Spartacus
Likes
156
Antal inlägg
558
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Bure Equity

Bure Equity är eventuellt det svenska investmentbolag jag har minst koll på. Dess historik går dock tillbaka till 90-talet och lite transformering har skett under åren även om fokus får sägas alltid varit i tillväxtsbranscher på ett eller annat sätt.

Just nu är största innehav Mycronic och Vitrolife som står för ca 2/3 av substansvärdet. Förutom de finns även bolag som Xvivo och Cavotec m. fl.med bland innehaven. En drygt 1/10 av substansen finns i onoterade investeringar och ungefär lika mycket finns i likvider.

Substansvärdetillväxten har slagit index (SIX Return Index) de senaste tre åren. Inte minst 2015 då den nästan fördubblades. De fyra åren innan dess var det mer stillastående. Genomsnittet på det pris kontra substansvärde man fått betala för Bure de senaste 10 åren har legat på ca 20% rabatt. I dessa tider är rabatten dock mindre, ca 5%.

Det går inte komma ifrån att ska man gilla Bure med sin väldigt koncentrerade portfölj så behöver man gilla Mycronic och Vitrolife. Alternativt på ledningens förmåga att fortsätta göra lika goda investeringar som de båda varit. Mycronic har nästan tiodubblats i värde de senaste åren och Vitrolife har femdubblats.

Personligen är branscherna och verksamheterna som Bure intresserar sig för sådana som jag själv har svårare för att förstå eller känner mer osäkerhet kring. Därför har Bure aldrig befunnit sig i min portfölj. Man skulle dock kunna vända på det också. Det är kanske då man ska investera i investmentbolag. Då de går in i bolag och branscher man själv känner sig osäker på. Då sköter ju "någon annan" investeringarna där åt en.

Eller hur tänker du? Vad anser du om Bure Equity?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Investeraren_tw (ej registrerad)

Ja, det är faktiskt en av anledningarna till att jag för länge sedan investerade i investmentbolaget Spiltan. Jag såg en stor potential i just onoterade bolag, som de kan investera i till betydligt lägre värderingar än på börsen. Och det visade sig bli en riktig hit. Spiltan investerar t.ex. mycket på Alternativa listan, där det finns en hel del intressant godis. Mvh  http://investera-pengar.blogspot.se/

 

Anonymous's picture
Johan J (ej registrerad)

Tänker som ditt senare exempel, och att dom går bra. Får lite exponering mot sådant jag inte annars känner till och en del mid-cap-ish. Håller innehavet kring 7%. 

trader3000's picture
215
216
64
0
trader3000

Jag gillar bolaget och tycker att Bure har några innehav som skulle kunna bli nästa mångdubblare. Via Bure får man ju dessutom en liten rabatt på bolagen och en utdelning som de felsta av portföljbolagen inte har.

Spartacus's picture
156
558
45
0
Spartacus

Bure har ju onekligen lyckats på senare tid. :)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar