ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
5 oktober 2016

Nytt inköp i morgon och Investerar-sm

Nu har jag bestämt mig, om kursen inte får fnatt och stiger mot skyarna i morgon kommer jag att tanka lite mer Realty Income till portföljen. Det var längesedan aktieköp gjordes sedan sist och för att få fart på ränta-på-ränta-effekten måste man göra kontinuerliga köp.

Egentligen tar det emot lite att köpa på dessa nivåer (ca 62 dollar) men å andra sidan, vad kommer kursen stå i om ett år? Det är ingen som vet men vad man däremot vet är att utdelningarna med hög sannolikhet kommer att delas ut varje månad det kommande året. 

 

Är ni förresten med i investerar-sm? Jag köpte på mig lite hävstångsprodukter i förrgår i ligger i dagsläget back -8,65% =) Bull Tesla och Bull Euro Stoxx50 har alltså inte varit någon höjdarinvestering än så länge. Allt kan dock svänga fort med sådana här "farliga" produkter och det är tur att jag inte riskerar riktiga pengar. Förstapriset är 100 gram rent fysiskt guld, det hade jag inte sagt nej till!

Vad hade ni läsare gjort om ni vann 100 gram rent guld? Stoppat i byrålådan eller kanske sålt av och investerat pengarna på börsen?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
27 juni 2015

Import av likvida medel från Kanada

Igår kom ÄNTLIGEN utdelningarna från Northwest Healhtcare Properties in på kontot. Själva utdelningsdagen var redan den 15:de Juni men tydligen tar det några veckor innan man får in pengarna på kontot när det gäller aktier på Torontobörsen.

 

     

 

  Jag funderar allvarligt på att tanka på mig lite fler aktier från bolaget nu på Måndag. Dels för att summan som kommer in på kontot varje månad är lite för liten och dels för att kursen fortfarande sjunker. Vad som är lite oroväckande är dock att ingen verkar veta varför kursutveckling är så pass negativ.    Förhoppningsvis är det en allmän oro över stigande räntor som spökar, eller är det något jag har missat?    

I övrigt så landade portföljens totala utdelningstillväxt i Juni på otroliga (jämfört med föregående år) +364,80% Anledningen till denna extrema ökning är att jag inte fick utdelningar från Northwest och Microsoft förra året, dessutom fick jag tillbaka förra årets källskatt i samband med deklarationen (redovisar det som en "utdelning" också)

 

  Mvh Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
14 maj 2015

Northwest healthcare VS Tesla Motors

Jag tänkte att vi skulle kunna diskutera dessa två helt skilda bolag i denna tråden. Ska man investera i ett defensivt fastighetsbolag som ger ett stadigt kassaflöde varje månad (Northwest) eller ska man satsa på Tesla som har en enorm potentiell uppsida men också en hög risk?

Ticker Northwest: NWH.UN (Kanada)
Ticker Tesla: TSLA (USA)

 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)