PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Bli framgångsrik

 

Att vara framgångsrik - vad betyder det för dig? Definitionen måste komma inifrån och det är enbart du som kan avgöra vad framgång är för dig. Samtidigt kan man lära sig saker av människor som per definition kallas framgångsrika i allmänhet - miljardärer, idrottsmänniskor, karriärister - och sedan omsätta denna kunskap i jakten på sin egen framgång. Jag tror att det hänger ihop.

 

Att fokusera på tiden är en faktor. Framgångsrika människor använder sin tid effektivare och planerar hellre minuter är i timmar. Tid är en rar växt. 1440 minuter finns varje dag men blott 24 timmar.

 

Framgångsrika människor har inte många bollar i luften - denna värdelösa egenskap som ingen egentligen bemästrar. Nej, vi pratar fokus och prioritering. Vad är dagens viktigaste uppgift? Det vet den framgångsrike.

 

De planerar heller inte i att-göra-listor utan schemalägger. En uppgift ska ha tid och därmed möjlighet att färdigställas.

 

Framgångsrika människor jobbar inte över utan värdesätter livet. Arbete är kul men också mycket annat som familj, vänner, motion och fritid. De använder bärbar dator för att förenkla för sig och läser e-posten bara då och då - enligt sitt schema. De undviker möten som inte är produktiva - helst ska de vara korta och effektiva.

 

Framgångsrika människor säger nej till nästan allt. Om något inte är ett halleluja-moment så blir det ett nej. De 1440 minuterna ska inte slösas bort utan vara till nytta och glädje. De gillar paretoprincipen - att 80% av resultaten kommer från 20% av insatsen. Fokus på dessa och resten skippar vi!

 

De delegerar nästan allt. De hanterar frågor helst bara en gång. De har en konsekvent morgonrutin. Och de har energi till allt de behöver för att de äter sunt, tränar regelbundet och sover tillräckligt. Och de tar kafferast.

 

Man kan vara fattig och framgångsrik, det är min övertygelse. Din framgång är din och ovan tips kan hjälpa dig dit.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Pengaregn (ej registrerad)

Just nu gav du mig ett halleluja moment! Mycket bra och inspirerande inlägg. Tack!

MvH Pengaregn

 

www.pengaregnet.blogspot.se

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

Tack! Jag lägger detta på hemligt ställe på jobbet. Jag jobbar såhär, men det är lätt att kollra bort sig och börja leda ineffektivt, ledarskap är det jag sysslar med om dagarna. När jag tappar fokus, då återväder jag till de här orden. Så otroligt bra sammanfattat av dig! / Hanna

Anonymous's picture
Investeraren (ej registrerad)

Det stämmer nog bra det där. Och för min del är det dessutom som så att jag tar hjälp av tekniken. Idag sker uppemot 85% av världens börshandel med datorer. Även min, jag behöver inte sitta framför datorn och bevaka positioner, då datorn gör det bättre än en människa, oftast. Jag lägger hellre tiden på analys och strategi, och annat än börsen utöver det tex. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

PerPenning's picture
254
625
52
0
PerPenning

Tack Pengaregn, roligt att kunna inspirera. :)

Tack Hanna, bugar och bockar och niger samtidigt. :)

Tack Investeraren, tekniken är en hävstång och ett hjälpmedel, tveklöst.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar