wallstreet (Dow Jones) och jämförde med omx. Om både Sverige och USA stängde på plus fick jag rätt och vise verca, om både Sverige och USA stängde på minus fick jag rätt.

Resultatet: 

Rätt: 16 st

Fel: 4 st

Hitrate: 80%

Antal Trades: 20 st

Detta var dock bara det allra första testet och även om det såg lovande ut var teorin långt ifrån säker.

 

En träffsäkerhet på 80 % är inte dålig men det kunde även handla om slumpen, därför fortsatte jag som sagt var att förfina metoden och lade även till en ny regel. Den nya regeln innebar att jag inte fick göra trades de dagar känslig information släpptes i respektive land, kallar man det makrostatisktik?

 Hursomhelst så är det sådan information som har stor kurspåverkan. IG Markets har en riktigt bra kalender där man kan titta på sådan statistik: http://www.ig.com/se/ig-kalender

Efter att denna regeln lades till blev resultatet följande:

Rätt: 7 st

Fel: 1 st

Hitrate: 87,5%

Antal Trades: 8 st

Såja nu hade jag kommit en liten bit längre på vägen, hitraten hade ökat något MEN antal affärer hade minskat alldeles för mycket. Jag var tvungen att fortsätta mitt letande och kanske göra en liten kompromiss. Detta innebar att jag sänkte omx stängningskurs från 2,0% till endast 1,5% (+-) och hade fortfarande kvar regeln om att inte handla på de dagar känslig information släpptes.

Efter denna sänkning av svängning blev resultatet följande:

Rätt: 13 st

Fel: 1 st

Hitrate: 93%

Antal Trades: 14 st

 

Personligen tycker jag det ser riktigt bra ut på pappret iaf. Sen om det fungerar i verkligheten är en annan femma. Om Ni läsare tycker det ser intressant ut kanske vi kan hjälpas åt att förfina strategin, kanske man ska välja att titta på en större Europeisk börs än Sverige?

Detta är egentligen bara statistik och ingen teknisk analys med avancerade linjer m.m... En väldigt enkel strategi helt enkelt, sen är det upp till var och en att välja hur man ska agera på denna information. Jag personligen funderar en hel del på att aplicera denna strategi med binära optioner (Wallstreet Upp/Ner)

 

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

 

 

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
21 september 2015

Kortsiktig handel hos en utdelningsinvesterare?

I går började jag  på ett nytt litet projekt inom investeringsområdet. Det kommer att kräva en hel del datainsamling och även backtrading som det så tjusigt heter på engelska.

 

Om min teori stämmer så kommer det dock inte innebära att jag slutar mitt jobb, köper hem 5 extra datorskärmar och börjar daytrada på heltid. Däremot KANSKE det uppstår handelstillfällen ca 20 - 50 gånger per år som jag förhopppningsvis kan utnyttja till min fördel.

 

 

 

Kan hända att jag är helt ute och cyklar nu men det ska bli kul att presentera idèn för Er på TradeVenue så kanske vi kan hjälpas åt att förfina strategin.

 

Mer info kommer snart!

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 
Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)