ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
13 maj 2016

Tankade lite mer aktier i....

Northwest Healthcare Properties. Äntligen får jag väl säga, det var ett tag sedan jag byggde på min utdelningsmaskin men nu har den äntligen uppgraderats och förhoppningsvis kommer det genereras några extra kronor varje månad från denna Kanadensiska REIT.

 

 

Fördelen med att få utdelningar från ett bolag varje månad är för mig personligen att det alltid händer något i portföljen även om jag inte köper/säljer aktier. Detta gör att motivationen hålls uppe år efter år och på så sätt håller man investerandet och sparandet vid liv. 

 

Är Ni delägare i några bolag som delar ut vinster till sina aktieägare varje månad?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

18 februari 2016

Utdelning Northwest Healthcare Properties

Igår kom pengarna från Northwest healthcare in på kontot. Detta bolag delar ut pengar varje månad till sina aktieägare och än så länge är jag väldigt nöjd med mitt delägande!

 

 

 

Jämfört med föregående månad ökade utdelningen med +3,7% (valutaförändringar) Eftersom jag inte ägde bolaget vid samma tidpunkt föregående år blir det ingen jämförelese där. 

Det kommer att trilla in en hel del goa utdelningar i Februari från bolag jag inte ägde förra året, så förhoppningsvis blir Februari lite av en rekordmånad jämfört med föregående år.

 

På återseende!

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

30 juni 2015

Två nya aktieköp, ökar på inkomsterna något

Igår när det var som stormigast på börsen flög jag över till Kanada igen genom cyberrymden och köpte lite mer andelar i Northwest Healthcare Properties. X-dagen är idag så troligtvis fiskar portföljen upp Juli månads utdelningar i samband med detta köp.

Nu får det dock räcka med inköp i Northwest ett tag. Först och främst måste kursen stabiliseras något, dessutom väntar jag på nästa rapport (Q2) som kommer den 12 Augusti.

 

      Ett annat inköp gjordes även igår till grabben som är 1,5 år. Det blev ett par aktier i det Amerikanska fastighetsbolaget Realty Income. Realty delar likt Northwest ut pengar varje månad. Eftersom grabben har tiden på sin sida kommer ränta-på-ränta-effekten göra underverk i hans portfölj.    

 

För tillfället känns portföljen komplett. Det jag saknar är lite spänning här i livet. Nu pratar jag inte om att hoppa bungyjump eller köra streetrace genom stan, nej det handlar istället om att ta in en sista aktie i portföljen som har lite högre risk än mina "tråkiga" utdelningsaktier. Vi får se vad som händer framöver, jag har läst mycket om Tesla den senaste tiden och det är lätt att man blir förblindad och frälst i bolaget när man lyssnar på Herr Musk och hans ideèr, lite som Apple men i ett bilformat =)  

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

27 juni 2015

Import av likvida medel från Kanada

Igår kom ÄNTLIGEN utdelningarna från Northwest Healhtcare Properties in på kontot. Själva utdelningsdagen var redan den 15:de Juni men tydligen tar det några veckor innan man får in pengarna på kontot när det gäller aktier på Torontobörsen.

 

     

 

  Jag funderar allvarligt på att tanka på mig lite fler aktier från bolaget nu på Måndag. Dels för att summan som kommer in på kontot varje månad är lite för liten och dels för att kursen fortfarande sjunker. Vad som är lite oroväckande är dock att ingen verkar veta varför kursutveckling är så pass negativ.    Förhoppningsvis är det en allmän oro över stigande räntor som spökar, eller är det något jag har missat?    

I övrigt så landade portföljens totala utdelningstillväxt i Juni på otroliga (jämfört med föregående år) +364,80% Anledningen till denna extrema ökning är att jag inte fick utdelningar från Northwest och Microsoft förra året, dessutom fick jag tillbaka förra årets källskatt i samband med deklarationen (redovisar det som en "utdelning" också)

 

  Mvh Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
14 maj 2015

Northwest healthcare VS Tesla Motors

Jag tänkte att vi skulle kunna diskutera dessa två helt skilda bolag i denna tråden. Ska man investera i ett defensivt fastighetsbolag som ger ett stadigt kassaflöde varje månad (Northwest) eller ska man satsa på Tesla som har en enorm potentiell uppsida men också en hög risk?

Ticker Northwest: NWH.UN (Kanada)
Ticker Tesla: TSLA (USA)

 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)