ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
28 april

Sålt McDonalds

I förrgår gjorde jag slag i saken och sålde McDonalds på kursen 141,28$ Tanken är att lika många aktier skall köpas tillbaka någon gång nästa vecka (om kursen är lägre) Om kursen fortsätter att ticka uppåt så väntar jag nog ett tag till, vill dock inte vänta för länge eftersom jag då går miste om utdelningar.

Anledningen till denna köp och sälj är att det är mer gynnsamt att ha utländska utdelningsaktier i en Kapitalförsäkring än i ett ISK. 

I slutet av 2013 köptes aktierna i McDonalds till kursen 94,58$ Riktigt så lågt kommer antagligen inte det nya inköpspriset bli men jag hoppas ändå på att komma in några dollar lägre än 141,00

Som någon kommenterade i mitt förra inlägg så kan det vara mer fördelaktigt att flytta över aktier mellan olika kontotyper då kursen är lägre eftersom det då blir mindre beskattning. Jag hoppas å andra sidan som sagt på att kunna komma in lägre i MCD inom en snar framtid, dessutom är risken större att man måste köpa in sig på en högre kurs när aktien har dippat i ett sådant här stort, stabilt bolag.

I skrivande stund står kursen i 140,16$ Jag hade alltså kunnat köpa tillbaka aktierna redan nu, men om jag inte minns fel så brukar det tillämpas tre likviddagar innan man kan göra uttag (kanske bara gäller om man ska ta ut pengarna från Avanza!?) Dessutom kan det vara skönt för mig att ligga med lite mer likvida medel än vanligt på kontot i några dagar för att få den där sköna känslan av makt och trygghet =) I vanliga fall brukar jag i princip vara fullinvesterad och det enda man kan göra då när det blåser hårt på börsen är att klamra sig fast i relingen och rida ut stormen. 

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
26 april

100% i avkastning

Igår nådde ett av mina innehav i portföljen 100% i avkastning. Bolaget heter McDonalds och i samband med en positiv rapport klättrade avkastningen över hundrastrecket.

Om inte minnet sviker så har detta hänt minst två gånger tidigare i mitt investerarliv. Första gången var med Botnia Exploration (prospekteringsbolag) när aktiedirekt var aktivt. Andra gången var inte så längesedan och då handlade det om H&M. Hennes och Maurits aktiekurs har dock dalat väldigt mycket sedan den toppen....

Kommer jag att sälja McDonalds nu? Min första tanke var absolut NEJ eftersom jag är utdelningsinvesterare. Dock har jag i några år nu haft planer på att flytta över alla utländska aktieinnehav från Investeringssparkontot till Kapitalförsäkringen pga skatteskäl. Om jag någon gång ska flytta över aktierna så är det vid en sådan här "topp" eftersom man då har större chans att köpa tillbaka på en något lägre kurs och på så sätt iaf kan tjäna in courtaget. 

Hur gjorde Ni när ni flyttade ert innehav från ISK till KF?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)