ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
19 april 2016

Små bäckar in i portföljen

I dagarna kom det in lite fina utdelningar från Realty Income och Northwest Healhcare, inga större summor men många bäckar små...

 

I övrigt så har jag varit ganska passiv i portföljen, försöker samla på mig lite mer likvida medel och framåt sommaren kan det säkert bli en del köp. Förhoppningsvis hinner jag sitta några timmar på semestern och analysera lite bolag....

 

 

 

Tidigare har jag varit inne på att starta ett eget bolag, lite vid sidan av mitt ordinarie jobb. Jag har massa olika ideér och tankar men det brukar alltid rinna ut i sanden. Vi får se framöver, lite mer tid och motivation är kanske det som behövs för den där sista sparken ut i egenföretagslivet?

 

Har Ni läsare ett eget företag och hur gjorde ni för att ta det där sista steget och verkligen göra slag i saken?

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
9 januari 2016

Nytt inköp, Realty Income. Gött kassaflöde

För några dagar sedan gjorde jag slag i saken och köpte aktier i Realty Income. Inköpskursen landade på ca 50 dollar och jag planerar att köpa på mig mer om kursen får för sig att klättra ner till 40-45 dollar.

 

 

 

 

Direktavkastningen räknat på 2015 års utdelningar ligger på ca 4,5% Vid en eventuell påfyllnad av aktier som jag skev ovan hoppas jag på ca 5% i direktavkastning. Som många av er säkert vet är detta bolag ett sk REIT som delar ut pengar till sina ägare VARJE månad. En dröm för utdelningsinvesterare med andra ord =)

 

 

 

Jag har faktiskt tidigare haft detta bolag i min portfölj, mellan 2009 och 2011 låg bolaget i portföljen och drog in pengar varje månad. Dessutom köpte jag på 25 USD och sålde på 32 USD så förutom alla dessa utdelningar gjorde jag en fin liten vinst på +28% Dessa pengar gick dock därefter till ett lägenhetsköp men det är en annan historia.

 

Har Ni läsare också några innehav i Realty Income?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
30 juni 2015

Två nya aktieköp, ökar på inkomsterna något

Igår när det var som stormigast på börsen flög jag över till Kanada igen genom cyberrymden och köpte lite mer andelar i Northwest Healthcare Properties. X-dagen är idag så troligtvis fiskar portföljen upp Juli månads utdelningar i samband med detta köp.

Nu får det dock räcka med inköp i Northwest ett tag. Först och främst måste kursen stabiliseras något, dessutom väntar jag på nästa rapport (Q2) som kommer den 12 Augusti.

 

      Ett annat inköp gjordes även igår till grabben som är 1,5 år. Det blev ett par aktier i det Amerikanska fastighetsbolaget Realty Income. Realty delar likt Northwest ut pengar varje månad. Eftersom grabben har tiden på sin sida kommer ränta-på-ränta-effekten göra underverk i hans portfölj.    

 

För tillfället känns portföljen komplett. Det jag saknar är lite spänning här i livet. Nu pratar jag inte om att hoppa bungyjump eller köra streetrace genom stan, nej det handlar istället om att ta in en sista aktie i portföljen som har lite högre risk än mina "tråkiga" utdelningsaktier. Vi får se vad som händer framöver, jag har läst mycket om Tesla den senaste tiden och det är lätt att man blir förblindad och frälst i bolaget när man lyssnar på Herr Musk och hans ideèr, lite som Apple men i ett bilformat =)  

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)