ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
20 januari

Nordnet gör mig nostalgisk

Även om jag för tillfället inte har några aktiva konton på Nordnet brukar jag logga in då och då för att kolla läget. Idag hade det väldigt oväntat kommit in lite pengar på depån, ingen stor summa men ändå pengar.

Det visade sig att pengarna var återbetald kupongskatt från Astra Zenecas utdelning i Januari 2014 dvs för ca 3 år sedan. Tre år är en lång tid men bättre sent än aldrig... Nackdelen med att det tar så lång tid är att man missar några års ränta-på-ränta-effekt. Även om återbetalningstiden är lång så är det bättre att ha sina utländska udelningsaktier i en Kapitalförsäkring än Investeringssparkonto eftersom i ett Investeringssparkonto kan man max få tillbaka 500 kr i kupongskatt.

 

Det var som sagt några år sedan jag ägde Astra Zeneca och när jag blickar tillbaka blir jag lite nostalgisk. Det är konstigt, även om det bara är siffror och några bokstäver så binder man ett ganska kraftigt band till sina aktier. Har ni läsare samma känslor för era aktier eller ser ni det mest som ett verktyg för att tjäna pengar?

 

Bolaget var ett av de bolag som jag intresserade mig ganska mycket för och jag försökte mig även på lite teknisk analys under en period. Om minnet är rätt så var aktien noterad i Sverige men eftersom basen låg i Storbritannien drogs det skatt på utdelningen, ganska ovanligt med andra ord.

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)