ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
9 mars

Att jobba hemifrån

Har funderat lite på det här med att jobba hemifrån, det känns väldigt lockande om man skulle ha chansen och det frigör en hel del tid. Om man har datorn som enda arbetsverktyg finns även möjligheten och friheten att jobba från alla världens hörn.

 

Det som oroar mig mest är hur det påverkar psyket att gå hemma ensam på dagarna. De flesta människor är sociala djur och även om jag själv inte är speciellt pratglad hade det nog varit väldigt jobbigt att inte träffa folk på dagarna. Det finns även positiva saker med att jobba hemifrån och den stora frågan är, väger de positiva egenskaperna upp de negativa aspekterna med jobba hemifrån?

 

Några fördelar

 

Man slipper ta sig till jobbet

Rasterna kan tas närsomhelst

Det blir enklare att t ex trycka in ett träningspass på lunchen

Den där tvättmaskinen eller disken kan köras på dagen

Bränslekostnaderna blir lägre/möjlighet att bara ha en bil i hushållet

Eventuella hundar kan rastas på dagen

 

och nackdelar….

 

Man blir isolerad

Jobbet och hemmet flyter ihop

Disciplinen måste vara stenhård

Man längtar inte hem på samma sätt

 

Som sagt, det finns både för- och nackdelar. Personligen så tror jag att det som hade varit mest positivt i mitt fall är tiden som frigörs när övriga familjen kommer hem. Om tvätten, disken och maten är klar på eftermiddagen kan man spendera mer tid med familjen på kvällen. Frågan är om det är värt det? Man har ju sett hur ensamhet kan påverka folk och det gäller nog att ge sig ut och umgås på fritiden för att inte tappa det sociala.

 

Vill även poängtera att jag själv inte har några planer i dagsläget på att börja jobba hemifrån. Detta var bara en tanke som slog mig och det hade varit kul att höra från någon som har erfarenhet av det. Man har sett många reklamsidor på nätet som skönmålar jobb hemifrån, den där friheten som utlovas kanske tappar effekt efter några veckor vilket leder till att man blir fånge i sitt egna hem?

 

Finns det några traders, egenföretagare eller liknande här på TradeVenue som jobbar hemifrån?

 
Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)